Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Παραγωγικότητα 92% της Ε.Ε. κόστος ζωής 94%, μισθοί 51%


Φτάνει πια, δεν πάει άλλο με τις «μεταρρυθμίσεις» που έγιναν κατεδαφίσεις, τονίζει η ΓΣΕΕ εν όψει του νέου οικονομικού έτους και των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονικής.

Μάλιστα, εν όψει της σημερινής συνάντησης που θα έχει με τον Γ. Παπαθανασίου (σ.σ. μεταφέρθηκε την Πέμπτη η συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, ενώ

είναι άγνωστη η ημερομηνία του ραντεβού με τον Κ. Καραμανλή), η εργατική συνομοσπονδία παρουσιάζει τα στοιχεία για την εξέλιξη των μισθών, των φόρων και την... άνιση αντιμετώπιση που είχαν οι επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία από την έκθεση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, επισημαίνεται ότι η παραγωγικότητα εργασίας είναι στο 92% του μέσου όρου της ευρωζώνης, αλλά το κόστος ζωής ανέρχεται στο 94%. Την ίδια στιγμή οι κατώτεροι μισθοί φτάνουν μόλις στο 51% του κοινοτικού μέσου όρου και οι συντάξεις στο 55%. Στην έκθεση υπογραμμίζεται ακόμα πως το ποσοστό φτώχειας στη χώρα μας είναι στο 22%, ποσοστό που είναι διπλάσιο από το μέσο όρο της ευρωζώνης.

Κέρδη... σχεδόν αφορολόγητα

Στο μεταξύ η φορολόγηση των μισθωτών αυξήθηκε από το 34,5% στο 35,5%, ενώ αντιθέτως η φορολόγηση των κερδών μειώθηκε στο 15,9% (όταν ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 33%).

Ο κ. Παπαθανασίου συναντάται σήμερα και με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, της Γενικής Συνομοσπονδίας Εμποροβιομηχάνων Ελλάδας, της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων και του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας. Να σημειωθεί πως εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ στις 5 Σεπτεμβρίου, οι εκπρόσωποι των φορέων θα γίνουν δεκτοί και από τον πρωθυπουργό.

**Τα προβλήματα των εμπόρων και τα μέσα αντιμετώπισής τους θέτει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας. Μεταξύ άλλων, ζητούν την αντιμετώπιση 9 καίριων ζητημάτων: νέο ρυθμιστικό σχέδιο με ανάδειξη τουριστικών περιοχών και ζωνών εντός πόλεων, κατάργηση υπαίθριων δραστηριοτήτων πλην λαϊκών αγορών για αγροτικά και αλιευτικά προϊόντα, σταθερό φορολογικό σύστημα με ορίζοντα πενταετίας, λαθρομετανάστευση και εγκληματικότητα, ανταγωνιστικό περιβάλλον λειτουργίας επιχειρήσεων, επαναπροσδιορισμός πλαισίου εκπτώσεων -προσφορών και προωθητικών ενεργειών, Ασφαλιστικό (όπως πληρωμή εισφορών σε ένα φορέα), στήριξη ρευστότητας μικρομεσαίων επιχειρήσεων και μείωση κόστους επιτοκίου σε πιστωτικές κάρτες ως επιβράβευση συνεπών χρηστών. *

http://www.enet.gr