Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Αναστέλλεται η έκδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα


Αναστέλλεται τελικά η έκδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα, μετά το θρίλερ που εκτυλίχθηκε το πρωί τη Δευτέρας, αφού κατά πληροφορίες ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens θα έφτανε στην Αθήνα το βράδυ ή το πρωί της Τρίτης. Εν αναμονή της απόφασης του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας.

Την καθυστέρηση στην έκδοσή του πέτυχε ο....



ίδιος ο Χριστοφοράκος με την προσφυγή του στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας, με την οποία ζητά να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου του Μονάχου, που ορίζει την έκδοσή του στην Ελλάδα.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Εισαγγελία του Μονάχου.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται ότι ο υπουργός Νικ.Δένδιας ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας αναστέλλει προς το παρόν την παράδοση του κατηγορούμενου στις ελληνικές δικαστικές αρχές.

Νωρίτερα, τη Δευτέρα, ο συνήγορος του Μιχ.Χριστοφοράκου, Ντάνιελ Πέτερ, δήλωσε στη Deutsche Welle ότι το βράδυ ο εντολέας του θα ταξιδέψει στην Αθήνα.

Ωστόσο, το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας ζήτησε πίστωση χρόνου για να αποφανθεί ως προς το αν θα ζητήσει διακοπή της διαδικασίας έκδοσής του στην Ελλάδα, μετά την προσφυγή που κατέθεσαν οι συνήγοροι του Μ.Χριστοφοράκου.

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί και η μετάβαση στο Μόναχο του 4ου ειδικού ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού, ο οποίος επρόκειτο να ταξιδέψει στη Γερμανία σήμερα.

Ο συνήγορος του κ. Χριστοφοράκου, μιλώντας στη Deutsche Welle, εξέφρασε την ελπίδα ο εντολέας του να δικαστεί δίκαια και να τηρήσουν οι ελληνικές αρχές τη δέσμευσή τους να επιστρέψει ο κ. Χριστοφοράκος στη Γερμανία μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Βάσει της απόφασης του Εφετείου του Μονάχου, το κατηγορητήριο -σύμφωνα με το οποίο θα δικαστεί ο κ. Χριστοφοράκος- αφορά αξιόποινες πράξεις που τελέστηκαν το διάστημα από τις 18 Απριλίου 2003 ώς και τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου.

Η έκδοση του Μιχ.Χριστοφοράκου στη χώρα μας αφορά σε αδικήματα σε σχέση με τη σύμβαση 8002/1997 για την ψηφιοποίηση του δικτύου του ΟΤΕ, αλλά μόνο για το προαναφερθέν διάστημα, καθώς τα περισσότερα αδικήματα για τα οποία ζητείτο η έκδοσή του έχουν πλημμεληματικό χαρακτήρα στη Γερμανία και με τη συμπλήρωση της πενταετίας έχουν παραγραφεί.

Σύμφωνα με τα Νέα, βάσει της απόφασης του Εφετείου του Μονάχου, από τα συνολικά 71 εμβάσματα συνολικής αξίας περίπου 57 εκατ. ευρώ, ο Μιχ. Χριστοφοράκος επιτρέπεται να δικαστεί μόνο για τρία ύποπτα εμβάσματα, που το ύψος τους φτάνει το 1.450.000 ευρώ.

Να σημειωθεί πως εκκρεμεί στο Εφετείο του Μονάχου η απόφαση σχετικά με το δεύτερο ένταλμα σύλληψης για αδικήματα που σχετίζονται με το πρόγραμμα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, το C4Ι.

Πηγή http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1043002&lngDtrID=244