Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Απεσταλμένος της οικογένειας Μητσοτάκη είδε τον Χριστοφοράκο


Μια περίεργη επίσκεψη, την οποία δέχτηκε προ μηνός ο Μιχάλης Χριστοφοράκος στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Μόναχο όπου κρατείται, αποκαλύπτει τις στενές και προνομιακές σχέσεις της οικογένειας Μητσοτάκη και της Ν.Δ. με τον βασικό πρωταγωνιστή του σκανδάλου με τις μίζες της «Siemens», το οποίο ταλανίζει την πολιτική ζωή του τόπου.

Ο περίεργος επισκέπτης του Mιχάλη Χριστοφοράκου, από τους ελάχιστους που έχει δεχτεί ο πρώην ισχυρός άνδρας της«Siemens Hellas», είναι ο επιχειρηματίας κ. Μανώλης Καλαθάκης, έμπιστος άνθρωπος του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, παλαιό στέλεχος της Ν.Δ. και βασικός χρηματοδότης του
κόμματος! Στο σπίτι του κ. Καλαθάκη μάλιστα έχουν φιλοξενηθεί κατά το παρελθόν τόσο ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όσο και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, σε επισκέψεις τους στη βαυαρική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο κ. Καλαθάκης έλαβε ειδική άδεια από την Εισαγγελία του Μονάχου και επισκέφθηκε τον Χριστοφοράκο στις 23 Ιουλίου και ώρα 11.30 το πρωί, σε μια κρίσιμη περίοδο, με τις δικαστικές εξελίξεις γύρω από την παράδοσή του στις ελληνικές αρχές να βρίσκονται σε λεπτή φάση. Παραμένει άγνωστο εάν εκείνη τη χρονική στιγμή ο Χριστοφοράκος είχε κάνει την κίνηση-ρελάνς, να καταθέσει δηλαδή ότι έδωσε μίζες σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2004-2007, κατονομάζοντας τον Γιάννη Βαρθολομαίο και τον κ. Κώστα Γείτονα, αλλά η πληροφορία αυτή δεν είχε φτάσει στην Ελλάδα, ούτε γνώριζε κανείς, πέραν των δικηγόρων του και των γερμανικών αρχών, τι ακριβώς αποκάλυψε.


Ο κ. Καλαθάκης παρέμεινε στις φυλακές, στον χώρο όπου φτάνουν οι επισκέπτες των φυλακισμένων, για τουλάχιστον μισή ώρα, αλλά δεν είναι δυνατόν να υπάρξει οποιαδήποτε πληροφόρηση για το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον Χριστοφοράκο. Ετσι κι αλλιώς οι επισκέψεις στις συγκεκριμένες φυλακές κρατούνται κατά το δυνατόν μυστικές και γνώση έχουν μόνο συγκεκριμένοι άνθρωποι.

Η επίσκεψη του κ. Καλαθάκη στον Χριστοφοράκο θα περνούσε απαρατήρητη και δεν θα προκαλούσε κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον εάν ο επιχειρηματίας δεν ήταν και επιφανής φίλος του κ. Μητσοτάκη και γνωστό στέλεχος της Ν.Δ. στη Στουτγάρδη, στοιχεία που έκαναν κάποιους να χαρακτηρίσουν τον κ. Καλαθάκη «ειδικό απεσταλμένο» πολιτικών κέντρων της Αθήνας, με σκοπό να εκτελέσει «ειδική αποστολή». Αλλωστε μέχρι να αποσαφηνιστεί στην ελληνική πρωτεύουσα τι είπε, τι δεν είπε και πώς τα είπε στη γερμανική Δικαιοσύνη ο Χριστοφοράκος η αγωνία κομμάτων και πολιτικών προσώπων ήταν έκδηλη. Η φθορά δε τόσο για τον δικομματισμό όσο και για πολιτικούς παράγοντες από το σκάνδαλο της «Siemens» ήταν και παραμένει προφανής. Με τα όσα έχουν προηγηθεί, δε, τόσο με τις δεδομένες στενές προσωπικές σχέσεις του Χριστοφοράκου με σχεδόν όλα τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη, αλλά και κορυφαίους «γαλάζιους» υπουργούς, όσο και τις «διευκολύνσεις» που παρείχε ουσιαστικά η κυβέρνηση σε κατηγορούμενους για το σκάνδαλο Siemens να διαφύγουν στο εξωτερικό (με κορυφαία την «αβλεψία» της κυρίας Μπακογιάννη στην περίπτωση Καραβέλα), η επίσκεψη του κ. Καλαθάκη προσλαμβάνει ενδιαφέρουσες διαστάσεις. Τέτοιες κινήσεις στις συγκεκριμένες συνθήκες και τη συγκυρία ξεπερνούν κατά πολύ την εκδοχή μιας φιλικής και ανθρώπινης επαφής.

Ποιος είναι ο Μ. Καλαθάκης

Ο κ. Μανώλης Καλαθάκης μόνο τυχαία περίπτωση δεν είναι και μόνο περαστικός και άγνωστος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για τη Ρηγίλλης. Ανέλαβε κρίσιμο πόστο ως πρόεδρος της οργάνωσης της Ν.Δ. στη Στουτγάρδη το 1985, την περίοδο δηλαδή που ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ως πρόεδρος της Ν.Δ. άρχιζε να τοποθετεί παντού δικούς του ανθρώπους για να ελέγξει το κόμμα. Δραστηριοποιήθηκε σε αυτή τη θέση μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1990, ενώ στη συνέχεια εξελίχθηκε σε μία περίπτωση κλασικού παράγοντα του νεοδημοκρατικού χώρου, στηρίζοντας το κόμμα ποικιλοτρόπως, και κυρίως με οικονομικές ενισχύσεις. Ο κ. Καλαθάκης είναι ένας πετυχημένος εισαγωγέας βαρέων οχημάτων και κατάφερε να εξελιχθεί σταδιακά σε μεγάλη δύναμη στον χώρο αυτό. Λέγεται ότι κινήθηκε ιδιαίτερα έξυπνα και εκμεταλλεύτηκε το εμπάργκο στη Λιβύη, έχοντας προνομιακές σχέσεις με το καθεστώς Καντάφι, βοηθώντας εκείνη την περίοδο σημαντικά -και κυρίως με το αζημίωτο- την Τρίπολη. Εσχάτως επένδυσε και στην κατασκευή ενός μεγάλου κτιρίου στη λεωφόρο Συγγρού, το οποίο διέθεσε προς ενοικίαση. Διαμένει πλέον μόνιμα στο Μόναχο και συνηθίζει να επισκέπτεται τις Αρχάνες Ηρακλείου, απ’ όπου κατάγεται, τουλάχιστον πέντε - έξι φορές τον χρόνο.


http://www.protothema.gr/content.php?id=42206