Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Μεγαλώνουν το δίκτυό τους οι αλυσίδες ηλεκτρονικών


Τoυλάχιστον έξι νέα καταστήματα μεγάλων και επώνυμων αλυσίδων από το χώρο της λιανικής πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αναμένονται στην περιοχή της Αττικής μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους, παρά την οικονομική κρίση η οποία πλήττει τις πωλήσεις του κλάδου και έχει οδηγήσει σε υποχώρηση του τζίρου κατά περίπου 15%.

Παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα, οι αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συνεχίζουν με ταχείς ρυθμούς την ανάπτυξή τους στην Αττική,

στην περιφέρεια αλλά και στο εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά την Αττική νέες αφίξεις αναμένονται το δεύτερο εξάμηνο από μεγάλες αλυσίδες όπως η Fnac, η οποία προχωρά στη δημιουργία του τρίτου καταστήματος στη χώρα μας στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Μοναστηράκι.

Το νέο κατάστημα, με επένδυση που φθάνει περίπου τα 4 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το Δεκέμβριο. Ο επόμενος σταθμός μετά το Μοναστηράκι, δηλαδή από την επόμενη χρονιά, θα είναι πιθανότατα πάλι στην Αττική με έμφαση στα ανατολικά ή δυτικά προάστια, αναμένεται να ακολουθήσει η Θεσσαλονίκη και τέλος άλλες μεγάλες πόλεις όπως η Λάρισα, η Πάτρα και πιθανόν το Ηράκλειο.

Το νέο κατάστημα, που είναι το τρίτο μετά το πρώτο Fnac στο Τhe Mall και το δεύτερο που άνοιξε πέρυσι στη Γλυφάδα, θα διαθέτει 50.000 τίτλους βιβλίων με δυνατότητα παραγγελίας για 300.000 τίτλους από όλο τον κόσμο, 30.000 τίτλους CD, DVD και videogames, 10.000 κωδικούς στην ενότητα εικόνα και ήχος, πληροφορική και κινητή τηλεφωνία.

Νέα καταστήματα εντός και εκτός Αττικής σχεδιάζουν όμως και οι δυο αλυσίδες που εκπροσωπούν συμφέροντα του επιχειρηματία Π. Γερμανού, οι Public και Multirama [MULr.AT] Σχετικά άρθρα .

Αναλυτικότερα στην Αττική η αλυσίδα Public αναμένεται το Δεκέμβριο να εγκαινιάσει το νέο της κατάστημα στον Πειραιά και συγκεκριμένα στην περιοχή γύρω από το Πασαλιμάνι. Εκτός Αττικής για φέτος η αλυσίδα έχει προγραμματίσει νέα καταστήματα στη Βάρνα στη Βουλγαρία που αναμένεται να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο, και στα Ιωάννινα τον Οκτώβριο.

Στόχος της διοίκησης της Public είναι μέχρι το 2012 και με συνολική επένδυση που θα ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ, να αριθμεί συνολικά 20 καταστήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι επόμενοι σταθμοί της θα είναι το κατάστημα στη Στοά Χιρς στη Θεσσαλονίκη, όπου σε συνεργασία με τη Νοtos θα στεγαστεί σε 3.000 τετ. μέτρα στο κτήριο που συνολικά θα φθάνει τα 12.000 τετ. μέτρα, στο Ηράκλειο, στη Λάρισα και στην Πάτρα. Στην Αθήνα βρίσκεται σε αναζήτηση δεύτερου σημείου στο κέντρο, στα δυτικά προάστια, στα βόρεια προάστια στην Κηφισιά, στα νότια προάστια στη Γλυφάδα και στον Αγ. Κοσμά και στα ανατολικά προάστια.

Εντός του έτους όμως αναμένονται νέα καταστήματα από τη Multirama στο Περιστέρι και στη Βουλιαγμένης. Η αλυσίδα, η οποία προχωρά ολοταχώς για την έξοδό της από τη Σοφοκλέος, αριθμεί σήμερα 82 καταστήματα και θα προχωρήσει στη λειτουργία νέων εκτός Αττικής και στην Πάτρα αλλά και στη Σόφια της Βουλγαρίας από την επόμενη χρονιά.

Σχέδια για τουλάχιστον δυο νέα καταστήματα το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ένα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη, έχει όμως η Media Markt

O γερμανικός όμιλος έκανε πρεμιέρα στην ελληνική αγορά ηλεκτρικών το Νοέμβριο του 2005 όταν και άνοιξε το πρώτο κατάστημά του στο Μαρούσι. Στο διάστημα που μεσολάβησε έως σήμερα άνοιξε άλλα έξι καταστήματα Media Markt σε Φάληρο, Ρέντη, Περιστέρι, Αργυρούπολη, Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς ο όμιλος εγκαινίασε στην ελληνική αγορά και την αλυσίδα Saturn με δυο καταστήματα στη λεωφόρο Συγγρού και στο Γέρακα.

Το πρώτο κατάστημα Saturn στη λεωφόρο Συγγρού αποτελεί και ένα από τα μεγαλύτερα σε μέγεθος της αλυσίδας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Νέα άφιξη στην Αττική περιμένουμε όμως και από τον όμιλο DSGI, που ελέγχει τις αλυσίδες Kωτσόβολος και Εlectroworld.

To αμέσως επόμενο κατάστημα της Electroworld, που έχει ήδη φθάσει τα 7 πανελλαδικά, αναμένεται στην Αθήνα, ενώ συνεχίζεται κανονικά και η ανάπτυξη των franchise καταστημάτων Kωτσόβολος.

ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ
http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/08/24/1705236.htm