Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Στο τραπέζι επέκταση της «αμνηστίας» για τον Τειρεσία και για χρέη πριν το 2008


ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ της «αμνηστίας» για ληξιπρόθεσμες οφειλές και για καταγραφές στον Τειρεσία που δημιουργήθηκαν και πριν από την 1η Ιανουαρίου 2008 μελετά η κυβέρνηση. Αυτό έκανε γνωστό χθες η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που συζήτησε το σχέδιο νόμου για τη ρευστότητα της αγοράς, λέγοντας ότι είναι ανοιχτή σε προτάσεις και πως συνεχίζεται η σχετική διαβούλευση.
Μάλιστα η υπουργός, απαντώντας σε ...



αιτιάσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης αλλά και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Πρωτόπαπα- ο οποίος υποστήριξε ότι μεταφέρει και τις ανάλογες επισημάνσεις πολλών κυβερνητικών βουλευτών κυρίως από περιφέρειες όπου έχει πληγεί η αγορά- δεν απέκλεισε την περίπτωση να διευρυνθεί ο κατάλογος όσων ωφεληθούν από τη ρύθμιση και έχουν καταγραφεί στα αρχεία του Τειρεσία και πριν από την 1η/1/2008.
Το σχέδιο νόμου
Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, διαγράφονται οι τόκοι υπερημερίας και ανατοκισμού από 1/1/2008 εφόσον δεν έχουν καταβληθεί για ληξιπρόθεσμες οφειλές επιχειρήσεων και επαγγελματιών, οι οποίες παρουσιάζουν καθυστέρηση άνω των 90 ημερών και δεν έχουν καταγγελθεί, και δίδεται διετής περίοδος χάριτος για την απόσβεση του κεφαλαίου και εξόφληση του κεφαλαίου με τοκοχρεολυτικές δόσεις τουλάχιστον πέντε ετών.
Ακόμη παρέχεται γενικευμένη «αμνηστία» για όλες τις καταγραφές δυσμενών δεδομένων στα αρχεία του Τειρεσία που καταχωρήθηκαν από 1η/1/2008 και αφορούν οφειλές που είτε έχουν εξοφληθεί ή θα εξοφληθούν μέσα σε τρεις μήνες από τη ψήφιση του νόμου. Μειώνεται από τρία σε δύο έτη ο χρόνος τήρησης στον Τειρεσία για τις σφραγισμένες επιταγές, τις απλήρωτες κατά τη λήξη τους συναλλαγματικές και τα γραμμάτια εις διαταγή, καθώς και τις καταγγελίες συμβάσεων δανείων και πιστώσεων.
Η αρμόδια υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους έκανε γνωστό ότι η κυβέρνηση μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να συμπεριλάβει η ρύθμιση και όσους έχουν μπει στον Τειρεσία και πριν από την 1η/1/2008.

Πηγή http://digital.tanea.gr/