Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Από τις 15 Δεκεμβρίου το εορταστικό ωράριο


Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου και την παραμονή των Χριστουγέννων (24 Δεκεμβρίου), θα λειτουργήσουν από τις 9.00 το πρωί έως και τις 6.00 το απόγευμα.
Κλειστά θα παραμείνουν....



ανήμερα των Χριστουγέννων, όπως και το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου.

Επισημαίνεται ότι, το Σάββατο 2 Ιανουαρίου τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, ενώ το χειμερινό ωράριο θα επανέλθει από την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010.

Πηγή http://enimerwsi-gr.blogspot.com/2009/11/15_30.html


Διαβάστε περισσότερα

Και οι επαγγελματίες στο νομοσχέδιο για την προστασία των δανειοληπτών


Εκτός από τους υπερχρεωμένους καταναλωτές και οι επαγγελματίες θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τη «ρύθμιση των χρεών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων», το οποίο θα καταθέσει μέσα στις επόμενες ημέρες, στη Βουλή, η υπουργός Οικονομίας Λ.Κατσέλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται...



«Το Βήμα της Κυριακής», το νομοσχέδιο ύστερα από τη δημόσια διαβούλευση έχει ουσιαστικά κατά το μεγαλύτερο μέρος του ξαναγραφεί. Από τις πιο σημαντικές τροποποιήσεις που έχει δεχθεί στη νέα εκδοχή του είναι η διεύρυνση της ισχύος του.

Το αρχικό κείμενο έκανε λόγο για «φυσικά πρόσωπα» και ρύθμιση χρεών που δεν προέρχονται από την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας και «χρεών που προέρχονται από περιορισμένη σε έκταση επαγγελματική δραστηριότητα που δεν προσδίδει στον οφειλέτη την εμπορική ιδιότητα».

Αυτό πρόκειται να αλλάξει και η ρύθμιση θα αφορά φυσικά πρόσωπα που έχουν πτωχεύσει από «χρηματικές οφειλές», δηλαδή θα αφορά καταναλωτές και επαγγελματίες, ενώ θα εξαιρούνται χρέη από φόρους-τέλη προς το Δημόσιο και ασφαλιστικές εισφορές.

Αλλαγές θα γίνουν και στα στεγαστικά δάνεια, όπου απορρίφθηκε το αίτημα των τραπεζιτών για την εξαίρεση τους από το νέο νόμο.

Η βασική τροποποίηση είναι η εξής: Ενώ σε όλες τις περιπτώσεις από την κοινοποίηση της αίτησης πτώχευσης παύει ο εκτοκισμός των οφειλών, αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση των στεγαστικών δανείων.

Αυτά συνεχίζουν να εκτοκίζονται με το επιτόκιο ενήμερης οφειλής και αναστέλλονται τα διωκτικά μέτρα αν καταβληθούν από την πλευρά του οφειλέτη οι τοκοχρεολυτικές δόσεις που θα εξακολουθούσε να καταβάλλει από την ημέρα κοινοποίησης της αίτησης αν η οφειλή δεν είχε καταστεί ληξιπρόθεσμη.

Newsroom ΔΟΛ


Διαβάστε περισσότερα

7ος Πρόεδρος της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς


"Αναλαμβάνω την τιμή και την ευθύνη να οδηγήσω την παράταξη σε νέους αγώνες"
Σε πανηγυρικό κλίμα στη Ρηγίλλης ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως ο λαός έδωσε ηχηρή εντολή και οτι ξεκινάει νέα εποχή για τη Νεα Δημοκρατία. "Δεν υπάρχουν αντίπαλοι" είπε και ευχαρίστησε την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. "Είμαστε όλοι μαζί, δεν μας...



χωρίζει τίποτα, μας ενώνει το αύριο. Δεν με νοιάζει τί ψήφισαν τα στελέχη και τί ειπώθηκε προεκλογικά. Απο εδώ και μπρος θα διαφυλάξω την ενότητα της βάσης του κόμματος" .


Η Ντόρα Μπακογιάννη παραδέχθηκε την ήττα της μην περιμένοντας τα τελικά αποτελέσματα.

Η δήλωση της κας Μπακογιάννη : "Ευχαριστω τους νεοδημοκρατες που ήρθαν να ψηφίσουν. Συγχαίρω τον Αντώνη Σαμαρα και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ευχαριστώ όλα τα στελέχη που στάθηκαν δίπλα μου. Σήμερα ανοίγει νέο κεφάλαιο για τη ΝΔ. Πρέπει να γίνει ένα σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα. Ολοι θα είμαστε παρόντες."

