Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Μαύρες οι οικονομικές επιδόσεις του ΟΤΕ κατά το δεύτερο τρίμηνο


Οικονομικές επιδόσεις χειρότερες ακόμη και από αυτές που περίμεναν οι ξένοι αναλυτές παρουσίασε ο ΟΤΕ στο δεύτερο τρίμηνο του έτους. Τα καθαρά κέρδη ουσιαστικά μηδενίστηκαν. Τα κέρδη EBITDA υποχώρησαν κατά 37,1% ενώ και οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 6,5%.

Με δεδομένες αυτές τις επιδόσεις κατά το δεύτερο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, τα αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του έτους, διαμορφώθηκαν ως εξής:

►• Οι πωλήσεις

μειώθηκαν κατά 5,9% στα 2,94 δις. ευρώ (από 3,128 δις. ευρώ)

►• Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 9,7% στα 271 εκατ. ευρώ από 300 εκατ. ευρώ (σ.σ υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο τρίμηνο ο ΟΤΕ είχε εμφανίσει μεγάλη αύξηση κερδών λόγω έκτακτων αποτελεσμάτων από το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου). Η μείωση των κερδών οφείλεται και στο γεγονός ότι κατά το δεύτερο τρίμηνο, ενσωματώθηκε στα αποτελέσματα πρόβλεψη για τη χρηματοδότηση νέου προγράμματος εθελουσίας εξόδου του ΟΤΕ. Το πρόγραμμα αφορά στην απομάκρυνση 600 εργαζομένων και το κόστος ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ. Περίπου 31 εκατ. ευρώ, κόστισε στον όμιλο ΟΤΕ και η αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τα μερίσματα που εισέπραξε από την Cosmote.

►• Τα κέρδη EBITDA εμφάνισαν οριακή μείωση 2,5% στα 1,084 δις. ευρώ (από 1,112 δις. ευρώ).

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ απέδωσε την πτώση στην αδυναμία που παρατηρείται στις οικονομίες των χωρών όπου δραστηριοποιείται ο ΟΤΕ. Επίσης, υποστήριξε ότι η συνολική δαπάνη για τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες στην Ελλάδα, μειώθηκε περίπου κατά 7% στο πρώτο εξάμηνο του 2009. Και για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ο κ. Βουρλούμης εμφανίστηκε απαισιόδοξος υποστηρίζοντας ότι «δεν περιμένει βελτίωση των οικονομικών συνθηκών».

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=70623