Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Η έκθεση-μυστήριο για τον Γερμανό


• Πολλά λέγονται και γράφονται αυτές τις ημέρες για την εξαγορά της Γερμανός και τις σχετικές δικαστικές έρευνες. Μέχρι σήμερα, όμως, παραμένει στο σκοτάδι έγγραφο-κλειδί για την κατανόηση του θέματος: Πρόκειται για την αποτίμηση της Γερμανός, που διενήργησε, κατ' εντολή της Cosmote, η γνωστή επενδυτική τράπεζα JP Morgan.

• Η εταιρεία εξαγοράσθηκε, ως γνωστόν, έναντι τιμήματος 1,3 δισ. ευρώ, το οποίο θεωρήθηκε από πολλούς αστρονομικά… υπερβολικό. Όμως, στην έκθεσή της η JP Morgan, όπως λέγεται από επίσημους κύκλους της Cosmote, αποτιμούσε την αξία της Γερμανός (κρατηθείτε…) στο ποσό των 1,74 δισ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν 34% ακριβότερα! Με άλλα λόγια, αν πιστέψουμε ότι είχε οποιαδήποτε επαφή με την πραγματικότητα αυτή η έκθεση, η εξαγορά της Γερμανός έγινε σε…

τιμή ευκαιρίας.

• Το εύλογο ερώτημα, λοιπόν, είναι γιατί η Cosmote επιμένει να μη δίνει στη δημοσιότητα αυτήν την έκθεση, ώστε να δικαιωθεί πανηγυρικά η απόφαση Βουρλούμη-Μαρτιγόπουλου για την εξαγορά; Η στήλη επιχείρησε να λάβει μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα, αλλά δεν το κατάφερε, παρότι το έθεσε υπόψη και του Νο2 της εταιρείας, μετά τον κ. Βουρλούμη, Μ. Τσαμάζ.

• Αφού, λοιπόν, η Cosmote επιμένει να διατηρεί ατμόσφαιρα μυστηρίου γύρω από το μοναδικό έγγραφο που ίσως δικαιώνει την απόφαση εξαγοράς της Γερμανός έναντι 1,3 δισ. ευρώ, δικαιούμαστε να προχωρήσουμε στο επόμενο ερώτημα: Μήπως δεν αποκαλύπτεται το περιεχόμενο της έκθεσης, επειδή αυτή η αποτίμηση βασίσθηκε σε ανεδαφικές, ίσως και «φουσκωμένες» βασικές υποθέσεις εργασίας, τις οποίες έδωσε στον διεθνή οίκο η ίδια η Cosmote; Μήπως;



http://www.paron.gr/v3/new.php?id=41168&colid=&catid=27&dt=2009-05-17%200:0:0