Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΡ. ΚΑΡΑΒΕΛΛΑ


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



Παρασκευή 29 Μαΐου 2009



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ανακοίνωση Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τις δηλώσεις στελεχών της αντιπολίτευσης για την υπόθεση του κ. Χρ. Καράβελλα


Με αφορμή δηλώσεις στελεχών

των κομμάτων της Αντιπολίτευσης για την υπόθεση του κ. Χρ. Καράβελλα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοινώνει τα ακόλουθα:



Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Δένδιας, ύστερα από ενημέρωσή του μέσω Πρεσβείας της Ελλάδος στο εξωτερικό ότι η οικογένεια του εμπλεκόμενου στην υπόθεση της Siemens κ. Χρήστου Καράβελλα εισήγαγε σε χώρα της Νοτίου Αμερικής 3 εκατομμύρια δολλάρια και επιπλέον προέβη σε αγορά πολυτελούς ακινήτου, επικοινώνησε χθες με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιο Σανιδά και του έθεσε υπόψη τα συγκεκριμένα στοιχεία.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε επίσης τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι κατά την κρίση του, σε συνδυασμό με ανάλογες πληροφορίες οι οποίες περιήλθαν σε γνώση του από διαφορετικές πηγές, δημιουργούνται υπόνοιες διαφυγής του κ. Χρ. Καράβελλα.

Ο κ. Ν. Δένδιας απέστειλε ακόμη το σχετικό έγγραφο της Πρεσβείας στον επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος κ. Στυλιανό Γκρόζο.

Αργότερα χθες, εκδόθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κ. Λεωνίδα Νικολόπουλο η υπ’ αριθμόν Ω-05/4 της 28/5/2009 διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα του κ. Χρ. Καράβελλα.

Σήμερα, μετά την μη προσέλευση του συγκεκριμένου ατόμου στον αρμόδιο ανακριτή (στον οποίο προσήλθε για τελευταία φορά στις 20/5/2009) προκειμένου να απολογηθεί για τα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής του, το οποίο εντός των επομένων ωρών θα μετατραπεί σε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Επίσης, έχει ήδη δεσμευθεί το ποσό που εισήγαγε στη χώρα της Νοτίου Αμερικής, όπως και το πολυτελές ακίνητο που αγόρασε σε αυτή η οικογένεια του κ. Χρ. Καράβελλα.

Κατά τα λοιπά, ο Υπουργός Δικαιοσύνης επαναλαμβάνει προς πάσα κατεύθυνση ότι προΐσταται της Διοίκησης και μόνον της Δικαιοσύνης και ότι δεν αναμειγνύεται στη διαδικασία απονομής της.