Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Άνοιξε ο δρόμος για την αναδιοργάνωση της WIND Ελλάς


Πράσινο φως δόθηκε, σύμφωνα με απόφαση του αγγλικού Πρωτοδικείου, στη διαδικασία λύσης της Hellas II και στην πώληση των μετοχών της στην εταιρεία του Σαουίρις, τη Weather Finance III.
Στη διαδικασία που έλαβε χώρα την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, ο αρμόδιος δικαστής J. Lewison ξεκαθάρισε πως...



η διαδικασία πώλησης των περιουσιακών στοιχείων της WIND Ελλάς -που ξεκίνησε στο Λονδίνο στις 26 Αυγούστου- είναι σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία και επιτελέσθηκε με πλήρη διαφάνεια.

Ενώ αύριο αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών στον Σαουίρις, οι ομολογιούχοι μειωμένης εξασφάλισης δεν παρέστησαν στη διαδικασία για να δείξουν όσο πιο έντονα γινόταν την αντίθεσή τους στη διαδικασία αναδιάρθρωσης.

Σας ενημερώνουμε ότι η Επιτροπή ομολογιούχων μειωμένης εξασφάλισης, ενώ είχε ήδη ξεκινήσει η διαδικασία διαιτησίας στα βρετανικά δικαστήρια, είχε καταθέσει δεσμευτική προσφορά της τάξεως των 450 εκατ. ευρώ. Η εν λόγω προσφορά δεν έγινε αποδεκτή σε αντίθεση με την αντίστοιχη του Σαουίρις, ο οποίος παρέμεινε και κύριος μέτοχος της WIND.

Η συγκεκριμένη αναδιάρθρωση όμως έχει συμβάλει στη μείωση των χρεών της WIND από τα 3,2 δισεκατομμύρια στο 1,8 δισ., ενώ και οι τόκοι μειώθηκαν κατά 150 εκατ. ευρώ. Επίσης, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, έχοντας ως σκοπό να υλοποιήσει το 3ετές πλάνο ανάπτυξης της WIND -το οποίο περιλαμβάνει υποστήριξη νέων τεχνολογιών και ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας- θα ενισχύσει τη ρευστότητα της εταιρείας με κεφάλαια ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Πηγή http://www.mobile-news.gr/gr/articles/view/5104/inoixe_o_drumo_a_gia_thn_anadiorganwsh_th_a_wind_illa_a/