Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Στα κινητά τηλέφωνα το μέλλον του διαδικτύου


Μιχάλης Παπανίδης

Η διείσδυση του κινητού διαδικτύου στη Δυτική Ευρώπη θα εκτιναχθεί από το 13% το 2008 στο 39% το 2014, εκτιμά η Forrester Research σε έκθεσή της που δημοσιοποιείται τη Δευτέρα.
«Την επόμενη δεκαετία, το κινητό διαδίκτυο θα αναπαράγει την ιστορία επιτυχίας του Διαδικτύου που βασίζεται στο PC, καθώς τα κοινωνικά δίκτυα, οι μικροεφαρμογές, οι μηχανές αναζήτησης και οι εταιρικοί δικτυακοί τόποι προσαρμόζονται για προβολή στα κινητά» προβλέπει η εταιρεία ερευνών σε ανακοίνωση που αναμεταδίδει το Reuters
Στα τέλη του 2009, το ποσοστό των καταναλωτών με πρόσβαση στο Διαδίκτυο από το κινητό τηλέφωνο θα φτάσει το



17%, δηλαδή στα ίδια επίπεδα διείσδυσης που είχαν οι προσωπικοί υπολογιστές με διαδικτυακή σύνδεση το 1999.

Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί στην «κρίσιμη μάζα» για τη διάδοση της νέας τεχνολογίας, εκτιμά ο αναλυτής της Forrester Τόμας Χάσον.
Σήμερα, «η οικονομική ύφεση αναγκάζει πολλούς καταναλωτές να περιορίσουν τις δαπάνες τους, δεν καταργούν όμως τελείως τις συνδρομές κινητής τηλεφωνίας» επισημαίνει.

Βασικός παράγοντας στην ανάπτυξη της αγοράς κινητού Διαδικτύου είναι η νέα γενιά κινητών τηλεφώνων και τα συμβόλαια κινητής που προσφέρουν απεριόριστη πρόσβαση για ένα σταθερό ποσό, προσθέτει

Μέχρι το 2014, το ένα τρίτο των καταναλωτών θα χρησιμοποιούν κινητά με δυνατότητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο, συγκριτικά με 18% το 2009, .

Συνολικά 334 εκατ. Ευρωπαίοι θα χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο στα τέλη του 2009, αριθμός που θα αυξηθεί στα 344 εκατ. το 2014.

Πηγή http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=59946&cid=8