Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Τα κίνητρα των προσλήψεων που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση


Στην εξειδίκευση της κυβερνητικής εξαγγελίας για επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών με στόχο τον περιορισμό της ανεργίας αναμένεται να προχωρήσει το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας εντός των επόμενων εβδομάδων. Στόχος είναι, η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση να συμπεριληφθεί σε σχέδιο νόμου το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τον Φεβρουάριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση θα προβλέπει τα εξής: ...



Τόσο οι εισφορές του εργοδότη όσο και αυτές του εργαζόμενου θα επιδοτούνται για τέσσερα χρόνια.

Τον πρώτο χρόνο, το κράτος θα επιδοτεί το 100% των ασφαλιστικών εισφορών, τον δεύτερο χρόνο το 75%, τον τρίτο χρόνο το 50% και τον τέταρτο χρόνο το 25%.

Δικαίωμα στην επιδότηση, θα έχουν οι επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερα από 50 άτομα προσωπικό.

Oποια επιχείρηση ενταχθεί στο πρόγραμμα θα αναλάβει την υποχρέωση να μην προχωρήσει σε καμία απόλυση καθ' όλη τη διάρκεια της τετραετίας. Σε διαφορετική περίπτωση, η επιχείρηση θα υποχρεούται να επιστρέψει στα ασφαλιστικά ταμεία ολόκληρο το ποσό που έχει κερδίσει μέσω της επιδότησης.

Το πρόγραμμα θα ενεργοποιηθεί σε μια περίοδο που αναμένεται έξαρση της ανεργίας. Το ζητούμενο τώρα για την κυβέρνηση είναι αν οι επιχειρήσεις θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση για προσλήψεις ή αν θα επιμείνουν στο να διατηρήσουν το δικαίωμά τους στην... απόλυση. Γνώστες του θέματος, διατυπώνουν άλλο έναν φόβο: Μην τυχόν οι επιχειρήσεις, ενόψει και της ανακοίνωσης του νομοσχεδίου, σπεύσουν να προχωρήσουν σε μειώσεις προσωπικού με στόχο να προσλάβουν ξανά μετά την δημοσίευση του ΦΕΚ με αρκετά χαμηλότερο κόστος.

Πηγή http://www.reporter.gr/default.asp?pid=16&la=1&art_aid=229696