Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Αποζημίωση 300.000 ευρώ ζητεί ο Σκαρπέλης


ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ για την ηθική βλάβη που υπέστη από τον χειρισμό της ανάκρισης στην υπόθεση Siemens διεκδικεί ο πρώην γενικός διευθυντής του ΟΤΕ Γ. Σκαρπέλης από τον 4ο ειδικό ανακριτή κ. Ν. Ζαγοριανό. Με αγωγή κακοδικίας που κατέθεσε, ζητεί το ποσό των 300.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την προσβολή της τιμής και της υπόληψής του, καθώς και για τον περιορισμό της προσωπικής του ελευθερίας. Ο εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση Siemens αποδίδει στον...



κ. Ζαγοριανό σειρά παράνομων ενεργειών που υποκινήθηκαν από δόλο και είχαν ως συνέπεια, εκτός όλων των άλλων, τον βαρύτατο κλονισμό της υγείας του.
Στην αγωγή του ο κ. Σκαρπέλης υπογραμμίζει ειδικότερα την άρνηση του ανακριτή να του χορηγήσει αντίγραφο της δικογραφίας παρά το αντίθετο βούλευμα, καθώς και το γεγονός ότι διέταξε την προφυλάκισή του, αλλά και τη σύλληψή του μόλις πέρασε την πόρτα εξόδου των φυλακών. Για τους λόγους αυτούς τού αποδίδει παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, του Συντάγματος και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Σημειώνεται ότι ο Γ. Σκαρπέλης έχει υποβάλει και μηνύσεις κατά του 4ου ειδικού ανακριτή, οι οποίες εκκρεμούν ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αν. Κανελλόπουλου. Ο κ. Ζαγοριανός εξάλλου έχει παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου για σειρά πειθαρχικών αδικημάτων.

Πηγή http://digital.tanea.gr/