Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Σε νέα πρόσωπα στρέφεται ο κ. Ζαγοριανός


Της Ευας Kαραμανωλη

Ενδεχόμενη ποινική εμπλοκή και άλλων προσώπων στην υπόθεση της Siemens εξετάζει ο 4ος ειδικός ανακριτής κ. Νίκος Ζαγοριανός, όπως προκύπτει από τις ερωτήσεις που απηύθυνε στον κατηγορούμενο πρώην στέλεχος της εταιρείας κ. Ηλία Γεωργίου κατά την απολογία του. Ο κ. Ζαγοριανός συγκεκριμένα ζήτησε να μάθει ποια στελέχη του ΟΤΕ «πρωταγωνίστησαν» στη συμφωνία μεταξύ του Οργανισμού και της Siemens. O ανακριτής μάλιστα ρώτησε εάν ο κατηγορούμενος γνωρίζει συγκεκριμένα τον επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη αλλά και τον πρώην

διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ κ. Πέτρο Λάμπρου. Ο κ. Γεωργίου απέφυγε να δηλώσει εάν γνωρίζεται με τον κ. Κόκκαλη ενώ ως προς τον κ. Λάμπρου επεσήμανε ότι ήταν διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ πριν από την υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας και μάλιστα τόνισε ότι ο ίδιος είχε κάνει διαβήματα για την αναβλητική στάση του κ. Λάμπρου στις προγραμματικές συμφωνίες. «Εξαιτίας της στάσης του αυτής κινδύνευσε να κλείσει το εργοστάσιο της Siemens στη Θεσσαλονίκη και δημιουργήθηκαν οι αυξημένες ανάγκες του ΟΤΕ, οι οποίες καλύφθηκαν με την προγραμματική συμφωνία, γι’ αυτό έγιναν και μεγάλες συμβάσεις στη συνέχεια», είπε. Περαιτέρω, ο κ. Γεωργίου επεσήμανε στον κ. Ζαγοριανό ότι από πλευράς του ΟΤΕ ο κ. Δ. Παπούλιας υπέγραψε την προγραμματική συμφωνία, ενώ «καθοριστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις έπαιξε ο κ. Χρυσολούρης με τις επιτροπές που είχαν οριστεί για τις διαπραγματεύσεις». Ως προς τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, παρά το γεγονός ότι στο υπόμνημα που κατέθεσε ο κατηγορούμενος αρνείται την ύπαρξή τους, ενώπιον του κ. Ζαγοριανού διευκρινίζει ότι οι Γερμανοί μέχρι το 1999 «είχαν το δικαίωμα νόμιμα να δαπανούν χρήματα χωρίς παραστατικά για αφανείς σκοπούς και αφανείς υπηρεσίες σε σχέση με μεγάλα και πολύπλοκα έργα».


http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_06/08/2009_324784