"Θέλω να συγχαρώ από τα βάθη της καρδιάς μου τον καλό φίλο και άξιο αγωνιστή Αντώνη Σαμαρά για την καθαρή και δίκαιη επικράτησή του" δήλωσε γραπτώς ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Συνεχάρη επίσης την Ντόρα Μπακογιάννη για την ενωτική στάση που κράτησε στη διαδικασία.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Έκτακτου Συνεδρίου-Εκλογών και της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής κ. Δημήτρης Σιούφας δήλωσε: "Η Νέα Δημοκρατία εξέλεξε νέο Πρόεδρο. Συγχαίρω θερμά τον Αντώνη Σαμαρά. Μία νέα περίοδος προοπτικής και ελπίδας αρχίζει για την παράταξη μας."


Μέχρι τις 05:00 και καταμετρημένο το 72,68% είχαμε:

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ 549646

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 215724 39,76%
ΑΝ. ΣΑΜΑΡΑΣ 272250 50,18%
Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ 54587 10,06%




Διαβάστε περισσότερα

Εφημερίδεεεεες


Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τα πρωτοσέλιδα.






Διαβάστε περισσότερα

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

10 συνήθειες που αντικατέστησαν τα κινητά!!


Η ιστορία της τεχνολογίας των κινητών τηλεφώνων μοιάζει με σενάριο του Highlander. Ένα πλήθος μεμονωμένων συσκευών «αποκεφαλίστηκαν» και απορροφήθηκαν σε ολοένα και πιο περίπλοκα τηλέφωνα. Προκειμένου να κατανοήσει κάποιος πόσο ισχυρά έχουν γίνει τα κινητά τηλέφωνα, παραθέτουμε μία λίστα από πράγματα που έχουν αχρηστευτεί ή θα αχρηστευτούν εξαιτίας των κινητών. Και όπως θα έλεγε και ο Juan Sanchez Villa-Lobos Ramirez του Highlander, «Στο τέλος, μόνο ένα θα επικρατήσει.»




Τηλεφωνικοί θάλαμοι
– Πριν την εμφάνιση των κινητών τηλεφώνων, βλέπαμε πολύ συχνά στους δρόμους τηλεφωνικούς θαλάμους. Στη Βρετανία, οι πρώτοι κλασσικοί κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι τοποθετήθηκαν τη δεκαετία του ‘20, ενώ σήμερα προσφέρουν μία ποικιλία υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης και της πρόσβασης στο διαδίκτυο. Η είσοδος της μαζικής αγοράς, όμως, κινητών τηλεφώνων σήμαινε ουσιαστικά και την αχρηστία των τηλεφωνικών θαλάμων.

Ρολόγια χειρός
– Θέλετε να μάθετε τι ώρα είναι; Πολλοί έχουν σταματήσει να φορούν ρολόι στο χέρι και χρησιμοποιούν το ρολόι του κινητού τους. Όμως, δεν μιλάμε μόνο για απλή ενημέρωση της ώρας. Το να φοράς ένα ωραίο ρολόι χειρός σήμαινε πολλά περισσότερα από το ότι απλά ακολουθείς τη μόδα. Ήταν ένας τρόπος για να δείξεις στους άλλους την οικονομική σου κατάσταση, αλλά σήμερα τα κινητά τηλέφωνα είναι αυτά που έχουν αναλάβει αυτό το ρόλο σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Ξυπνητήρια
– Οι κατασκευαστές κινητών ενδεχομένως να μην είχαν φανταστεί ποτέ τί επιτυχία θα είχε η εφαρμογή του ξυπνητηριού στα κινητά. Τα στοιχεία δείχνουν πως οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε το κινητό μας τηλέφωνο καθημερινά ως ξυπνητήρι. Μία αναζήτηση μόνο στο Google να κάνετε και θα δείτε πόσο δημοφιλής είναι η εφαρμογή αφύπνισης του iPhone. Όπως όλα δείχνουν, οι μέρες των κλασσικών ξυπνητηριών, που είχαμε δίπλα από το προσκεφάλι μας, είναι μετρημένες.

MP3 players
– Κάποτε προσπαθούσαμε να χωρέσουμε όλες μας τις επαφές στη μνήμη του κινητού μας. Δεν υπήρχε τότε καν στο πλάνο η εισαγωγή μουσικών αρχείων. Μάλιστα, κάποια κινητά δεν είχαν ούτε καν υποδοχή για ακουστικά. Ευτυχώς, όμως, αυτές οι μέρες πέρασαν ανεπιστρεπτί. Τα κινητά προσφέρουν ολοένα και περισσότερες εφαρμογές και τα mp3 players αρχίζουν να γίνονται ολοένα και λιγότερο απαραίτητα. Ποιος ο λόγος με έχουμε δύο ξέχωρες συσκευές όταν μπορούμε να τα έχουμε όλα σε μία;

