Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Ήταν και φθηνός ο Γερμανός!


Όλο και πιο έντονες γίνονται οι φήμες, ότι στο πολιτικό-επιχειρηματικό-δικαστικό παρασκήνιο μεθοδεύεται η αρχειοθέτηση της σοβαρότερης υπόθεσης που έφερε στη Δικαιοσύνη το ΠΑΣΟΚ, για την οποία ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.
Σύμφωνα με τις φήμες....



οι πραγματογνώμονες που έχουν ορισθεί από τον ανακριτή Απ. Ζαβιτσάνο, για να κρίνουν αν ήταν εύλογο το αστρονομικό τίμημα του 1,3 δισ. ευρώ, για την εξαγορά της Γερμανός από τον ΟΤΕ, βρίσκουν ότι το τίμημα τελικά ήταν εύλογο -ίσως να μας πουν, μάλιστα, ότι η εξαγορά έγινε σε τιμή ευκαιρίας!
Λεπτομέρεια: η πραγματογνωμοσύνη έχει ανατεθεί σε δύο μεγάλες εταιρείες ορκωτών ελεγκτών, που δεν έχουν λόγο να δυσαρεστήσουν ένα πανίσχυρο όμιλο, όπως αυτός του ΟΤΕ, από τον οποίο στο μέλλον μπορούν να πάρουν πολλές δουλειές, αν αποδειχθεί ότι ήταν "καλά παιδιά". Και δεν έχουν βεβαίως κανένα λόγο να φανεί στην κοινότητα των μεγάλων επιχειρήσεων, δηλαδή στους σημαντικότερους δυνητικούς πελάτες τους, ότι "έκαψαν" τη διοίκηση ενός ισχυρού ημικρατικού ομίλου.
Αν αυτές οι φήμες επιβεβαιωθούν, θα επιβεβαιωθεί ότι η μεθόδευση της ανάθεσης πραγματογνωμοσύνης, την ώρα που κανονικά η Δικαιοσύνη θα έπρεπε να αποφασίσει αν θα στείλει την υπόθεση στο ακροατήριο ή στο αρχείο, ήταν μέρος ενός καλοστημένου σχεδίου για την αρχειοθέτηση της μηνυτήριας αναφοράς του ΠΑΣΟΚ, που ήταν αρκετά "ισχυρή", ώστε δεν επέτρεψε να τεθεί στο αρχείο κατά την προκαταρκτική εξέταση, ούτε κατά την κύρια ανάκριση.
Ο κ. Ζαβιτσάνος μπορούσε θαυμάσια να στείλει την υπόθεση στο ακροατήριο και τους κατηγορούμενους στο εδώλιο, αφού είχε στα χέρια του αρκετά στοιχεία μια αρκετά πειστική υπόθεση, από αυτές που σε μια ευνομούμενη πολιτεία κρίνονται στο δικαστήριο. Αντ' αυτού, προτίμησε την "ντρίμπλα" με την πραγματογνωμοσύνη, αφήνοντας σε κάποιους ορκωτούς λογιστές, επαγγελματίες σε μια εξόχως ανταγωνιστική αγορά, να κάνουν ουσιαστικά τη δική του δουλειά!
Το ζητούμενο είναι τι (δεν) κάνει το ΠΑΣΟΚ για να αποφύγει την αρχειοθέτηση μιας μηνυτήριας αναφοράς, που αφορούσε ένα από τα σημαντικότερα σκάνδαλα που είχε καταγγείλλει ως αντιπολίτευση, φθάνοντας ως την πόρτα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η κυβέρνηση βέβαια δεν θα μπορούσε να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης, το κόμμα όμως έχει περιέργως αφήσει την υπόθεση να εξελίσσεται ερήμην του, χωρίς καν να παρακολουθεί το τελευταίο στάδιο της διαδικασίας -στην Ιπποκράτους δεν γνωρίζουν ούτε ποιες εταιρείες έχουν αναλάβει την πραγματογνωμοσύνη!
Σε επίπεδο πολιτικού σχολιασμού, η σιγή του ΠΑΣΟΚ ίσως λέει πολλά για τις μεθοδεύσεις ορισμένων στο παρασκήνιο, όπως ίσως λέει πολλά και η επιδέξια αποφυγή σχετικής ερώτησης σε συνέντευξη Τύπου, εκ μέρους του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Ορισμένες φήμες λένε, μάλιστα, ότι στις συναντήσεις που είχαν μετά τις εκλογές στην Αθήνα κορυφαία στελέχη της Deutsche Telekom, αρμόδιοι υπουργοί άφησαν στους Γερμανούς συνομιλητές τους να εννοηθεί, ότι η δυσάρεστη υπόθεση με την εξαγορά της Γερμανός θα κλείσει γρήγορα και δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την αναταραχή που θα προκαλούσε μια παραπομπή σε δίκη του κ. Π. Βουρλούμη.
Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι συζητήθηκε στις συναντήσεις αυτές, πίσω από κλειστές πόρτες. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τον Δεκέμβριο θα ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη και αμέσως μετά θα αποφασισθεί αν η υπόθεση θα καταλήξει στο ακροατήριο ή στο αρχείο. Και από την έκβαση της διαδικασίας αυτής καθένας θα βγάλει τα δικά του συμπεράσματα...

Υ.Γ. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι από την έρευνα για την εξαγορά της Γερμανός, όπως και αν καταλήξει, αποκλείεται να βγουν πολιτικά "λαυράκια". Ο Καραμανλής φρόντισε να κλείσει έγκαιρα την Βουλή τον περασμένο Μάιο, ώστε να παραγραφούν πιθανές ποινικές ευθύνες υπουργών του. Σε όσους έχουν ξεχάσει τις λεπτομέρειες, θυμίζουμε ότι για την επικείμενη εξαγορά της Γερμανός ο μόνος υπουργός που ενημερώθηκε έγκαιρα από τον Π. Βουρλούμη, όπως ο ίδιος ο πρόεδρος του ΟΤΕ είπε στη Βουλή, ήταν ο κ. Γιώργος Αλογοσκούφης. Ο ρόλος του κ. Αλογοσκούφη δεν πρόκειται να διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη, ενώ όπως όλα δείχνουν θα "βγουν λάδι" και τα μη πολιτικά πρόσωπα, προς δόξαν της αθάνατης "ομερτά" α λα ελληνικά...

www.prasinigata.blogspot.com