Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

ΟΤΕ: "Κόβει" τιμή-στόχο, σύσταση η Eurobank Sec


Στην καθοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου και της σύστασης επί της μετοχής του ΟΤΕ προχώρησε η Eurobank Securities, όπως προκύπτει από σχετική έκθεση με τίτλο "Έλλειψη καταλυτών σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα" και ημερομηνία 26 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή "κόβει" την τιμή-στόχο στα 14,40 ευρώ από 16,5 ευρώ και υποβαθμίζει τη σύσταση σε "market perform", μετά τα "αδύναμα" μεγέθη α΄ τριμήνου και τις "ασθενείς" τάσεις που επικρατούν σε όλους τους βασικούς τομείς δραστηριοποίησης του. Η Eurobank Sec εκτιμά πως η Cosmote, που είναι ο ταγός ανάπτυξης του ομίλου, έχει δεχθεί την αρνητική επίδραση, μεταξύ άλλων, από την ωρίμανση της αγοράς και τα χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Παράλληλα, θεωρεί πως εξακολουθεί να υπάρχει χαμηλή ορατότητα ως προς την στρατηγική που θα ακολουθηθεί στον όμιλο από τη νέα διοίκηση της D.T.

Η χρηματιστηριακή αναθεωρεί τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη του ΟΤΕ το 2009, το 2010 και το 2011, καθώς θεωρεί πως οι νέες προβλέψεις της είναι περισσότερο αντιπροσωπευτικές των τωρινών τάσεων στην αγορά. Αν και η Eurobank Sec δεν αμφιβάλλει πως ο ΟΤΕ φέρει σημαντικές, αν και "κρυμμένες" αξίες (στον κλάδο του real estate, στις συνέργειες με D.T κτλ), η υλοποίηση των projects φαίνεται να παίρνει περισσότερο χρόνο από ό,τι χρειάζεται.

Υποβαθμίζει κατά 3,5%, 4,3% και 5,3% τις εκτιμήσεις της για τον ενοποιημένο τζίρο το 2009, το 2010 και 2011 στα 6,158 δισ. ευρώ, 6,169 δισ. ευρώ και 6,219 δισ. ευρώ αντίστοιχα. Για τα καθαρά κέρδη του 2009, του 2010 και του 2011, η Eurobank Sec μείωσε κατά 15%, 19,9% και 23,9% τις εκτιμήσεις της στα 687 εκατ. ευρώ, 655 εκατ. ευρώ και 745 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
Από http://www.capital.gr