Σταθερές συσκευές τηλεφώνου
– Οι σταθερές τηλεφωνικές συσκευές αναπτύχθηκαν τον 19ο αιώνα αλλά άρχισαν να γίνονται απαραίτητες στα νοικοκυριά τον 20ο αιώνα. Όπως και με τους τηλεφωνικούς θαλάμους, με την είσοδο των κινητών στη ζωή μας, οι σταθερές συσκευές έγιναν αχρείαστες. Αν και ακόμα χρειαζόμαστε τις σταθερές συνδέσεις για να έχουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο, όπως όλα δείχνουν πολύ σύντομα η εποχή των σταθερών συσκευών φτάνει προς το τέλος της.

Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές
– Οι φωτογραφικές μηχανές που ήταν ενσωματωμένες στα πρώτα κινητά τηλέφωνα ήταν πέρα για πέρα άθλιες, αλλά η αγορά τους έδειξε πως υπάρχει έντονη ζήτηση. Με τον καιρό, η τεχνολογία των φωτογραφικών μηχανών στα κινητά σημείωσε τεράστια πρόοδο και συσκευές κινητών όπως το Nokia N82, βγάζουν φωτογραφίες που αξίζει τον κόπο να εκτυπώσουμε. Οι επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές πάντα θα είναι καλύτερες από τις μηχανές των κινητών αλλά το κενό μεταξύ των κλασσικών ψηφιακών μηχανών και των κινητών ολοένα και μικραίνει.

Netbooks
– Η Nokia προσπάθησε κάποτε να προωθήσει τον όρο “multimedia computers” για κάποιες από τις συσκευές της. Την εποχή εκείνη, αυτό φάνταζε λίγο υπερβολικό αλλά σήμερα, ο όρος αυτός φαίνεται να έχει κάποια βάση, καθώς όλες οι ανάγκες που έχουμε από τον ηλεκτρονικό μας υπολογιστή θα μπορούμε να τις ικανοποιήσουμε με το κινητό μας. Υπάρχουν ακόμα πολλοί καλοί λόγοι για να έχουμε ένα netbook αλλά δεν αργούν και πολύ τα κινητά για να κερδίσουν έδαφος.

Φορητές παιχνιδομηχανές
– Το iPhone πήγε ένα βήμα παραπέρα το φορητό παιχνίδι από κάθε άλλον πάνω στον τομέα αυτό. Κάποια παιχνίδια του iPhone είναι το ίδιο καλά με αυτά του Nintendo DS ή του PSP. Το βασικότερο πλεονέκτημα των κινητών τηλεφώνων έναντι των αμιγώς φορητών παιχνιδομηχανών είναι η ικανότητά τους να συνδέονται στα φορητά δίκτυα, επιτρέποντας στους παίχτες να παίζουν multiplayer παιχνίδια οπουδήποτε και αν βρίσκονται.

Χαρτί
– Τι κοινό έχουν οι χάρτες, τα λεξικά και τα μυθιστορήματα; Όλα είναι τυπωμένα σε χαρτί και μπορεί να είναι βαριά, ακριβά και δυσπρόσιτα. Τα κινητά τηλέφωνα και οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες προσφέρουν ψηφιακή πρόσβαση σε παραδοσιακά έντυπο περιεχόμενο. Η ψηφιακή δημοσίευση είναι ένας τρόπος για εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν μία βιβλιοθήκη. Επομένως, δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε αν σε λίγο καιρό δούμε τα κινητά τηλέφωνα να λειτουργούν και ως συσκευές ανάγνωσης.

Σκέψη
– Εντάξει, ίσως να υπάρχει μία δόση υπερβολής στον ισχυρισμό ότι τα κινητά τηλέφωνα θα αχρηστεύσουν τη σκέψη αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι τα κινητά κάνουν πολλά πράγματα σήμερα. Είτε χρησιμοποιούμε το GPS για να βρούμε το σωστό δρόμο, είτε αναζητούμε κάτι στον περιηγητή του κινητού, η ζωή μας σίγουρα έχει γίνει πολύ πιο εύκολη απ’ ότι ήταν παλιότερα. Μέχρι φυσικά να ξεμείνει το κινητό μας από μπαταρία…

Πηγή http://enimerwsi-gr.blogspot.com/2009/11/10_29.html


Διαβάστε περισσότερα

ΟΤΕ: «Δεν ευθυνόμαστε για το τεχνικό πρόβλημα»!


Διαψεύδει ο ΟΤΕ τα περί ευθύνης του για τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση:...


