Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Δεν δίνει στοιχεία ο Χριστοφοράκος


Χωρίς αποδείξεις και τεκμήρια η απάντηση του συνηγόρου του στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βούλα Κεχαγιά

Χωρίς στοιχεία και αποδείξεις που να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς Χριστοφοράκου για μίζες που έδωσε σε πολιτικά πρόσωπα απάντησε τελικώς χθες ο Γερμανός συνήγορος του πρώην ισχυρού άνδρα της Ζίμενς Ελλάδας με επιστολή του προς το ΠΑΣΟΚ.

O Στέφαν Κούρσαβε, μία εβδομάδα μετά τη σχετική επιστολή του Γιάννη Ραγκούση ο οποίος του ζητούσε να προσκομίσει στοιχεία για χρήματα που βάσει των καταθέσεων Χριστοφοράκου κατέληξαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, εξήγησε στην Ιπποκράτους ότι δεν δύναται να παρουσιάσει «πιθανά

αποδεικτικά στοιχεία».

Εντύπωση προκαλεί το ύφος της επιστολής Κούρσαβε που σε τίποτα δεν θυμίζει τον υπεροπτικό τρόπο με τον οποίο σχολίασε αρχικώς την επιστολή του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η αναφορά του σε πιθανά αποδεικτικά στοιχεία.

Υποβαθμίζει τις καταθέσεις

Κύκλοι της Ιπποκράτους έλεγαν ότι ο συνήγορος του υπόδικου Χριστοφοράκου υποβαθμίζει το περιεχόμενο των καταθέσεων του πελάτη του αφού όχι μόνο αρνείται να παρουσιάσει αποδεικτικό υλικό ενισχυτικό των ισχυρισμών του πρώην επικεφαλής της Ζίμενς Ελλάδας αλλά χρησιμοποιεί προσεκτικές διατυπώσεις μιλώντας για «πιθανά στοιχεία». Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν πως ουσιαστικά η επιστολή Κούρσαβε αποδεικνύει πως η πλευρά Χριστοφοράκου δεν διαθέτει κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να τεκμηριώνει πως ο πρώην υπεύθυνος οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Γείτονας πήρε από τη Ζίμενς χρήματα που κατέληξαν στα ταμεία της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο κ. Κούρσαβε απέφυγε να αιτιολογήσει την άρνησή του να προσκομίσει στοιχεία ενώ μιλώντας για όσα είπε στο «Βήμα» ισχυρίζεται ότι δεν έδωσε στη συγκεκριμένη εφημερίδα «εγκεκριμένη συνέντευξη» του περιεχομένου αυτού.

«Παρακαλώ να έχετε κατανόηση ότι σε υποθέσεις πελατών που αφορούν εκκρεμούσες διαδικασίες ενώπιον των γερμανικών δικαστικών αρχών δεν μπορούμε να κάνουμε κανενός είδους δηλώσεις σχετικά με τον πελάτη μας ή πόσω μάλλον να δώσουμε πιθανά αποδεικτικά στοιχεία και ότι συστήσαμε στον κ. Χριστοφοράκο εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων να μην κάνει κανενός είδους δηλώσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του προς το ΠΑΣΟΚ ο Γερμανός δικηγόρος.

Αναμένεται η απόφαση


ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να αναμένεται η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας επί της προσφυγής για ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κάνει οι συνήγοροι του Μιχάλη Χριστοφοράκου, ζητώντας να μην εκδοθεί στην Ελλάδα ο πελάτης τους. Το βασικό επιχείρημα στο αίτημά τους είναι ότι το πολιτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας δεν διασφαλίζει στον πρώην ισχυρό άνδρα της Ζίμενς «δίκαιη δίκη». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που είχαν διατυπωθεί από την περασμένη εβδομάδα- όταν η κυβέρνηση είχε εμφανιστεί υπεραισιόδοξη ότι η έκδοση Χριστοφοράκου ήταν θέμα... ωρώντελικά η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου μπορεί να καθυστερήσει μερικές ημέρες ακόμη ή και μήνες αν μπει στην ουσία της υπόθεσης. Ο κ. Χριστοφοράκος πάντως, έχει επικαλεστεί ξανά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, ενώ το Εφετείο του Μονάχου έχει απαντήσει θετικά και στο αίτημα της ελληνικής δικαιοσύνης για έκδοση του «κυρίου Ζίμενς» για τη σύμβαση του C4Ι που υπεγράφη το 2003.

http://www.tanea.gr