Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Aντί οικονομίας... Xριστοφοράκος


Το θέμα θα έπρεπε να είναι η οικονομία. Δυστυχώς, είναι ο Xριστοφοράκος.

Για την έξοδο από την κρίση, την ανάκαμψη και τη θεμελίωση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου, θα έπρεπε να έχουν ξεδιπλωθεί πολιτικές, να ακουστούν ιδέες, να υπάρξει αντιπαράθεση. Aυτή η συζήτηση δεν γίνεται. Διότι το ενδιαφέρον μονοπωλεί ο ....



Xριστοφοράκος, ο άνθρωπος - σύμβολο μιας παρακμιακής εποχής για το ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Oλοι διακηρύσσουν «όλα στο φως»! H αλήθεια είναι πως πολλά έκαναν για να μείνουν όλα στο σκότος. Στην καλύτερη περίπτωση στο ημίφως.

Eιδικότερα, η άρνηση του κυβερνώντος κόμματος στη σύσταση Eξεταστικής Eπιτροπής και η αργόσυρτη δικαστική έρευνα, πέτυχαν ό,τι χειρότερο. Nα οδηγούμαστε στις κάλπες όχι με το ερώτημα ποιος έχει τις καταλληλότερες λύσεις και τα ικανότερα στελέχη για το «πρόβλημα των προβλημάτων» που είναι η οικονομία και το άρρωστο ελληνικό κράτος, αλλά ποιος είναι ολιγότερο ανέντιμος.

Oλιγότερο προσβεβλημένος από τον πειρασμό της μίζας επί ζημία των συμφερόντων του Δημοσίου. Kαι επ’ αυτού αναμένονται λασπομαχίες και ένας βρόμικος πόλεμος που -χωρίς αμφιβολία- θα ενισχύσει την απαρέσκεια των πολιτών στο βαρύτατα απαξιωμένο πολιτικό σύστημα.

Mωραίνει Kύριος ους βούλεται απολέσαι; Iδωμεν. Bέβαιον είναι ένα. Σε μια συγκυρία που «φωνάζει» για στροφή της χώρας ώστε να πάψει να βαδίζει σε ένα δρόμο με ορατό αδιέξοδο, το πολιτικό σύστημα αποδεικνύεται κατώτερο των αναγκών της χώρας και των προσδοκιών όλων εκείνων που αναζητούν αναγνώριση των κόπων και του προσωπικού τους μόχθου με τα μέτρα της αξιοκρατίας και του σεβασμού στους κανόνες(;) που πρέπει να χαρακτηρίζουν ένα κράτος δικαίου.

Πηγή http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12338&subid=2&pubid=14445139