«Σχετικά με το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην on line εφαρμογή που υποστηρίζει την εκλογική διαδικασία της Νέας Δημοκρατίας, διευκρινίζεται ότι δεν οφείλεται στον ΟΤΕ.

Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός του ΟΤΕ και πραγματοποίησε άμεσα όλους τους επιμέρους ελέγχους. Ο ΟΤΕ έχει ενημερώσει τόσο την ανάδοχο εταιρεία όσο και την οργανωτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας».


Διαβάστε περισσότερα

Στον ΟΤΕ τα ρίχνει η Ρηγίλλης και ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Κουμουτσάκος


Στον ΟΤΕ τα ρίχνει η Ρηγίλλης και ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Κουμουτσάκος, ο οποίος μας επιβεβαίωσε απόλυτα για την μεγάλη συμμετοχή. Είπε ότι η διαδικασία θα συνεχισθεί σε λίγο offline! Να ρωτήσουμε εμείς, λοιπόν, τον κ. Βουρλούμη, οι σχέσεις του οποίου με την οικογένεια Μητσοτάκη είναι γνωστές; Τι θα γίνει κύριε Βουρλούμη με τη διαδικασία;






Διαβάστε περισσότερα

Υπό στενή παρακολούθηση τον Ιανουάριο


Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει και ούτε θα έρθει κοντά στη χρεοκοπία. Σε κάθε περίπτωση, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέσει κεφάλαια στην Ελλάδα με τη μορφή του έκτακτου δανεισμού, καθώς μια ενδεχόμενη χρεοκοπία θα είχε συστημικές επιπτώσεις. Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων ο...



οικονομολόγος Σπύρος Ανδρεόπουλος στην έκθεση της Morgan Stanley.

Ο οικονομολόγος τονίζει ότι μεσοπρόθεσμα οι πιέσεις στην ελληνική οικονομία μπορεί να συνεχιστούν μέχρι η κυβέρνηση να μπορέσει να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα συρρίκνωσης του χρέους. «Η κατάσταση είναι σοβαρή, αλλά δεν είναι μη διαχειρίσιμη», προσθέτει, αναφέροντας ότι αναμένει περιορισμό του ελλείμματος στα επόμενα χρόνια.

Σημειώνει ωστόσο ο αναλυτής, ότι η νέα κυβέρνηση δεν έχει πείσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή τις αγορές ότι είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει το πολιτικό της κεφάλαιο για να επιβάλει τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές προκειμένου να θέσει σε σωστή τροχιά τα δημόσια οικονομικά και την οικονομία.

Το πιθανότερο σενάριο σύμφωνα με την Morgan Stanley είναι να τεθεί η χώρα υπό τη στενή δημοσιονομική παρακολούθηση της Ε.Ε. τον Ιανουάριο και αυτό θα πιέσει την κυβέρνηση να λάβει με τον καιρό σκληρά μέτρα.
Βέβαια, η Morgan Stanley δεν αποκλείει το ενδεχόμενο του έκτακτου δανεισμού, κυρίως ως «μέσο» παραδειγματισμού της χώρας μας. Σε αυτή την περίπτωση πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


Πηγή http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=82579&cid=8


Διαβάστε περισσότερα

Τα κυριακάτικα πρωτοσέλιδα σε video








Διαβάστε περισσότερα

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Κινητό τηλέφωνο με Linux


Η εταιρία Emblaze Mobile παρουσίασε το νέο smartphone...
... το Else Intuition που βασίζεται στο δημοφιλές λειτουργικό Linux. Οι κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι το τηλέφωνο θα είναι μια μικρή επανάσταση στην αγορά κινητών τηλεφώνων.
Έχει οθόνη με ανάλυση ...



854x480, φωτογραφική μηχανή 5 MP, GPS και εμφάνιση που θυμίζει τα περισσότερα τηλέφωνα με οθόνη αφής. Θα μπορεί προσφέρει πραγματικό multitasking και ενδιαφέρουσες δυνατότητες που πρόκυπτουν από τη χρήση του Linux.
Το άγνωστο είναι πότε θα το δούμε στα ράφια των ελληνικών καταστημάτων.


Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο «αντι-κραχ» από το οικονομικό επιτελείο για την ανατροπή του κλίματος


Ο φόβος υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας οδηγεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στην άμεση εφαρμογή σχεδίου «αντι-κραχ», ώστε να αλλάξει το κλίμα.
Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, οι αποφάσεις που αναμένεται να ανακοινωθούν τον Ιανουάριο του 2010 αφορούν σε αποκρατικοποιήσεις, αλλά και επιθετικές διαρθρωτικές αλλαγές.
Mεταξύ άλλων, στο «πάγωμα» των προσλήψεων στο Δημόσιο που έχει ήδη ανακοινωθεί, αναμένεται να προστεθούν και περιορισμοί στις....



