Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Στη λεωφόρο του φιάσκου


Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

Στη λεωφόρο του φιάσκου έχει εισέλθει πλέον η υπόθεση του σκανδάλου της Siemens, με τη δικαστική και πολιτική εξουσία να είναι βάναυσα έκθετες από τις δύο, μέχρι στιγμής, «εξαφανίσεις» κατηγορουμένων που είχαν διαχειρισθεί πολιτικές μίζες.

Εννέα ημέρες

μετά τη φυγή του πρώην νο1 της Siemens Ελλάδος, Μιχάλη Χριστοφοράκου, για το Μόναχο, τον ίδιο δρόμο επέλεξε και ο τέως νο2 μέχρι το 1998, ο Χρήστος Καραβέλας, ο οποίος χθες δεν εμφανίσθηκε στον ανακριτή. Η εξαφάνιση και των δύο είναι βέβαιο ότι δεν αιφνιδίασε παρά μόνο τις αρχές, οι οποίες δεν είχαν λάβει πρόνοια, κάτι που έπραξαν κατόπιν εορτής.

Και οι δύο εξαφανίσεις πάντως έχουν κοινό τόπο:

Πρώτον: Τη Γερμανία με οχύρωση πίσω από τις παραγραφές που έχουν συντελεστεί εκεί για τα τελεσθέντα στην Αθήνα αδικήματα και με ισχυρό όπλο κατά της έκδοσής τους, τη δυσανάλογη ποινή.

Δεύτερον: Τη διασφάλιση ότι δεν θα υπάρξουν αποκαλύψεις για πολιτικά λαδώματα και χορηγίες σε «τζάκια» σε τέως και νυν υπουργούς, σε λομπίστες της Siemens (μέλη του Κοινοβουλίου) και σε κόμματα. Ο Χ. Καραβέλας, που ως μακρόβιος οικονομικός διευθυντής της Siemens είχε αυτοτελή ρόλο στα VIP λαδώματα, φεύγοντας μπορεί να σωθεί από την προσωρινή κράτηση με την οποία απειλούνταν. Ομως σώζει από τον πολιτικό διασυρμό και τους επίορκους των κυβερνήσεων που είχαν αδυναμία στις... βαλίτσες και στις off-shore. Ισως «εξαγόρασε» την ελευθερία του με αντάλλαγμα τη σιωπή του, καθώς πληροφορίες από το περασμένο καλοκαίρι τον έφεραν να «διαβουλεύεται» με κυβερνητικό κέντρο, σε τέτοιο βαθμό που οικείοι του ήλπιζαν ότι θα «καθαρίσει» με τυπική κλήση!

Τώρα και αυτόν θα κατατρέχει ένα ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, παρόμοιο μ' αυτό που εξεδόθη για τον Μ. Χριστοφοράκο και παραπαίει λόγω... κενών. Χριστοφοράκος και Καραβέλας συνυπήρξαν μόνο για δύο χρόνια (1996-1998) στα υψηλά κλιμάκια της Siemens, διαχειρίστηκαν με διαφορετικές μεθόδους το γκρίζο χρήμα, με αποδέκτες του μπορεί και ίδια πολιτικά πρόσωπα.

Τρίτον: Και οι δύο έχουν γερό πορτοφόλι για να «υπερασπισθούν» τη μη έκδοσή τους στη χώρα. Οι δικαστικές αρχές μας άλλωστε πάγωσαν τους εν Ελλάδι -μόνο- λογαριασμούς τους δυόμισι χρόνια μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, στις 21 Ιανουαρίου 2009, όταν οι υποψιασμένοι είχαν κάνει τακτοποιήσεις και είχαν εξασφαλίσει εξωχώριες καβάτζες.

Από http://www.enet.gr