Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Άφαντος με τρία εκατ. δολάρια στη Νότια Αμερική


Σε χώρα της Νότιας Αμερικής με τρία εκατομμύρια δολάρια και αγορά πολυτελούς ακινήτου πέταξε ο πρώην ισχυρός άντρας της Ζίμενς, Χρήστος Καραβέλας, όπως φαίνεται από ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Η νέα «απόδραση» και το φιάσκο που προκάλεσε ανάγκασε τον ανακριτή να διατάξει την… προληπτική σύλληψη δύο άλλων στελεχών της εταιρείας, στα οποία μόλις το μεσημέρι της Παρασκευής είχε δώσει προθεσμία ν’ απολογηθούν μετά τις ευρωεκλογές.

Ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Ζίμενς, Χρήστος Καραβέλας



προετοίμαζε μεθοδικά τη φυγή του στο εξωτερικό τη στιγμή που επιχειρούσε να φανεί συνεπής απέναντι στη Δικαιοσύνη. Και χθες που επρόκειτο ν’ απολογηθεί στον ανακριτή είχε γίνει άφαντος.

Η νέα γκάφα προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις στελεχών της αντιπολίτευσης, αναγκάζοντας τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νικ. Δένδια, να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία περιέχονται αποκαλυπτικά στοιχεία για το σχέδιο που είχε καταστρώσει ο Χρ. Καραβέλας.

Οι πληροφορίες του υπουργού Δικαιοσύνης

Ο κ. Δένδιας αναφέρει πως πληροφορήθηκε προχθές από τον Έλληνα πρέσβη σε χώρα της Νοτίου Αμερικής ότι ο άλλοτε οικονομικός άντρας της Ζίμενς εξήγαγε εκεί τρία εκατ. δολάρια ενώ αγόρασε και πολυτελές ακίνητο.

Ο υπουργός ενημέρωσε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά αλλά και τον επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος κ. Στ. Γκρόζο.

Εκδόθηκε διαταγή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αλλά, όπως αποδείχτηκε, ο Χρήστος Καραβέλας είχε ήδη πετάξει στο εξωτερικό.

Κατόπιν τούτου, βγήκε ένταλμα σύλληψής του, το οποίο πρόκειται να μετατραπεί σε ευρωπαϊκό για την περίπτωση που έχει καταφύγει σε ευρωπαϊκή χώρα. Πριν την ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης, πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Χρ. Καραβέλας ακολούθησε το παράδειγμα Χριστοφοράκου και διέφυγε στο Μόναχο.

Πήραν προθεσμία και τους συνέλαβαν

Ύστερα από αυτές τις εξελίξεις ο ανακριτής εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τον πρώην διοικητή του ΟΤΕ Γιώργο Σκαρπέλη και τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Ζίμενς Ηλία Γεωργίου.

Και οι δύο είχαν προσέλθει στο γραφείο του χθες το μεσημέρι και πήραν προθεσμία για ν’ απολογηθούν μετά τις ευρωεκλογές.

Αργά χθες βράδυ, αστυνομικοί συνέλαβαν τα δύο πρώην στελέχη της Ζίμενς που κατηγορούνται για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι δεσμεύτηκε το ποσό που εξήγαγε ο Χρ. Καραβέλας αλλά και το ακίνητο που αγόρασε η οικογένειά του στη χώρα της Νοτίου Αμερικής.

Έντονη αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ

Έντονα αντέδρασε το ΠΑΣΟΚ στους ατυχείς χειρισμούς της υπόθεσης. Ο βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, Ντ. Ρόβλιας επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση και ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να δώσει περισσότερες και καθαρότερες εξηγήσεις.

Ειδικότερα, ζητεί απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

1. Ποιος ενημέρωσε τον κ. Δένδια και μέσω ποιας συγκεκριμένης πρεσβείας Ελλάδας στο εξωτερικό;
2. Πότε ενημερώθηκε ο κ. Δένδιας;
3. Ποιες «ανάλογες πληροφορίες» και από ποιες, συγκεκριμένα, πηγές και πότε ακριβώς περιήλθαν σε γνώση του;
4. Πότε έλαβε το «σχετικό έγγραφο» της πρεσβείας και πότε το έστειλε στον κ. Γκρόζο;
5. Με ποιες ενέργειες, ποιας αρχής και πότε δεσμεύτηκε το ποσό στο οποίο αναφέρεται ο κ. Δένδιας, καθώς και το πολυτελές ακίνητο και σε ποια χώρα της Ν. Αμερικής;

Πηγή http://www.tanea.gr