προσλήψεις εκπαιδευτικών, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι το υπουργείο Παιδείας λειτουργεί και ως «παράθυρο» εισόδου σε άλλες θέσεις του Δημοσίου με τη μέθοδο των μετατάξεων.

Επίσης, από το επόμενο έτος προβλέπεται κατάρτιση προϋπολογισμών προγραμμάτων και παράλληλη προσπάθεια περιορισμού των δαπανών με κατάργηση δημόσιων φορέων.

Παράλληλα, προωθούνται αποκρατικοποιήσεις και πωλήσεις ακινήτων του Δημοσίου για την αύξηση των εσόδων και απελευθέρωση των αγορών προϊόντων και υπηρεσιών, όπως και των κλειστών επαγγελμάτων.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται η εφημερίδα εκτιμούν ότι το χρονικό περιθώριο που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση για να «κατευνάσει» τις επιθετικές τάσεις που εκδηλώνονται παγκοσμίως είναι έξι έως επτά μήνες.

Με λίγα λόγια το αργότερο έως τον Ιούνιο θα πρέπει να υπάρχουν απτά αποτελέσματα στην προσπάθεια μείωσης των ελλειμμάτων...

Newsroom ΔΟΛ


Διαβάστε περισσότερα

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων


Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τα πρωτοσέλιδα.






Διαβάστε περισσότερα

Το 4G ακόμα πιο κοντά


Οι πάροχοι υπηρεσιών ασύρματων δικτύων σπεύδουν να προετοιμάσουν το έδαφος για το επόμενο βήμα
Οι δοκιμές του Mobile 4G φαίνεται να έχουν πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα, αφού οι πάροχοι ασύρματων υπηρεσιών ανυπομονούν να περάσουν στο επόμενο βήμα όσο το δυνατόν πιο σύντομα.
Από το τέλος του Σεπτεμβρίου 2009, πάνω από...



100 δίκτυα κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως, δεσμεύτηκαν να δοκιμάσουν το Long Term Evolution (LTE), που αποτελεί το τελευταίο στάδιο για τη μετάβαση στην 4η γενιά (4G) ασύρματων τεχνολογιών, οι οποίες είναι ειδικά σχεδιασμένες για την αύξηση της χωρητικότητας και της ταχύτητας των δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Όπως δηλώνει ένας αναλυτής στην ABI Research, "για να καταφέρουν οι πάροχοι να ακολουθήσουν τη ραγδαία ανάπτυξη των δεδομένων που διακινούνται μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, θα πρέπει να προβούν σε αναβάθμιση της ήδη υπάρχουσας 3G υποδομής.

Εντούτοις, τα πρώτα LTE δίκτυα αναμένεται να είναι έτοιμα περίπου στα τέλη του επόμενου έτους.

Πηγή http://www.pcw.gr/Article/Latest/4G_wireless_network_higher_speeds_large_capacity/179-4774.html


Διαβάστε περισσότερα

Περικοπές-δανεισμός-απολύσεις, το τρίπτυχο των επιχειρήσεων για να αντέξουν την κρίση


Σε μειώσεις εξόδων, δανεισμό, περικοπές μισθών και απολύσεις προσωπικού, προχώρησαν οι επιχειρηματίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση, όπως προκύπτει από τα στοιχεία έρευνας που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του Money Show 2009.
Συγκεκριμένα, εννέα στους δέκα επιχειρηματίες στην Ελλάδα κατέφυγαν σε...



μείωση των περιττών εξόδων στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση, ενώ τέσσερις στους πέντε δηλώνουν ότι γνωρίζουν ανθρώπους από τον περίγυρό τους, που κατέφυγαν σε δανεισμό για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες της εποχής.

Τα παραπάνω αποτελούν στοιχεία έρευνας που έγινε από την εταιρία «Focus Bari», σε δείγμα 101 ερωτώμενων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όπως προκύπτει, 41 στους 100 επιχειρηματίες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κρίση δανειζόμενοι, οι 31 σχεδιάζοντας νέα προϊόντα, οι 29 με περικοπές μισθών του προσωπικού και οι 31 με απολύσεις.

Σημαντικές διαφορές παρατηρούνται επίσης και μεταξύ των επιχειρηματιών από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη σε ό,τι αφορά τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Στην Αθήνα, 67 στους 100 επιχειρηματίες δηλώνουν ότι προσέφυγαν σε δανεισμό και στη Θεσσαλονίκη μόνο 30 στους 100. Αντίστοιχα, 37 ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στην Αθήνα προχώρησαν σε απολύσεις προσωπικού και στη Θεσσαλονίκη οι 17 στους 100.

