Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Σκανδάλων συνέχεια


"Siemens, Ομόλογα, Βατοπέδι. Οι τρεις μεγάλες υποθέσεις σκανδάλων κρέμονται πλέον σε μια δικαστική... κλωστή. Περίεργα ανακριτικά σφάλματα και ολιγωρίες, ανοιχτές παρεμβάσεις ανωτέρων, ασυλία και παραγραφή ευθυνών σε εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, διαφυγή και ατιμωρησία βασικών κατηγορουμένων είναι κοινά χαρακτηριστικά της δικονομικής πορείας. Οι εξελίξεις, ωστόσο, σε δικαστικό και σε πολιτικό επίπεδο, από εδώ και πέρα αναμένονται ραγδαίες...



Το ενδεχόμενο δικαστικού επαναπατρισμού του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Μ. Χριστοφοράκου από τη Γερμανία είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολο. Ο ίδιος απολαμβάνει την ελευθερία του στη Γερμανία, καθώς η γερμανική Δικαιοσύνη απέρριψε οριστικά τα 2 εντάλματα, για την προμήθεια του ΟΤΕ και του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων (C4Ι), μέχρι το 2003.
Σε κάθε περίπτωση τα αλλεπάλληλα εντάλματα των ελληνικών αρχών έχουν κλονίσει την αξιοπιστία της ελληνικής Δικαιοσύνης, ενώ ο κ. Χριστοφοράκος καλύπτεται πλέον και με δεδικασμένο για πράξεις διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος προς τα δύο κόμματα εξουσίας (Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ).
Το ενδεχόμενο να ασκηθεί νέα κακουργηματική δίωξη εις βάρος του είναι πιθανό. Ομως, πρέπει να αφορά πράξεις άλλες από εκείνες για τις οποίες έχει καταδικαστεί σε βαθμό πλημμελήματος στη Γερμανία.
Ο έτερος φυγόδικος Χ. Καραβέλας κρύβεται καλά. Τα μέλη της οικογένειάς του (που αποφυλακίστηκαν όλα), δηλώνουν ότι δεν έχουν επικοινωνία μαζί του. Εάν αποτύχει (όπως όλα δείχνουν) η δίωξη των κ.κ. Χριστοφοράκου και Καραβέλα, δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να θεσπίσει, τελικά, ένα είδος «αμνηστίας» προς όσους συνεργάζονται με τις αρχές παρέχοντας πληροφορίες σε μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς. Είναι ίσως η έσχατη λύση για να επιστρέψουν, οικειοθελώς, στην Ελλάδα οι δύο κατηγορούμενοι και να αποκαλύψουν πρόσωπα και γεγονότα, όπως είχε προτείνει προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ."