Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

«Πλυντήριο» στις μίζες



Μόνο για 3 από τα 71 ύποπτα εμβάσματα θα δικαστεί ο Χριστοφοράκος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέλιος Βραδέλης

Τη διαδρομή Μόναχο- Αθήνα με επιστροφή ετοιμάζεται να κάνει ο Μιχάλης Χριστοφοράκος. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Ζίμενς Ελλάδας «ελαφρωμένος» από 68 από τα συνολικά 71 ύποπτα εμβάσματα της εταιρείας περιμένει τη σημερινή απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας για να μάθει την ημερομηνία της επιστροφής του στην Ελλάδα.

Κύκλοι του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης προεξοφλούν την επιστροφή του ανθρώπου που μοίρασε εκατομμύρια ευρώ σε μίζες και κρύβει ακόμη περισσότερα μυστικά του σε CD. Και γερμανικοί νομικοί κύκλοι σχεδόν προεξοφλούν την έκδοση Χριστοφοράκου σημειώνοντας ωστόσο πως «ίσως οι ελληνικές Αρχές χρειαστεί να περιμένουν 2-3 ημέρες για την

ολοκλήρωση των διαδικαστικών ενεργειών».

Τέσσερις αστυνομικοί πέταξαν το πρωί για τη βαυαρική πρωτεύουσα μαζί με τον ειδικό ανακριτή κ. Ζαγοριανό για να συνοδεύσουν τον κ. Χριστοφοράκο. Η παρουσία του κ. Ζαγοριανού, σύμφωνα με πληροφορίες από το Εφετείο του Μονάχου, σχετίζεται με την προσπάθεια των ελληνικών δικαστικών Αρχών να λάβουν μια παράταση πέραν των 6 μηνών για την ολοκλήρωση της δίκης Χριστοφοράκου, που ζήτησαν οι γερμανικές αρχές.

Σόου από την κυβέρνηση
Πάντως το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης με τη σύμφωνη γνώμη του Μαξίμου έχει δώσει στοιχεία σόου στην επικείμενη έκδοση Χριστοφοράκου, επενδύοντας στις τηλεοπτικές εικόνες του σιδηροδέσμιου πρώην ισχυρού άνδρα της Ζίμενς Ελλάδας. Μαζί με το κλιμάκιο θα βρίσκεται και Έλληνας γιατρός προκειμένου να εξετάσει αν χρειαστεί τον κ. Χριστοφοράκο, που πρόσφατα αντιμετώπισε καρδιολογικά προβλήματα. Στην Αθήνα επίσης έχει ετοιμαστεί ένα κελί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και ένα στον Κορυδαλλό για να τον υποδεχθούν.

Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος πάντως κατάφερε με τη διαφυγή του στη Γερμανία και την ομολογία του στην εισαγγελέα Μπόιμλερ- Χεσλ να ελαφρύνει κατά πολύ τη θέση του, όσον αφορά την ελληνική δικαιοσύνη και να βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος στην Ελλάδα με ένα κολοβό κατηγορητήριο. Με τις αποφάσεις της Γερμανίδας συναδέλφου του ο κ. Ζαγοριανός δεσμεύεται να ανακρίνει τον κ. Χριστοφοράκο για μόλις 3 από τα συνολικά 71 ύποπτα εμβάσματα που διακινήθηκαν από τα μαύρα ταμεία της Ζίμενς μέσω υπεράκτιων εταιρειών. Τα 3 εμβάσματα αφορούν την περίοδο 19 Απριλίου 2003- Οκτώβριος 2003 και συνολικό ποσό 1.450.000 ευρώ. Πρόκειται για εμβάσματα της υπεράκτιας εταιρείας Fiberlite του Ντουμπάι προς την Ρlacid Βlue Corporation, εταιρεία συμφερόντων του κ. Χριστοφοράκου.

Το 2% του τζίρου
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Χριστοφοράκος υποστήριξε στη Γερμανίδα εισαγγελέα πως το ποσό αφορά το 2% του τζίρου των τηλεπικοινωνιών της εταιρείας για το 2003, πρακτική διαδεδομένη στον γερμανικό κολοσσό. Ο κ. Χριστοφοράκος αναμένεται να υποστηρίξει πως τα χρήματα διακινήθηκαν το 2004 και συνεπώς κακώς υπολογίζονται από τον κ. Ζαγοριανό στο ήδη κουτσουρεμένο εις βάρος του κατηγορητήριο.

Παράλληλα, η πλευρά του κ. Χριστοφοράκου απειλεί ξανά τον πολιτικό κόσμο της χώρας με τα CD στα οποία όπως υποστηρίζει έχει καταχωρίσει όλες τις λεπτομέρειες και τις αποδείξεις για τα «δωράκια» του προς 153 βουλευτές και 12 πρώην και νυν υπουργούς. Για την ώρα τα στοιχεία αυτά μένουν καλά κλειδωμένα σε 2 συμβολαιογραφικά γραφεία του Μονάχου, αφήνουν να διαρρεύσει οι Γερμανοί συνήγοροι του, που από την άλλη πλευρά παίζουν το παιχνίδι της βόμβας που είναι έτοιμη να απασφαλιστεί με την πρώτη «στραβή».

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4531569