Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Cosmote: Μικρές υλικές ζημιές από τις πυρκαγιές



Μικρές υλικές ζημιές σε εγκαταστάσεις και εξοπλισμό κατέγραψε η Cosmote από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη ΒΑ Αττική, ενώ η εταιρεία επισημαίνει ότι το δίκτυο της ανταποκρίθηκε με επιτυχία στην αυξημένη κίνηση που σημειώθηκε στις περιοχές που επλήγησαν, διασφαλίζοντας την επικοινωνία πολιτών και Αρχών.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, στις πληγείσες περιοχές -όπου η εταιρία λειτουργεί 50 σταθμούς βάσης- η κίνηση διπλασιάστηκε σε σχέση με μια κανονική ημέρα, κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ημερών και η εύρυθμη λειτουργία του δικτύου, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες

συνθήκες, υπήρξε αποτέλεσμα της επιχειρησιακής ετοιμότητας της COSMOTE και της άμεσης κινητοποίησης των ανθρώπων της.

Μεμονωμένα, καταγράφηκαν μικρές υλικές ζημιές σε εγκαταστάσεις και εξοπλισμό της εταιρείας. Η φωτιά προκάλεσε επιφανειακές βλάβες σε σταθμό βάσης της COSMOTE στην περιοχή Βαρνάβα, χωρίς να επηρεάσει τη λειτουργία των συστημάτων του.

Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των πυρκαγιών, το σύνολο των τεχνικών της COSMOTE καθώς και ο μηχανισμός απόκρισης σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης της εταιρείας τέθηκαν σε πλήρη ετοιμότητα. Με στόχο την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, η εταιρεία:
-Έθεσε σε λειτουργία τα περιφερειακά κέντρα διαχείρισης σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη, ενώ ενεργοποίησε το σύνολο των εργαζομένων της μονάδας Συντήρησης Κεντρικής Ελλάδας και Νήσων.

-Ενίσχυσε άμεσα τη χωρητικότητα του δικτύου της στις πληγείσες περιοχές και προχώρησε σε αναδρομολογήσεις προκειμένου να υποστηρίξει την αυξημένη κίνηση.

-Καταρτισμένοι τεχνικοί παρακολουθούσαν τη λειτουργία και τις επιδόσεις του δικτύου της εταιρείας από το κέντρο διαχείρισης, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονταν συνεργεία αποκατάστασης για άμεση επέμβαση σε περίπτωση ανάγκης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πέρα από τις ενέργειες που η εταιρεία πραγματοποίησε για την ανταπόκρισή της κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, διενεργεί συστηματικά και τακτικές ενέργειες προκειμένου να βρίσκεται σε θέση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. Μεταξύ των ενεργειών αυτών είναι:
-Η πραγματοποίηση τακτικών τεχνικών δοκιμών εναλλακτικού εξοπλισμού (π.χ. ενεργοποίηση φορητών σταθμών βάσης -Mobile BTS, ενεργοποίηση φορητών δικτύων μετάδοσης –Disaster Recovery Transmission Site).

-Η εγκατάσταση stand-by γεννητριών σε κομβικούς-σημαντικούς σταθμούς του δικτύου.

-Η εγκατάσταση συστημάτων τηλεχειρισμού γεννητριών.

-Η εγκατάσταση ειδικών συστημάτων προσαγωγής αέρα στις γεννήτριες των κόμβων, ώστε να επηρεάζεται όσο το δυνατόν λιγότερο η λειτουργία τους από τα καιρικά φαινόμενα.

-Ο καθαρισμός των χώρων γύρω από τους σταθμούς βάσης (από χόρτα, σκουπίδια) πριν από την περίοδο του καλοκαιριού.

-Η επίστρωση με μπετόν όλων των χώρων στους κομβικούς σταθμούς βάσης.
http://www.capital.gr