Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Εκμηδενίστηκαν τα κέρδη του ΟΤΕ, παρά την… γερμανική διοίκηση


Στα 4,7 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη του Ομίλου ΟΤΕ κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, μειωμένα κατά 97% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2008.






Στα 4,7 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη του Ομίλου ΟΤΕ κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, μειωμένα κατά 97% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2008.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, η κερδοφορία της επηρεάστηκε από το κόστος των προβλέψεων για πρόωρη αποχώρηση, καθώς και από την επιβολή νέου φόρου στην Ελλάδα για τα ληφθέντα μερίσματα από την COSMOTE (31 εκατ. ευρώ).

Το κέρδος από την πώληση της Cosmofon ανήλθε στα 24,4 εκατ. ευρώ.

Ο Κύκλος Εργασιών του Ομίλου μειώθηκε κατά 6,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008 ή κατά 5,9% σε συγκρίσιμη βάση, εξαιρουμένων των εσόδων της Cosmofon, στα 1,487 δισ. ευρώ.

Τα λειτουργικά κέρδη του Ομίλου υποχώρησαν κατά 72,4% στα 79,5 εκατ. ευρώ, κυρίως εξαιτίας της πρόβλεψης για το πρόγραμμα πρόωρης αποχώρησης. Εξαιρουμένης της πρόβλεψης αυτής, τα λειτουργικά κέρδη του Ομίλου μειώθηκαν κατά 20,3% -κυρίως λόγω της μείωσης των εσόδων του Ομίλου και των αυξημένων Λοιπών Λειτουργικών εξόδων.

Τα Λειτουργικά Έξοδα του Ομίλου, εξαιρουμένων των αποσβέσεων, διαμορφώθηκαν στα 1.123,7 εκατ. ευρώ. Χωρίς να συμπεριληφθεί η πρόβλεψη ύψους 152 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο για την εθελούσια έξοδο 600 εργαζομένων στη σταθερή τηλεφωνία στην Ελλάδα, αργότερα μέσα στο χρόνο, το σύνολο των Λειτουργικών Εξόδων προ Αποσβέσεων μειώθηκαν κατά 3,4% σε ετήσια βάση, κυρίως λόγω της μείωσης του κόστους τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και τις χαμηλότερες χρεώσεις από τους εγχώριους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

«Κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους συνεχίστηκε η αδυναμία των οικονομιών των χωρών στις οποίες λειτουργεί ο Όμιλος. Υπολογίζεται ότι η συνολική δαπάνη για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες στην Ελλάδα μειώθηκε κατά περίπου 7% στο πρώτο εξάμηνο του 2009, ενώ παρόμοια ή μεγαλύτερη μείωση παρατηρήθηκε στην Ρουμανία, την Βουλγαρία και την Αλβανία. Στην Ελληνική αγορά σταθερής τηλεφωνίας η θέση του ΟΤΕ επηρεάστηκε αρνητικά από σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στην έγκριση από την Ρυθμιστική Αρχή, προϊόντων που θα καθιστούσαν τον ΟΤΕ πιό ανταγωνιστικό τιμολογιακά», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Παναγής Βουρλούμης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα.

Cosmote

Το δεύτερο τρίμηνο του 2009, η COSMOTE συνέχισε να ενισχύει το μερίδιο αγοράς και τα έσοδά της, προσελκύοντας 381.000 καθαρές νέες συνδέσεις, με το σύνολο των πελατών της να ανέρχεται σε 8,8 εκατ., αυξημένο κατά 27% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2008.

Οι συνδρομητές συμβολαίου αυξήθηκαν κατά 8% σε ετήσια βάση, αποτελώντας το 26% περίπου της πελατειακής βάσης της εταιρείας, ενώ οι πελάτες καρτοκινητής στο τέλος του δεύτερου τριμήνου 2009 είχαν αυξηθεί κατά 35,3% σε σχέση με πέρυσι.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, η COSMOTE προσέλκυσε 31.000 συνδρομητές συμβολαίου και 350.000 πελάτες καρτοκινητής.

Η COSMOTE ξεπέρασε σημαντικά τις τάσεις της αγοράς ενισχύοντας τα συνολικά της έσοδα κατά 4,1% σε 473,9 εκατ. ευρώ και τα έσοδα από εξερχόμενη κίνηση ενισχύθηκαν κατά 2,9%, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η μείωση των εσόδων από υπηρεσίες κατά 2,9% οφείλεται κυρίως στην πτώση των εσόδων από εισερχόμενη κίνηση κατά 23%, λόγω της μείωσης των τελών τερματισμού, της τάσης ενίσχυσης της κίνησης εντός δικτύου και της μείωσης των εσόδων περιαγωγής κατά 19%.


Zougla.gr