Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Α. Βγενόπουλος: Η κρατική ανεπάρκεια οδηγεί τη χώρα σε πτώχευση


"Λάβρος" κατά του υφυπουργού μεταφορών και επικοινωνιών Ν. Σηφουνάκη εμφανίστηκε ο επικεφαλής της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος, κατηγορώντας τον για ανεπάρκεια στο κομμάτι των μεταφορών. Όπως είπε χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, οι καταγγελίες δεν αφορούν το πρόσωπο του υπουργού υποδομών, μεταφορών και δι`κτύων Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος μόλις πρόσφατα ανέλαβε τα καθήκοντά του, αλλά τον κ. Σηφουνάκη, ο οποίος ως αρμόδιος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ επί πέντε χρόνια, όφειλε να γνωρίζει την αγορά.

Ο κ. Βγενόπουλος, αναφερόμενος στο διαγωνισμό για την εκμετάλλευση των 24 άγονων γραμμών o οποίος είχε ματαιωθεί λόγω των εκλογών του Οκτωβρίου και που την Παρασκευή ανακοινώθηκε ότι δέκα γραμμές κατακυρώθηκαν στην εταιρεία Athens Airways και πέντε στην εταιρεία Sky Express, σημείωσε ότι τα μέλη της Επιτροπής υπέπεσαν σε σωρεία παραβάσεων, ενώ έκανε λόγο

για απιστία κατά της υπηρεσίας αλλά και παράβαση καθήκοντος, καθώς –όπως ανέφερε– για τις 16 άγονες γραμμές η Olympic Air υπέβαλε πρόταση για μηδενικό τίμημα, ενώ για τις άλλες 8 η προσφορά της αφορούσε τίμημα στο κόστος.

Επίσης, σημείωσε ότι ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε κατά παράβαση οποιασδήποτε λογικής, σημειώνοντας ότι επελέγησαν εταιρείες οι οποίες δεν έχουν δικά τους αεροπλάνα αλλά τα διαθέτουν με τη μέθοδο wet lease, τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας των οποίων υπάγονται σε τρίτες χώρες. «Οι εταιρείες αυτές θα εξυπηρετούν τις άγονες γραμμές με αεροπλάνα που δεν έχουν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Τα όριά μας έχουν εξαντληθεί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βγενόπουλος σχετικά με την επιχειρηματικότητα και την εταιρική κοινωνική ευθύνη που επέδειξε ο όμιλος της MIG στο ζήτημα των άγονων γραμμών. «Ωστόσο δε μπορούμε να ξεπεράσουμε την ανεπάρκεια του κράτους και δε σκοπεύουμε να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη», ανέφερε ο ίδιος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει κυβέρνηση και υπάρχει πρωθυπουργός αν θέλει να επέμβει», ενώ στο «κομμάτι» των παραβάσεων που διαπιστώνουν νομικές γνωμοδοτήσεις είπε ότι «υπάρχει και δικαιοσύνη».

Ο κ. Βγενόπουλος άφησε επίσης σαφείς αιχμές για την περιουσία της "παλιάς" Ολυμπιακής, λέγοντας ότι ο όμιλος της MIG έχει προσφύγει στα δικαστήρια, με δικάσιμο που έχε οριστεί για τις 24 Νοεμβρίου, προκειμένου να απομακρυνθούν από τα υπόστεγα της Olympic Air υλικά της «παλιάς» Ολυμπιακής, τα οποία όχι μόνο μένουν αναξιοποίητα, αλλά και εμποδίζουν το έργο της εταιρείας ευρισκόμενα «παρανόμως» στα υπόστεγα της Olympic Air. «Υπάρχουν άτομα που κατά καιρούς μπαινοβγαίνουν στα υπόστεγα της Olympic Air και μεταφέρουν υλικά της παλιάς εταιρείας χωρίς κανείς να γνωρίζει αν τα άτομα αυτά έχουν σχετική εξουσιοδότηση αλλά και που καταλήγουν αυτά τα υλικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βγενόπουλος.

Μιλώντας για την ελληνική οικονομία, ο πρόεδρος της MIG χαρακτήρισε ως «εθνική ντροπή» την παραποίηση των στοιχείων για το έλλειμμα, «που μας έχει φέρει στη θέση του περίγελου της Ευρώπης» και οδηγεί σε «εθνική διαπόμπευση» και «εθνικό διασυρμό». Αναρωτήθηκε -με νόημα- αν το σκάνδαλο αυτό μπορεί να μείνει αδιερεύνητο και αν η Ελλάδα είναι ήδη «εν μέρει πτωχευμένη» εξαιτίας της «διαχρονικής σκανδαλώδους κρατικής ανεπάρκειας».

Δ. Ρέππας: "Ανοικτές διαγωνιστικές διαδικασίες και τήρηση των κανόνων διαφάνειας"

"Η προσήλωση στη Διαφάνεια σημαίνει ανοικτές διαγωνιστικές διαδικασίες και τήρηση των κανόνων δικαίου", δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δήμητρης Ρέππας, με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη του προέδρου της MIG και συμπλήρωσε: "Πολύ περισσότερο σε μια χρονική περίοδο όπου διεξάγονται πολλοί διαγωνισμοί και εκδηλώνονται αντιθέσεις και συγκρούσεις επιχειρηματικών συμφερόντων, η Πολιτεία οφείλει να περιφρουρήσει την αξιοπιστία και το σύννομο κάθε διαδικασίας".

Ανακοίνωσε παράλληλα ότι το σύνολο της σημερινής συνέντευξηςτου κ. Βγενόπουλου αποστέλλεται στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή, με το αίτημα να διερευνηθούν τα όσα καταγγέλλει ο επιχειρηματίας.

"Αναλόγως του περιεχομένου του τελικού πορίσματος του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης καθένας θα κληθεί να αναλάβει τις ευθύνες του", δήλωσε.

"Κατανοούμε την επιχειρηματική άμιλλα και σεβόμαστε το ενδιαφέρον των φορέων της επιχειρηματικής κοινότητας, συμπλήρωσε ο κ. Ρέππας. "Πάνω από όλα όμως, οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε το νόμο προασπιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον".

Τι απαντά ο Ν. Σηφουνάκης

Σχετικά με τα όσα ανέφερε ο κ. Βγενόπουλος, ο υφυπουργός υποδομών, μεταφορών και δικτύων Νίκος Σηφουνάκης δήλωσε: «Η αντιπαράθεση που υπήρξε στη Βουλή με τον πρόεδρο της MIG και τη συζήτηση ακρόασή του για τον ΟΤΕ και την Ολυμπιακή, υπήρξε πολιτική και μόνο. Γνώμονας μου η προσήλωση στο δημόσιο συμφέρον. Και τότε και τώρα».

http://www.capital.gr/News.asp?id=854046