Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

«Πανάκριβη» η κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα


Ακριβή ως προς τη χρήση των κινητών είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, καθώς σε ετήσια βάση για τους καταναλωτές που κάνουν χαμηλή χρήση το κόστος διαμορφώνεται στα 202,46 δολάρια, όταν ο μέσος όρος δεν ξεπερνά τα 163,55 δολάρια.

Αναλυτικότερα, η έκθεση του ΟΟΣΑ αναλύει στοιχεία της ίδιας περιόδου με αυτή που διανύουμε ένα χρόνο νωρίτερα και υπογραμμίζει πως...



οι πιο φθηνές από πλευράς κόστους χώρες είναι η Φινλανδία, η Ολλανδία και η Σουηδία, ενώ οι πιο ακριβές είναι ο Καναδάς, η Ισπανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε ό,τι αφορά τους καταναλωτές μεσαίας χρήσης, η Ελλάδα είναι και πάλι άνω του μέσου όρου των χωρών του ΟΟΣΑ με 400 δολάρια ετησίως, τη στιγμή που ο μέσος όρος στις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ δεν ξεπερνά τα 320 δολάρια. Στους καταναλωτές υψηλής χρήσης η Ελλάδα φθάνει τα περίπου 610 δολάρια ετησίως, ενώ ο μέσος όρος είναι κάτω από 500 δολάρια.

Σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση, το κόστος των κλήσεων από κινητά τηλέφωνα μειώθηκε κατά μέσο όρο 21% για καταναλωτές χαμηλής χρήσης, 28% για καταναλωτές μεσαίας χρήσης και 32% για καταναλωτές υψηλής χρήσης την περίοδο από το 2006 έως το 2008.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η αγορά των γραπτών μηνυμάτων αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς παγκοσμίως, ιδιαίτερα στους καταναλωτές νεαρής ηλικίας.

Μέχρι το 2008 το μερίδιο των εσόδων από την κινητή τηλεφωνία αντιστοιχούσε στο 41% των συνολικών εσόδων της τηλεπικοινωνιακής αγοράς στις χώρες του ΟΟΣΑ.

Η μείωση των εσόδων των παροχών από τη σταθερή τηλεφωνία έχει αντισταθμιστεί μέχρι ένα βαθμό από την συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για ευρυζωνικό Ιντερνετ, καθώς οι καταναλωτές διατηρούν μια σταθερή γραμμή για να έχουν αυτή την υπηρεσία.

Πηγή http://www.mobile-news.gr/index.php?lang=bg&article=3915&title=_panakrivh_h_kinhth_thlefwnia_sthn_ellada