Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

ΟΤΕ: ανεβάζει... ταχύτητες με ενδιάμεσης γενιάς τεχνολογία


ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ στο Ίντερνετ όμως, ετοιμάζεται να ανεβάσει και ο ΟΤΕ. Δεδομένου ότι η υλοποίηση του σχεδίου των οπτικών ινών του υπουργείου Μεταφορών θα απαιτήσει αρκετό χρόνο (οι πρώτες συνδέσεις θα είναι διαθέσιμες από το 2012), ο Οργανισμός σχεδιάζει να επενδύσει άμεσα στην «ενδιάμεση λύση» της τεχνολογίας VDSL (Very high bitrate Digital Subscriber Line), αναβαθμίζοντας το σημερινό δικό του ευρυζωνικό δίκτυο (ΑDSL).

Μέσω της αναβάθμισης αυτής, πολύ

σύντομα θα μπορεί να προσφέρει ταχύτητες σύνδεσης στο Ίντερνετ έως 52 Μbps!

Ειδικότερα, στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να αρχίσει το πιλοτικό πρόγραμμα του ΟΤΕ για παροχή ευρυζωνικών συνδέσεων VDSL (τεχνολογία κατά μία γενιά νεώτερη από το ΑDSL, η οποία μπορεί να αυξήσει κατά πολύ την ταχύτητα μετάδοσης και λήψης δεδομένων) σε συνδρομητές στους Αμπελοκήπους, στην Άνοιξη, στο Κουκάκι, στο Μαρούσι, στην Κηφισιά, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. Η τεχνολογία VDSL θα επιτρέψει στον ΟΤΕ να αυξήσει τη χωρητικότητα στο δίκτυό του, παρέχοντας θεωρητικές ταχύτητες έως 52 Μbps, έναντι των 24 Μbps που είναι σήμερα η ανώτατη θεωρητική ταχύτητα πρόσβασης στο Ίντερνετ. Από την επιτυχία του πιλοτικού προγράμματος θα εξαρτηθεί το πόσο γρήγορα θα «ανεβάσει» ταχύτητες ο ΟΤΕ και στο υπόλοιπο δίκτυο σε όλη τη χώρα, αλλά και πώς θα διαμορφωθούν οι χρεώσεις. Η αναβάθμιση ολόκληρου του δικτύου του ΟΤΕ σε VDSL έχει εκτιμηθεί ότι θα κοστίσει στον Οργανισμό περί τα 400 εκατ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν το ένα πέμπτο του κόστους των περίπου 2,1 δισ. ευρώ του προϋπολογισμού του έργου FΤΤΗ (οπτική ίνα στο σπίτι).

http://www.tanea.gr