Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

«Βαρύς» ο λογαριασμός του Σεπτεμβρίου με τους νέους φόρους


Οι «λογαριασμοί» του φθινοπώρου και τα νέα «χαράτσια» της Εφορίας έρχονται από τις επόμενες εβδομάδες σε εκατομμύρια φορολογουμένους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Βήμα της Κυριακής, από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει η αποστολή των.....



νέων εκκαθαριστικών σημειωμάτων του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ) σε περίπου 4.000.000 πολίτες για το οικονομικό έτος 2009.

Μέχρι πρόσφατα, η Εφορία έστελνε εκκαθαριστικά ΕΤΑΚ που αφορούσαν το 2008, καθώς πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποστολής περίπου 3.700.000 σημειωμάτων, ενώ περίπου 800.000 ιδιοκτήτες εκλήθησαν να διορθώσουν λάθη ή παραλείψεις που είχαν σημειωθεί κατά τη συμπλήρωση των εντύπων Ε9 προηγουμένων ετών και σε λίγες ημέρες θα λάβουν και αυτοί το εκκαθαριστικό ΕΤΑΚ του προηγουμένου έτους.

Έτσι, το 2009 σχεδόν το σύνολο των φορολογουμένων θα πληρώσει διπλό ΕΤΑΚ.

Παράλληλα. συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η αποστολή εκκαθαριστικών σημειωμάτων σε περίπου 5,5 εκατ. φορολογουμένους, αρκετοί από τους οποίους ήδη πληρώνουν τις δόσεις του φόρου εισοδήματος που προέκυψε κατά την επεξεργασία των εντύπων Ε1, Ε2, Ε3 κ.τλ.

Από τις αρχές Αυγούστου 8 εκατ. κάτοχοι κινητών και καρτοκινητών άρχισαν να επιβαρύνονται με αυξημένα τέλη σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας ως και 500% σε σχέση με τα ως τότε ισχύοντα, ενώ για τα καρτοκινητά έχει δοθεί προθεσμία στις εταιρείες να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα ως τις 15 Σεπτεμβρίου. .

Στην τελική ευθεία μπαίνει και η διαδικασία για την «τακτοποίηση» των κλειστών ημιυπαίθριων χώρων, των κλειστών γκαράζ και των υπογείων, καθώς με πρόσφατη απόφασή του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε το «πράσινο φως» ώστε να πραγματοποιείται η μεταβίβαση των ακινήτων.

Σε ό,τι αφορά τους 128.000 φορολογουμένους που πέρυσι δήλωσαν στην Εφορία εισοδήματα πάνω από 60.000 ευρώ, ήδη οι περισσότεροι από αυτούς έχουν λάβει το σημείωμα με την έκτακτη εισφορά, που ξεκινά από 1.000 ευρώ και φθάνει στις 25.000 ευρώ για τα πολύ υψηλά εισοδήματα.

Το επόμενο διάστημα οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής άνω των 10 μέτρων και ιστιοπλοϊκών άνω των 15 μέτρων θα κληθούν να πληρώσουν τον ειδικό φόρο που κυμαίνεται για τη μεν πρώτη κατηγορία σκαφών από 300 ευρώ ως και 1.300 ευρώ ανά μέτρο, ανάλογα με το συνολικό μήκος, και για τη δεύτερη κατηγορία από 200 ευρώ ως 600 ευρώ ανά μέτρο.

Στις 30 Ιουνίου έληξε η προθεσμία για την ένταξη περίπου 800.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών στη ρύθμιση της περαίωσης για το κλείσιμο των χρήσεων 2000-2006 χωρίς τη διαδικασία του ελέγχου και όσες επιχειρήσεις εντάχθηκαν θα πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν τις δόσεις τους προκειμένου να μη βρεθούν εκτεθειμένες σε έλεγχο της Εφορίας.

Τέλος, εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα πληρώνουν κάθε χρόνο ετήσιο «πρόστιμο» που θα κυμαίνεται από 150 ως 650 ευρώ, ανάλογα με τον κυβισμό του οχήματος.

Πηγή http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1047265&lngDtrID=251