Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Και οι επαγγελματίες στο νομοσχέδιο για την προστασία των δανειοληπτών


Εκτός από τους υπερχρεωμένους καταναλωτές και οι επαγγελματίες θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τη «ρύθμιση των χρεών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων», το οποίο θα καταθέσει μέσα στις επόμενες ημέρες, στη Βουλή, η υπουργός Οικονομίας Λ.Κατσέλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται...



«Το Βήμα της Κυριακής», το νομοσχέδιο ύστερα από τη δημόσια διαβούλευση έχει ουσιαστικά κατά το μεγαλύτερο μέρος του ξαναγραφεί. Από τις πιο σημαντικές τροποποιήσεις που έχει δεχθεί στη νέα εκδοχή του είναι η διεύρυνση της ισχύος του.

Το αρχικό κείμενο έκανε λόγο για «φυσικά πρόσωπα» και ρύθμιση χρεών που δεν προέρχονται από την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας και «χρεών που προέρχονται από περιορισμένη σε έκταση επαγγελματική δραστηριότητα που δεν προσδίδει στον οφειλέτη την εμπορική ιδιότητα».

Αυτό πρόκειται να αλλάξει και η ρύθμιση θα αφορά φυσικά πρόσωπα που έχουν πτωχεύσει από «χρηματικές οφειλές», δηλαδή θα αφορά καταναλωτές και επαγγελματίες, ενώ θα εξαιρούνται χρέη από φόρους-τέλη προς το Δημόσιο και ασφαλιστικές εισφορές.

Αλλαγές θα γίνουν και στα στεγαστικά δάνεια, όπου απορρίφθηκε το αίτημα των τραπεζιτών για την εξαίρεση τους από το νέο νόμο.

Η βασική τροποποίηση είναι η εξής: Ενώ σε όλες τις περιπτώσεις από την κοινοποίηση της αίτησης πτώχευσης παύει ο εκτοκισμός των οφειλών, αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση των στεγαστικών δανείων.

Αυτά συνεχίζουν να εκτοκίζονται με το επιτόκιο ενήμερης οφειλής και αναστέλλονται τα διωκτικά μέτρα αν καταβληθούν από την πλευρά του οφειλέτη οι τοκοχρεολυτικές δόσεις που θα εξακολουθούσε να καταβάλλει από την ημέρα κοινοποίησης της αίτησης αν η οφειλή δεν είχε καταστεί ληξιπρόθεσμη.

Newsroom ΔΟΛ