Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Στα 169 εκατ. ευρώ τα κέρδη της Εurobank στο α΄εξάμηνο του 2009



Στα 169 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου Eurobank το α΄εξάμηνο του 2009 έναντι 436 εκατ. ευρώ που ήταν στο περσινό αντίστοιχο διάστημα. Στο β΄τρίμηνο του τρέχοντος έτους τα κέρδη ανήλθαν σε 88 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 9% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του έτους. Ο όμιλος διενήργησε συνολικά στο εξάμηνο προβλέψεις για πιστωτικούς κινδύνους ύψους 550 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται

σε σχετική ανακοίνωση ο όμιλος Eurobank εμφανίζει βελτιωμένη εικόνα στο β΄ τρίμηνο του 2009 σε σχέση με το α΄τρίμηνο του τρέχοντος έτους, παρά τις αρνητικές επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, τις οποίες με χρονική υστέρηση υφίσταται η ελληνική οικονομία. Ο Όμιλος ενίσχυσε την οργανική κερδοφορία του μέσα από τη συνετή διαχείριση του ισολογισμού, την ανάπτυξη των εργασιών, την περαιτέρω κεφαλαιακή θωράκιση του, τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και την ενίσχυση των μηχανισμών διαχείρισης κινδύνων. Ταυτόχρονα, η Τράπεζα συνεχίζει να συμβάλει στις προσπάθειες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και των οικονομιών των χωρών της «Νέας Ευρώπης» μέσα από τη στήριξη των νοικοκυριών και επιχειρήσεων, επιδεικνύοντας ευελιξία, προσαρμοστικότητα και κατανόηση για την ικανοποίηση των αναγκών τους και την αντιμετώπιση των όποιων πρόσκαιρων δυσκολιών τους. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι συνολικές νέες εκταμιεύσεις προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά στην Ελλάδα υπερέβησαν τα €6δισ. το Α΄ εξάμηνο του έτους.

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=76720