Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Σχέδιο «αντι-κραχ» από το οικονομικό επιτελείο για την ανατροπή του κλίματος


Ο φόβος υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας οδηγεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στην άμεση εφαρμογή σχεδίου «αντι-κραχ», ώστε να αλλάξει το κλίμα.
Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, οι αποφάσεις που αναμένεται να ανακοινωθούν τον Ιανουάριο του 2010 αφορούν σε αποκρατικοποιήσεις, αλλά και επιθετικές διαρθρωτικές αλλαγές.
Mεταξύ άλλων, στο «πάγωμα» των προσλήψεων στο Δημόσιο που έχει ήδη ανακοινωθεί, αναμένεται να προστεθούν και περιορισμοί στις....



προσλήψεις εκπαιδευτικών, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι το υπουργείο Παιδείας λειτουργεί και ως «παράθυρο» εισόδου σε άλλες θέσεις του Δημοσίου με τη μέθοδο των μετατάξεων.

Επίσης, από το επόμενο έτος προβλέπεται κατάρτιση προϋπολογισμών προγραμμάτων και παράλληλη προσπάθεια περιορισμού των δαπανών με κατάργηση δημόσιων φορέων.

Παράλληλα, προωθούνται αποκρατικοποιήσεις και πωλήσεις ακινήτων του Δημοσίου για την αύξηση των εσόδων και απελευθέρωση των αγορών προϊόντων και υπηρεσιών, όπως και των κλειστών επαγγελμάτων.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται η εφημερίδα εκτιμούν ότι το χρονικό περιθώριο που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση για να «κατευνάσει» τις επιθετικές τάσεις που εκδηλώνονται παγκοσμίως είναι έξι έως επτά μήνες.

Με λίγα λόγια το αργότερο έως τον Ιούνιο θα πρέπει να υπάρχουν απτά αποτελέσματα στην προσπάθεια μείωσης των ελλειμμάτων...

Newsroom ΔΟΛ