Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Υπό στενή παρακολούθηση τον Ιανουάριο


Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει και ούτε θα έρθει κοντά στη χρεοκοπία. Σε κάθε περίπτωση, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέσει κεφάλαια στην Ελλάδα με τη μορφή του έκτακτου δανεισμού, καθώς μια ενδεχόμενη χρεοκοπία θα είχε συστημικές επιπτώσεις. Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων ο...



οικονομολόγος Σπύρος Ανδρεόπουλος στην έκθεση της Morgan Stanley.

Ο οικονομολόγος τονίζει ότι μεσοπρόθεσμα οι πιέσεις στην ελληνική οικονομία μπορεί να συνεχιστούν μέχρι η κυβέρνηση να μπορέσει να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα συρρίκνωσης του χρέους. «Η κατάσταση είναι σοβαρή, αλλά δεν είναι μη διαχειρίσιμη», προσθέτει, αναφέροντας ότι αναμένει περιορισμό του ελλείμματος στα επόμενα χρόνια.

Σημειώνει ωστόσο ο αναλυτής, ότι η νέα κυβέρνηση δεν έχει πείσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή τις αγορές ότι είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει το πολιτικό της κεφάλαιο για να επιβάλει τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές προκειμένου να θέσει σε σωστή τροχιά τα δημόσια οικονομικά και την οικονομία.

Το πιθανότερο σενάριο σύμφωνα με την Morgan Stanley είναι να τεθεί η χώρα υπό τη στενή δημοσιονομική παρακολούθηση της Ε.Ε. τον Ιανουάριο και αυτό θα πιέσει την κυβέρνηση να λάβει με τον καιρό σκληρά μέτρα.
Βέβαια, η Morgan Stanley δεν αποκλείει το ενδεχόμενο του έκτακτου δανεισμού, κυρίως ως «μέσο» παραδειγματισμού της χώρας μας. Σε αυτή την περίπτωση πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


Πηγή http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=82579&cid=8