Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Τους τίναξε στον αέρα ο Γ. Μανώλης...


Από τον Θανάση Λεπίδη
Στη σημερινή κατάθεσή του στον ειδικό ανακριτή κ. Α. Ζαβιτζιάνο για το θέμα της εξαγοράς της «Γερμανός» από την COSMOTE, το Μάιο του 2006, με τίμημα 1,3 δις ευρώ, ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Μανώλης ήταν σύμφωνα με πληροφορίες πολύ σκληρός για τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου.
Επανέλαβε ότι το τίμημα ήταν ιδιαίτερο υψηλό, υποστήριξε ότι υπήρχε προσυμφωνία, με αποτέλεσμα να γίνει χειραγώγηση της μετοχής, και κατονόμασε ως υπαίτιους τους Π. Βουρλούμη, Ευ. Μαρτιγόπουλο και τον προκάτοχό τους Νίκο Μανασή. Ο κ. Μανώλης είχε αποκαλύψει πρώτος ότι η πρώτη μυστική επαφή Π. Βουρλούμη και Π. Γερμανού έγινε το Δεκέμβριο του 2005 στο Βουκουρέστι και στη συνέχεια ενημερώθηκε ο τότε υπουργός Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης, όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΟΤΕ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο κ. Μανώλης -ο οποίος είναι ο πρώτος που κατήγγειλε το σκάνδαλο και στη συνέχεια ακολούθησε η αντιπολίτευση- υποστήριξε ότι υπήρξε μεθόδευση ώστε "σκόπιμα" η εξαγορά να καταστεί "μονόδρομος". Κι ενώ όπως είπε η μετοχή λόγω των δεδομένων εκείνης της περιόδου (προβληματα με τον Vodafone, αποχώρηση από τα ΚΑΕ) έπρεπε να πέφτει, από τον Δεκέμβριο του 2005 που έγινε η συμφωνία του Βουκουρεστίου συνέβη το αντίθετο. Άρχισε να...
εκτινάσσεται και από τα 13 ευρώ πήγε στα 19 ευρώ.

Ο κ. Μανώλης επεσήμανε ακόμη ότι ο κ. Μανάσης συμμετείχε σε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις καθώς είχε αναλάβει να προετοιμάσει το έδαφος πριν αναλάβει τα ηνία της Cosmote ο κ. Μαρτιγόπουλος με τον οποίο έχουν "κοινές ρίζες" αφού αποτέλεσαν προτάσεις της ίδιας εταιρείας επιλογής managers!
Ο πολύ καλά ενημερωμένος για όλες τις πτυχές της υπόθεσης ανακριτής κ. Ζαβιτσάνος φέρεται να ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα και για τον ρόλο του Γ. Αλογοσκούφη τον οποίο ο Π. Βουρλούμης είχε ενημερώσει για τις συζητήσεις της εξαγοράς τον Ιανουάριο του 2006.
Ο Γ. Μανώλης φέρεται να επιβεβαίωσε ότι ο κ. Αλογοσκούφης ήταν ενημέρος καθώς, όπως είπε, όταν ο ίδιος τον ενημέρωσε ότι πρόκειται περί σκανδάλου εκείνος του απάντησε πως αν έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα και πως εκείνος, ως υπουργός, γνωρίζει το θέμα ως μια επιχειρηματική συμμαχία...
Το θέμα βέβαια είναι ότι ο κ. Βουρλούμης είχε ενημερώσει τον κ. Αλογοσκούφη τον Ιανούαριο του 2006 όταν βρισκόταν σε εξέλιξητο ύποπτο ράλι της μετοχής. Το ερώτημα είναι λοιπόν αν τώρα -μολονότι έκλεισε η Βουλή και θέμα για πολιτικά πρόσωπα δεν μπορεί να υπάρξει- θα κληθεί να καταθέσει για την υπόθεση και ο ίδιος ο κ. Αλογοσκούφης. Δεν πρέπει;
Μέχρι στιγμής προσωπικές κατηγορίες για την υπόθεση έχουν απαγγελθεί στο διοικητή του ΟΤΕ Παναγή Βουρλούμη και στο διευθύνοντα σύμβουλο της Cosmote, Ευ. Μαρτιγόπουλο, καθώς και στα μέλη του Δ.Σ της Cosmote, αλλά και στον πρώην ιδιοκτήτη της εταιρείας "Γερμανός", Πάνο Γερμανό, όπως, επίσης, και σε 5 αντικριστές και στο διευθύνοντα σύμβουλο μεγάλης χρηματιστηριακής εταιρείας.
Οι κατηγορίες αφορούν μεθοδεύσεις για τη χειραγώγηση της τιμής της μετοχής της εταιρείας πριν από την εξαγορά, προκειμένου να ανέβει σημαντικά το τίμημά της.
Αναρτήθηκε από press.gr@hotmail.com στις 8:34:00 μμ