Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

ΟΤΕ: Πτωτικό β΄ τρίμηνο αναμένει η Proton Bank



Πτώση στα έσοδα αλλά και στα καθαρά κέρδη εκτιμά η Proton Bank πως θα εμφανίσει ο ΟΤΕ στο β’ τρίμηνο του έτους.

Σε έκθεσή της με ημερομηνία 3 Αυγούστου η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι αναμένει περαιτέρω πιέσεις στα έσοδα από την εγχώρια αγορά σταθερής τηλεφωνίας λόγω της...



ανάπτυξης του ULL. Ωστόσο, συμπληρώνει ότι οι επιδράσεις από τις νέες προσφορές προϊόντων αναμένεται να είναι ηπιότερες στο β’ τρίμηνο σε σχέση με το α’ τρίμηνο του έτους. Σε αυτό το πλαίσιο η Proton Bank αναφέρει πως προβλέπει (στον τομέα της εγχώριας αγοράς σταθερής τηλεφωνίας) έσοδα στα 617,6 εκατ. ευρώ (μειωμένα κατά 4,5%, έναντι πτώσης 5,2% στο α’ τρίμηνο του έτους). Επιπλέον, σημειώνει ότι ύστερα από καθοδήγηση της διοίκησης του ομίλου, συμπεριέλαβε στις προβλέψεις της και το κόστος για το πρόγραμμα εθελουσίας 630 εργαζόμενων, το οποίο και υπολογίζει στα 140 εκατ. ευρώ. Εξαιρουμένου του εν λόγω ποσού προβλέπει πως τα «καθαρά» EBITDA θα διαμορφωθούν στα 172,4 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 16% σε ετήσια βάση, κυρίως λόγω των υψηλότερων εξόδων μισθοδοσίας.

Η Proton Bank αναμένει «δύσκολο» τρίμηνο και για τον τομέα της κινητής τηλεφωνίας, κυρίως λόγω της μείωσης των τελών διασύνδεσης αλλά και λόγω των συνεχιζόμενων πιέσεων στην τιμολογιακή πολιτική στην Ελλάδα. Σε γενικές γραμμές προβλέπει ότι τα έσοδα από τον τομέα της κινητής τηλεφωνίας αναμένει να διαμορφωθούν στα 763,4 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 3,9% σε ετήσια βάση, με τα EBITDA να διαμορφώνονται στα 268 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 5,4%.

Σχετικά με την RomTelecom προβλέπει έσοδα 214,3 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 4% σε ετήσια βάση, έναντι πτώσης 8,1% που είχε καταγράψει στο α’ τρίμηνο του έτους.

Συνολικά σε επίπεδο ομίλου η χρηματιστηριακή εκτιμά πως ο κύκλος εργασιών του ΟΤΕ στο β’ τρίμηνο του έτους θα διαμορφωθεί στα 1,52 δισ. ευρώ, μειωμένος κατά 4,3% σε ετήσια βάση. Για τα EBITDA προβλέπει ότι θα διαμορφωθούν στα 389 εκατ. ευρώ, ή 529 εκατ. ευρώ (μειωμένα κατά 9,1%) σε «καθαρή» βάση. Τέλος και όσον αφορά τα καθαρά κέρδη εκτιμά πως θα υποχωρήσουν κατά 63,1%, στα 58,7 εκατ. ευρώ, έχοντας συμπεριλάβει και ποσό περίπου 50 εκατ. ευρώ που αφορά κεφαλαιουχικά κέρδη από την CosmoFon αλλά και την προαναφερθείσα εθελούσια έξοδο.

Σε γενικές γραμμές, καταλήγει η Proton Bank, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τις επιδράσεις της κρίσης και των ρυθμιστικών παρεμβάσεων στα αποτελέσματα του ΟΤΕ. «Αναμένουμε από τη διοίκηση να παράσχει ενημέρωση όσον αφορά βασικά θέματα όπως είναι τα ακίνητα, η μείωση του προσωπικού, αλλά και τις επιδράσεις από την αυξημένη φορολόγηση στην κινητή τηλεφωνία» αναφέρει η Proton Bank.

O OTE θα ανακοινώσει τα οικονομικά του αποτελέσματα στις 6 Αυγούστου πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Χ.Α.

Σημειώνεται πως η Proton Bank έχει θέσει την τιμή-στόχο των 18 ευρώ και τη σύσταση «outperform» για τη μετοχή του ΟΤΕ.

Πηγή