Χαρακτηριστικό της πίεσης που δέχονται οι επιχειρηματίες για να εξασφαλίσουν χρήματα και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους είναι και το γεγονός ότι ορισμένοι καταφεύγουν ακόμα και σε «πλάγιους» τρόπους, όπως δανεισμό από τοκογλύφους, συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια, κ.α.

Το χειρότερο όμως είναι ότι το 41% των επιχειρηματιών που πλήττονται από την κρίση αντιμετωπίζουν και ψυχολογικά προβλήματα (κατάθλιψη, τάσης αυτοκτονίας, κ.α.). Στην περίπτωση αυτή, περισσότερο ευάλωτοι είναι οι Αθηναίοι, καθώς στην πρωτεύουσα η αναλογία είναι 51 στους 100 και στη Θεσσαλονίκη 17 στους 100.

Αναφορικά με το κατά πόσο μπορεί η ελληνική οικονομία να φανεί ανταγωνιστικότερη στα επόμενα τέσσερα χρόνια, υπάρχει μια γενικότερη τάση απαισιοδοξίας και μόνο ένας στους τρεις πιστεύει ότι μπορεί να ανακάμψει.

Σχετικά με τα μέτρα τα οποία πρέπει να πάρει η νέα κυβέρνηση για να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα, οι επιχειρηματίες απαντούν ότι πρώτα στην κατάταξη έρχονται η μείωση της γραφειοκρατίας και η δημιουργία σταθερού κλίματος για επενδύσεις.

Εξάλλου, δύο στους πέντε επιχειρηματίες δηλώνουν ότι δεν γίνονται προσπάθειες από τους συναδέλφους τους για την υιοθέτηση ενός μοντέλου «πράσινης ανάπτυξης», ενώ το 66% εκτιμά ότι τα φοροαπαλλαγές των επιχειρήσεων μπορούν να τις οδηγήσουν στην «πράσινη ανάπτυξη», το 40% η ευνοϊκότερη χρηματοδότηση από το κράτος και το 31% ο αυστηρότερος έλεγχος με επιβολή κυρώσεων.

Newsroom ΔΟΛ


Διαβάστε περισσότερα

Εφημερίδεεεεες


Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τα πρωτοσέλιδα






Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Το πιο ακριβό κινητό στον κόσμο


Το κινητό αυτό ειναι το πιο ακριβό στον κόσμο. Ειναι ενα iphone με πολύ χρυσό και πολύτιμους λίθους. Πριν σας πούμε την τιμή να σας πούμε οτι ειναι φτιαγμένο απο 270 γραμμάρια χρυσού 22 καρατίων, 136 διαμάντια συνολο 68 καρατίων, και στο κέντρο υπάρχει ένα κουμπί απο διαμάντι σπάνιο, 71 καρατίων. Το κινητό αυτο΄κοστίζει...

3,164,000 δολάρια και δε θα το βρείτε στα μαγαζιά. Το έφτιαξεένας Αυστραλός επιστήμονας
από troktiko στις 6:37 μμ




Διαβάστε περισσότερα

Η Νέα Sony Ericsson


Οι ιθύνοντες της Sony Ericsson έχουν βάλει ως στόχο να μετατρέψουν την εταιρεία τους στο πιο κορυφαίο Communication Entertainment Brand -αν και μέχρι στιγμής δεν τα έχει πάει και άσχημα- δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να ξεφύγουν από τη....



συμβατική επικοινωνία και μέσα από το κινητό τους να ανοιχτεί ο κόσμος μιας ατέλειωτης διασκέδασης.
Η Sony Ericsson αναγνωρίζει και πάλι την ανάγκη για απεριόριστες δυνατότητες και ανοιχτή επικοινωνία από το κινητό, καθώς και την καθολική δύναμη του internet και των social networking sites και εξελίσσεται σε όλα τα επίπεδα.
Το πρώτο βήμα για να ξεκινήσει καλά αυτή η νέα εποχή επετεύχθη με την κυκλοφορία των Satio, Aino, Yari και, φυσικά, με το XPERIA X10.

Πηγή http://www.mobile-news.gr/gr/articles/view/5102/uea_sony_ericsson/


Διαβάστε περισσότερα

Άνοιξε ο δρόμος για την αναδιοργάνωση της WIND Ελλάς


Πράσινο φως δόθηκε, σύμφωνα με απόφαση του αγγλικού Πρωτοδικείου, στη διαδικασία λύσης της Hellas II και στην πώληση των μετοχών της στην εταιρεία του Σαουίρις, τη Weather Finance III.
Στη διαδικασία που έλαβε χώρα την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, ο αρμόδιος δικαστής J. Lewison ξεκαθάρισε πως...



