Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Ανοίγουν και το φορολογικό από Δεκέμβριο


Και η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα μπαίνει στο στόχαστρο της κυβέρνησης...
Μετά το ασφαλιστικό ανοίγει ο διάλογος και για το φορολογικό που θα επηρεάσει τις τσέπες 8.500.000 φορολογούμενων και επιχειρήσεων.
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου θα στείλει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας επιστολές στους εκπροσώπους κοινωνικών στα προεδρεία των εργοδοτικών οργανώσεων και των κοινωνικών φορέων με τις οποίες θα ...



τους καλεί να ορίσουν άμεσα τα μέλη που θα τους εκπροσωπήσουν στις ομάδες εργασίας που θα συσταθούν στο υπουργείο Οικονομικών για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.


Στους στόχους του υπουργείου Οικονομικών είναι να ξεκινήσει μέσα στο Δεκέμβριο ο διάλογος για το φορολογικό και έως το τέλος Μαρτίου του 2010 να έχουν οριστικοποιηθεί οι διατάξεις που θα γίνουν νόμος του κράτους από τη Βουλή.

Πάντως, στην περίπτωση της φορολογικής μεταρρύθμισης η ατζέντα θα είναι συγκεκριμένη και οι αλλαγές θα αποβλέπουν στον περιορισμό της φοροδιαφυγής και την αύξηση των φορολογικών εσόδων. Αυτό θα επιτευχθεί κυρίως μέσω της ενεργοποίησης ενός καθολικού «πόθεν έσχες» για όλους και ειδικότερα για τους ελεύθερους επαγγελματίες που εμφανίζουν χαμηλά εισοδήματα.


Πάντως, το σίγουρο είναι ότι θα εφαρμοστεί για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2010 νέα φορολογική κλίμακα με κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης και των χαριστικών φοροαπαλλαγών, ενώ θα επανέλθει ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και θα αυξηθούν οι ειδικοί φόροι στα τσιγάρα και τα ποτά κατά 10%.


Ακόμη θα προχωρήσει η εγκατάσταση ταμειακών μηχανών σε όλα τα επαγγέλματα και τις οικονομικές δραστηριότητες που σήμερα βρίσκονται εκτός της συγκεκριμένης διαδικασίας (π.χ. ταξί, πρατήρια υγρών καυσίμων κτλ.), ενώ αναμένεται να αρχίσει «πόλεμος» κατά της φοροδιαφυγής με διασταυρώσεις σε εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία των φορολογούμενων (επαγγελματιών και ιδιωτών), αναμόρφωση των τεκμηρίων διαβίωσης, επαναφορά του πόιντ σύστεμ στις επιχειρήσεις και πραγματοποίηση επαγγελματικών συναλλαγών μέσω τραπεζικών λογαριασμών.


Σε ό,τι αφορά τα διανεμόμενα κέρδη (μερίσματα) θα φορολογούνται με βάση τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων, μετά την αφαίρεση του φόρου που έχει παρακρατηθεί κατά τη διανομή του μερίσματος, καθώς και του ποσού που του αναλογεί και έχει αποδοθεί από την εταιρεία ως φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων.

Πηγή http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=5410&catid=13