Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΤΑΤΑ ΟΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ «ΔΙΟΡΘΩΣΗ» ΤΖΙΡΟΥ


Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΑΔΔΑ
Και από τη μύγα... ξίγκι επιχειρεί να βγάλει η κυβέρνηση από τους υποψήφιους επιχειρηματίες που θέλουν να λάβουν επιδοτήσεις από τα κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Με χθεσινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομίας παροτρύνει τους υποψηφίους να βελτιώσουν τα οικονομικά τους στοιχεία περνώντας, με το αζημίωτο για τα κρατικά έσοδα, από την εφορία.

Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι όσοι επιχειρηματίες «επιθυμούν να βελτιώσουν τα οικονομικά στοιχεία της δραστηριότητάς τους, ώστε να εντάσσονται στα απαιτούμενα όρια του κύκλου εργασιών της προκήρυξης, μπορούν να προβούν σε

συμπληρωματικές και τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος καθώς και σε τροποποιητικές εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ». Ομως το να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις σημαίνει ότι θα δηλώσουν υψηλότερο εισόδημα, άρα και ότι θα κληθούν να πληρώσουν μεγαλύτερους φόρους, αυξάνοντας έτσι τα κρατικά έσοδα.

Από τις 30 στις 25 χιλιάδες ευρώ

Με την ίδια ανακοίνωση τροποποιείται το κατώτερο όριο επένδυσης από 30.000 ευρώ σε 25.000 ευρώ για τις τουριστικές επιχειρήσεις «κατανοώντας τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου και ειδικά οι μικρές επιχειρήσεις λόγω της οικονομικής κρίσης».

Οι παραπάνω ανακοινώσεις έγιναν στο πλαίσιο της υπογραφής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) από τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου, Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και Τουριστικής Ανάπτυξης Κ. Μαρκόπουλου.

Το πρόγραμμα ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου και ονομάζεται «Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου και Υπηρεσιών». Χρηματοδοτείται από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά προγράμματα του νέου κοινοτικού πακέτου (ΠΕΠ του ΕΣΠΑ) και αφορά επιδοτήσεις σε εταιρείες σχεδόν κάθε είδους που λειτουργούν τουλάχιστον 2 χρόνια.

http://www.enet.gr