η διαδικασία πώλησης των περιουσιακών στοιχείων της WIND Ελλάς -που ξεκίνησε στο Λονδίνο στις 26 Αυγούστου- είναι σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία και επιτελέσθηκε με πλήρη διαφάνεια.

Ενώ αύριο αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών στον Σαουίρις, οι ομολογιούχοι μειωμένης εξασφάλισης δεν παρέστησαν στη διαδικασία για να δείξουν όσο πιο έντονα γινόταν την αντίθεσή τους στη διαδικασία αναδιάρθρωσης.

Σας ενημερώνουμε ότι η Επιτροπή ομολογιούχων μειωμένης εξασφάλισης, ενώ είχε ήδη ξεκινήσει η διαδικασία διαιτησίας στα βρετανικά δικαστήρια, είχε καταθέσει δεσμευτική προσφορά της τάξεως των 450 εκατ. ευρώ. Η εν λόγω προσφορά δεν έγινε αποδεκτή σε αντίθεση με την αντίστοιχη του Σαουίρις, ο οποίος παρέμεινε και κύριος μέτοχος της WIND.

Η συγκεκριμένη αναδιάρθρωση όμως έχει συμβάλει στη μείωση των χρεών της WIND από τα 3,2 δισεκατομμύρια στο 1,8 δισ., ενώ και οι τόκοι μειώθηκαν κατά 150 εκατ. ευρώ. Επίσης, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, έχοντας ως σκοπό να υλοποιήσει το 3ετές πλάνο ανάπτυξης της WIND -το οποίο περιλαμβάνει υποστήριξη νέων τεχνολογιών και ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας- θα ενισχύσει τη ρευστότητα της εταιρείας με κεφάλαια ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Πηγή http://www.mobile-news.gr/gr/articles/view/5104/inoixe_o_drumo_a_gia_thn_anadiorganwsh_th_a_wind_illa_a/


Διαβάστε περισσότερα

Ανάκαμψη μετά τη «μαύρη Πέμπτη»


Ανοδικά αντιδρά το Χρηματιστήριο την Παρασκευή, καθώς είναι εμφανές ότι επιχειρείται η στήριξη της αγοράς, με τις τραπεζικές μετοχές να παραμένουν στο επίκεντρο μετά το «ξεπούλημα» στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις.
Στις 11:35 ο γενικός δείκτης ενισχυόταν κατά...



2,13% στις 2.272,82 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 124,9 εκατ. ευρώ. Ενδεικτικές της έντονης νευρικότητας που υπάρχει στην ελληνική αγορά είναι και οι έντονες διακυμάνσεις του γενικού δείκτη (χαμηλό: 2.164 μονάδες, υψηλό: 2.299).

Η ελληνική αγορά είναι, πλέον, μία πτωτική αγορά (bear market), καθώς η πτώση από τα υψηλά του Οκτωβρίου ξεπέρασε το 20% και συγκεκριμένα ανήλθε στο 23%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει κέρδη 2,87%, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης παρουσιάζει άνοδο 0,14% και της μικρής κεφαλοποίησης ενισχύεται κατά 0,57%.

Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται, 72 ενισχύονται, 57 υποχωρούν και 192 παραμένουν αμετάβλητες.

«Νομίζω ότι είναι εύλογη αντίδραση στην πολύ μεγάλη χθεσινή πίεση στις ελληνικές τράπεζες. Στην ουσία, δεν έχουμε οποιαδήποτε έκθεση στο Ντουμπάι και δεν θα έπρεπε να έχουμε επηρεαστεί, απλώς αυτό έγινε για ψυχολογικούς λόγους», είπε στο Reuters ο αναλυτής της Κάππα Χρηματιστηριακής, Νίκος Γαλούσης.

Στην αιχμή της ανόδου είναι ο τραπεζικός κλάδος. Υψηλότερα διαπραγματεύονται, μεταξύ άλλων, οι Εθνική (+3,15% στα 20,63 ευρώ), Alpha (+2,33% στα 8,80 ευρώ), Marfin Popular (+8,81% στα 2,27 ευρώ), Τρ.Κύπρου (+3,49% στα 4,45 ευρώ), Τρ.Πειραιώς (+2,78% στα 9,25 ευρώ) και ΤΤ (+4,21% στα 3,96 ευρώ).

Οι ευρωπαϊκές αγορές σημειώνουν μικρές απώλειες, εν μέσω ανησυχιών για τις επιπτώσεις της «στάσης πληρωμών» της Dubai World, ενώ πτωτικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.

Στο Λονδίνο ο FTSE-100 υποχωρεί κατά 0,12%, στο Παρίσι ο CAC-40 σημειώνει πτώση 0,03% και στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι χαμηλότερα κατά 0,15%.

