Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

Μονομαχία στο Βατοπέδι.....


Με φόντο το Βατοπέδι και τα άλλα γαλάζια σκάνδαλα, Ντόρα Μπακογιάννη και Αντώνης Σαμαράς επιλέγουν τη μετωπική σύγκρουση στο παρά πέντε της εσωκομματικής εκλογής για τη διαδοχή στη Ν.Δ. Oι δύο βασικοί υποψήφιοι για τον θρόνο της Ρηγίλλης αντήλλαξαν πυρά μιλώντας χθες το βράδυ σε Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, ενώ το πολεμικό κλίμα που επικρατεί στην αξιωματική αντιπολίτευση επέτειναν και τα στελέχη που έχουν αναλάβει ρόλο υπασπιστή σε κάθε επιτελείο.Με φόντο το Βατοπέδι και τα άλλα γαλάζια σκάνδαλα, Ντόρα Μπακογιάννη και Αντώνης Σαμαράς επιλέγουν τη μετωπική σύγκρουση στο παρά πέντε της εσωκομματικής εκλογής για τη διαδοχή στη Ν.Δ. Oι δύο βασικοί υποψήφιοι για τον θρόνο της Ρηγίλλης αντήλλαξαν πυρά μιλώντας χθες το βράδυ σε Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, ενώ το πολεμικό κλίμα που επικρατεί στην αξιωματική αντιπολίτευση επέτειναν και τα στελέχη που έχουν αναλάβει ρόλο υπασπιστή σε κάθε επιτελείο.
Η κ. Μπακογιάννη προέβαλε ως βασικό στόχο της να κλείσει το κεφάλαιο των σκανδάλων, που οδήγησε εν πολλοίς και στην κατάρρευση της κυβέρνησης Καραμανλή. «Να βάλουμε τέλος στα βαρίδια που μας πλήγωσαν» ανέφερε από τη Θράκη, ενώ για πρώτη φορά φωτογράφησε ως υπεύθυνα για την εκλογική συντριβή στελέχη που βρίσκονταν δίπλα στον Κ. Καραμανλή και τα οποία, όπως είπε (στο «Εxtra 3»), σήμερα κινούνται στο παρασκήνιο εναντίον της. Εμμέσως πλην σαφώς, η πρώην υπουργός έβαλε στο στόχαστρο τον Θόδ. Ρουσόπουλο αλλά και τον πυρήνα του λεγόμενου πρωινού καφέ στο Μαξίμου κατά την περίοδο της γαλάζιας διακυβέρνησης, οι οποίοι- όπως αναφέρουν πολιτικοί φίλοι της- έχουν συστρατευθεί πλέον δίπλα στον κ. Σαμαρά. Οι βολές κατευθύνονται σε στελέχη όπως οι Π. Λειβαδάς, Δ. Ζακυνθινός, ακόμη και ο γενικός δι ευθυντής της Ρηγίλλης Μεν. Δασκαλάκης και ο πρώην διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Ι. Αγγέλου.
Σκληρή προσωπική επίθεση, εξάλλου, εξαπέλυσε κατά του Θόδ. Ρουσόπουλου ο Βύρ. Πολύδωρας, συνδέοντάς τον με την εσωκομματική αντιπαράθεση. «Αντιστάθηκα στις ρασπουτινικές συμπεριφορές του κ. Ρουσόπουλου. Τώρα μαθαίνω ότι ο κ. Ρουσόπου- λος παρέχει τις καλές του υπηρεσίες στον κ. Σαμαρά» είπε (στον Αθήνα 9.84) ο πρώην υπουργός, ο οποίος έχει ενεργοποιηθεί για την προώθηση της υποψηφιότητας της κ. Μπακογιάννη. Ιδιαίτερα οξύς ήταν ο κ. Πολύδωρας και για τους κ.κ. Σαμαρά και Αβραμόπουλο. «Δεν μπορώ να μείνω απαθής στις αφιξαναχωρήσεις διαφόρων. Δεν μπορώ να εκδώσω διαβατήριο προς τη δόξα για εκείνους που έρχονται, φεύγουν. Για εμένα έχει μια ηθική βαρύτητα αυτό» δήλωσε.
Η πλευρά του κ. Σαμαρά πέρασε στην αντεπίθεση, διαμηνύοντας ότι όσοι πρωταγωνίστησαν σε σκάνδαλα και ιδίως στο Βατοπέδι στηρίζουν την κ. Μπακογιάννη. Συνεργάτες του Μεσσήνιου πολιτικού έλεγαν με έμφαση ότι οι κ.κ. Κοντός, Μπασιάκος, Δούκας αλλά και Βουλγαράκης έχουν συνταχθεί με την πρώην υπουργό, ενώ για το ίδιο θέμα τους τόνους ανέβασε και ο κ. Σαμαράς, δίνοντας και μια απάντηση στην κ. Μπακογιάννη με αφορμή τις καταγγελίες της ότι το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» προκρίνει τη δική του υποψηφιότητα. «Το “σύστημα ΠΑΣΟΚ” θέλει να βγουν όσοι οδήγησαν τη Ν.Δ. στην πρόσφατη ήττα. Εγώ δεν ήμουν ανάμεσα σε αυτούς. Ούτε υποστηρίζουν εμένα σήμερα όσοι πλήγωσαν την παράταξη. Αλλού έδωσαν τη στήριξή τους. Και αλλού βρίσκονται όλοι τους», ανέφερε χθες το βράδυ από τη Θεσσαλονίκη (Βελλίδειο), ενώ προχθές είχε τονίσει ότι όσοι ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου «βρίσκονται με φανατισμό απέναντι μου».
Ο κ. Σαμαράς απέδωσε την ευθύνη για το κλίμα όξυνσης στην κ. Μπακογιάννη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αντίπαλός του ακολουθεί αυτή την τακτική επειδή υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις. Και κατέστησε σαφές ότι σε υψηλούς τόνους θα κινηθεί στο εξής και ο ίδιος. «Ώς εδώ οι αθλιότητες από τα παπαγαλάκια των μηχανισμών. Να ξέρουν ότι τέτοιες φτηνές επινοήσεις δεν περνούν στον κόσμο. Αντίθετα, τον προσβάλλουν και τον θυμώνουν. Ας το καταλάβουν... Η βάση έχει αποφασίσει ότι φύγαμε οριστικά από την ομηρεία των μηχανισμών. Αντιλαμβάνομαι και πολιτικούς εκνευρισμούς και ανάγκες διαφοροποίησης, αλλά ας μη χάνουμε την ψυχραιμία μας», ήταν το δηκτικό σχόλιό του.