Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Ανάκαμψη μετά τη «μαύρη Πέμπτη»


Ανοδικά αντιδρά το Χρηματιστήριο την Παρασκευή, καθώς είναι εμφανές ότι επιχειρείται η στήριξη της αγοράς, με τις τραπεζικές μετοχές να παραμένουν στο επίκεντρο μετά το «ξεπούλημα» στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις.
Στις 11:35 ο γενικός δείκτης ενισχυόταν κατά...



2,13% στις 2.272,82 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 124,9 εκατ. ευρώ. Ενδεικτικές της έντονης νευρικότητας που υπάρχει στην ελληνική αγορά είναι και οι έντονες διακυμάνσεις του γενικού δείκτη (χαμηλό: 2.164 μονάδες, υψηλό: 2.299).

Η ελληνική αγορά είναι, πλέον, μία πτωτική αγορά (bear market), καθώς η πτώση από τα υψηλά του Οκτωβρίου ξεπέρασε το 20% και συγκεκριμένα ανήλθε στο 23%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει κέρδη 2,87%, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης παρουσιάζει άνοδο 0,14% και της μικρής κεφαλοποίησης ενισχύεται κατά 0,57%.

Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται, 72 ενισχύονται, 57 υποχωρούν και 192 παραμένουν αμετάβλητες.

«Νομίζω ότι είναι εύλογη αντίδραση στην πολύ μεγάλη χθεσινή πίεση στις ελληνικές τράπεζες. Στην ουσία, δεν έχουμε οποιαδήποτε έκθεση στο Ντουμπάι και δεν θα έπρεπε να έχουμε επηρεαστεί, απλώς αυτό έγινε για ψυχολογικούς λόγους», είπε στο Reuters ο αναλυτής της Κάππα Χρηματιστηριακής, Νίκος Γαλούσης.

Στην αιχμή της ανόδου είναι ο τραπεζικός κλάδος. Υψηλότερα διαπραγματεύονται, μεταξύ άλλων, οι Εθνική (+3,15% στα 20,63 ευρώ), Alpha (+2,33% στα 8,80 ευρώ), Marfin Popular (+8,81% στα 2,27 ευρώ), Τρ.Κύπρου (+3,49% στα 4,45 ευρώ), Τρ.Πειραιώς (+2,78% στα 9,25 ευρώ) και ΤΤ (+4,21% στα 3,96 ευρώ).

Οι ευρωπαϊκές αγορές σημειώνουν μικρές απώλειες, εν μέσω ανησυχιών για τις επιπτώσεις της «στάσης πληρωμών» της Dubai World, ενώ πτωτικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.

Στο Λονδίνο ο FTSE-100 υποχωρεί κατά 0,12%, στο Παρίσι ο CAC-40 σημειώνει πτώση 0,03% και στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι χαμηλότερα κατά 0,15%.

Μεγάλες απώλειες σημείωσαν νωρίτερα ο ασιατικές αγορές. Το Χρηματιστήριο του Τόκιο έκλεισε με πτώση 3%, ενώ το δολάριο έπεσε, προσωρινά, κάτω από το όριο των 85 γεν, χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 ετών.

Το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ έκλεισε με πτώση 5%. Πτωτικά κινήθηκε επίσης το Χρηματιστήριο της Σανγκάης, ενώ το Χρηματιστήριο της Σεούλ έκλεισε με πτώση 4,69%.

Newsroom ΔΟΛ