Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Deutsche Telekom: Νέα σενάρια ενοποίησης ΟΤΕ και Cosmote


Η πορεία των τιμών στην τηλεφωνία και το πώς θα προχωρήσει το εγχείρημα της συνεργασίας των Vodafone - hellas online αποτελούν δύο από τους βασικούς παράγοντες που θα καθορίσουν το πόσο σύντομα θα ακολουθήσει ο όμιλος ΟΤΕ το παράδειγμα της Deutsche Telekom (DT) στην ενοποίηση της σταθερής με την κινητή τηλεφωνία.
Όπως ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η DT η οποία ελέγχει το 30% του ΟΤΕ και ασκεί και τη διοίκηση, προχωρά στη συγχώνευση των...



T - Home (σταθερή τηλεφωνία) και T - Mobile (κινητή τηλεφωνία) μια διαδικασία βεβαίως που σχεδιάζεται αρκετό χρονικό διάστημα από τον γερμανικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό.

Ως εξέλιξη η συγχώνευση ΟΤΕ - Cosmote αποτελεί ακόμα σενάριο, έχει υπάρξει και στο παρελθόν, ενώ για ορισμένα από τα στελέχη του Οργανισμού επιβάλλεται από την κατεύθυνση που έχει πάρει η τεχνολογία.

Σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις εντός του Οργανισμού ένας τρίτος παράγοντας που μπορεί να επισπεύσει το σενάριο της συγχώνευσης ΟΤΕ (μητρική εταιρεία) - Cosmote (100% θυγατρική) θα είναι πιθανές γενικότερες αναδιαρθρώσεις που θα επιδιώξουν οι Γερμανοί όταν θα αλλάξει η ανώτατη διοίκηση του ΟΤΕ, όταν δηλαδή κληθούν να επιλέξουν τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο του ελληνικού ομίλου.

Στην ελληνική έκδοσή του το σενάριο της ενοποίησης σταθερής - κινητής φαντάζει φυσικά εξαιρετικά δύσκολο. Από τη μια πλευρά υπάρχει ο ΟΤΕ ως μητρική εταιρεία που όσο και αν έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια δεν παύει να διατηρεί κάποια από τα χαρακτηριστικά και τη νοοτροπία ενός πρώην μονοπωλίου, ενώ όπως είναι γνωστό η διοίκησή του έχει θέσει και θέμα πλεονάζοντος προσωπικού.

Από την άλλη πλευρά η Cosmote έχει εξαρχής δημιουργηθεί με δομές για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον οξύτατο ανταγωνισμό στην κινητή τηλεφωνία από τις άλλες δύο αμιγώς ιδιωτικές εταιρείες. Η διαφορά νοοτροπίας και δομών είναι τέτοια που όπως ομολογούν στελέχη και των δύο πλευρών είναι ακόμα και στην παρούσα φάση δύσκολο να παράγουν και να προωθήσουν κοινές υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται ότι το σενάριο της συγχώνευσης μητρικής - θυγατρικής θα είναι περισσότερο εφικτό όταν η αγορά φθάσει σε ωριμότητα όσο αφορά τις τιμές κινητής - σταθερής που φυσικά προϋποθέτει περαιτέρω μείωση στα τιμολόγια της κινητής.

Βεβαίως, αν πετύχουν οι στόχοι της συνεργασίας των Vodafone - hol και το σχήμα αυτό αρχίσει να αποσπά σημαντικό μερίδιο, κάτι που φαίνεται εξαιρετικά πιθανό μιας που πρόκειται για δύο συγκροτημένες εταιρείες, τότε η απάντηση του ομίλου ΟΤΕ δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει και την ενοποίηση σταθερής και κινητής.

ΤΕΤΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ

Πηγή http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1744658