Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Σάββατο, 8 Αυγούστου 2009

Στη Γερμανία παραμένει ο Χριστοφοράκος


Ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Δένδιας, διαβεβαίωνε μέχρι χθες ότι ο φυγόδικος Μιχάλης Χριστοφοράκος θα παραδοθεί στις ελληνικές δικαστικές Αρχές για να δικαστεί για την υπόθεση Siemens, το αίτημα της εισαγγελέως του Μονάχου, να παραπεμφθεί σε δίκη στη Γερμανία, έρχεται να διαψεύσει δραματικά την κυβέρνηση και να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό.

«O Μιχάλης Χριστοφοράκος σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα θα...παραδοθεί στις ελληνικές δικαστικές αρχές», δήλωνε μόλις χθες o υπουργός Δικαιοσύνης σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό. Επικαλέστηκε μάλιστα ελληνικές δικαστικές πηγές και την Eurojust και τόνισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής.

Το ένταλμα «βόμβα» της Εισαγγελέως

Η εισαγγελέας του Μονάχου, κ. Χ. Μπόιμλερ-Χεζλ, ζήτησε με «ένταλμα επιβολής ποινής» την καταδίκη του Μιχάλη Χριστοφοράκου στη Γερμανία, με την κατηγορία της δωροδοκίας ελληνικών πολιτικών κομμάτων. Η κατηγορία αυτή επισύρει ποινή φυλάκισης ενός έτους και πρόστιμο 750.000 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για κοινωφελείς σκοπούς.

Η κατηγορία της δωροδοκίας ελληνικών κομμάτων κατά το διάστημα 2004-2007 περιλαμβάνει και αδικήματα που διεπράχθησαν σε σχέση με προγενέστερες συμβάσεις Siemens-OTE. Για την εκτέλεση του εντάλματος προβλέπεται προθεσμία 20 ημερών.

Κερδίζει χρόνο ο Χριστοφοράκος

Η υπεράσπιση του Μ. Χριστοφοράκου υπέβαλε όμως ήδη προσφυγή κατά του εντάλματος, αφού ο κατηγορούμενος απορρίπτει την κατηγορία της δωροδοκίας, που ενδέχεται αργότερα να επισύρει αξιώσεις αποζημιώσεων στα αστικά δικαστήρια.

Η θέση του κ. Χριστοφοράκου είναι ότι τα χρήματα εδόθησαν ως ενίσχυση στα δύο μεγάλα κόμματα, με σκοπό την «καλλιέργεια πολιτικού κλίματος» και δεν σχετίζονται με συγκεκριμένες συμβάσεις της Siemens.

Σημειώνεται ότι, για όσο χρονικό διάστημα η δικαστική διαδικασία στη Γερμανία παραμένει ανοικτή, ο κ. Χριστοφοράκος δεν είναι δυνατόν να εκδοθεί στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από το εάν γίνει δεκτό το αίτημα έκδοσής του ή όχι.


Διασφαλίζει δεδικασμένο

Ακόμη, όμως, και στην περίπτωση που ο Μ. Χριστοφοράκος εκδοθεί στην Ελλάδα, μία καταδίκη στην Γερμανία για δωροδοκία ελληνικών κομμάτων θεωρείται δεδικασμένο για όσα αδικήματα της περιόδου 2004-2007 δεν έχουν παραγραφεί.


Πηγή http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=56793&cid=6