Μεγάλες απώλειες σημείωσαν νωρίτερα ο ασιατικές αγορές. Το Χρηματιστήριο του Τόκιο έκλεισε με πτώση 3%, ενώ το δολάριο έπεσε, προσωρινά, κάτω από το όριο των 85 γεν, χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 ετών.

Το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ έκλεισε με πτώση 5%. Πτωτικά κινήθηκε επίσης το Χρηματιστήριο της Σανγκάης, ενώ το Χρηματιστήριο της Σεούλ έκλεισε με πτώση 4,69%.

Newsroom ΔΟΛ


Διαβάστε περισσότερα

Όλα αυτά ξοδεύτηκαν για να αγοραστεί στην πραγματικότητα ένα brandname


1,6 ΔΙΣ ευρώ αντιστοιχούν σε 545 Δις Δραχμές δηλαδή στον αριθμό ... 545.000.000.000 δρχ!!! ΠΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ για να πληρωθούν αυτά τα χρήματα από έναν Οργανισμό (ΟΤΕ) που υποτίθεται ότι ανήκει κατά πλειοψηφία στο κράτος σε έναν ιδιώτη;
Όλα αυτά ξοδεύτηκαν για να αγοραστεί στην πραγματικότητα ένα brandname, ένα λογότυπο, μίας εταιρίας που...



λειτουργούσε ανταγωνιστικά απέναντι στον κρατικό ΟΤΕ και που ΔΕΝ τον εμπόδισε να καταλάβει ηγετική θέση στην αγορά των τηλεπικοινωνιών έχοντας τα βασιλικά προνόμια του προγενέστερου μονοπωλίου καθώς και τη σιγουριά εύκολης ανεύρεσης κεφαλαίων από την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου. Να σημειώσουμε επίσης ότι τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ είναι τύπου franchising και ανήκουν στην πλειοψηφία τους σε ιδιώτες κι ΟΧΙ στην εταιρία ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Δηλαδή το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΟΣΟ των 545.000.000.000 δραχμών ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΥΤΕ τα καταστήματα, ΟΥΤΕ τα εμπορεύματά τους καθώς αυτά ανήκουν στους κατά τόπον ιδιοκτήτες!!!

Πηγή http://macedonia-greece.blogspot.com/2008_06_24_archive.html


Διαβάστε περισσότερα

Σύλλογος συνεργατών της Γερμανός


3 ημέρες έμειναν....





Διαβάστε περισσότερα

Εξηγήστε στους πελάτες γιατί είναι "άδεια" τα καταστήματα.....


Μήπως είναι ώρα να εξηγήσετε κύριοι γιατί τα καταστήματά μας είναι άδεια από προιόντα?






Διαβάστε περισσότερα

Ανοίγουν και το φορολογικό από Δεκέμβριο


Και η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα μπαίνει στο στόχαστρο της κυβέρνησης...
Μετά το ασφαλιστικό ανοίγει ο διάλογος και για το φορολογικό που θα επηρεάσει τις τσέπες 8.500.000 φορολογούμενων και επιχειρήσεων.
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου θα στείλει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας επιστολές στους εκπροσώπους κοινωνικών στα προεδρεία των εργοδοτικών οργανώσεων και των κοινωνικών φορέων με τις οποίες θα ...



τους καλεί να ορίσουν άμεσα τα μέλη που θα τους εκπροσωπήσουν στις ομάδες εργασίας που θα συσταθούν στο υπουργείο Οικονομικών για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.


Στους στόχους του υπουργείου Οικονομικών είναι να ξεκινήσει μέσα στο Δεκέμβριο ο διάλογος για το φορολογικό και έως το τέλος Μαρτίου του 2010 να έχουν οριστικοποιηθεί οι διατάξεις που θα γίνουν νόμος του κράτους από τη Βουλή.

Πάντως, στην περίπτωση της φορολογικής μεταρρύθμισης η ατζέντα θα είναι συγκεκριμένη και οι αλλαγές θα αποβλέπουν στον περιορισμό της φοροδιαφυγής και την αύξηση των φορολογικών εσόδων. Αυτό θα επιτευχθεί κυρίως μέσω της ενεργοποίησης ενός καθολικού «πόθεν έσχες» για όλους και ειδικότερα για τους ελεύθερους επαγγελματίες που εμφανίζουν χαμηλά εισοδήματα.


Πάντως, το σίγουρο είναι ότι θα εφαρμοστεί για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2010 νέα φορολογική κλίμακα με κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης και των χαριστικών φοροαπαλλαγών, ενώ θα επανέλθει ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και θα αυξηθούν οι ειδικοί φόροι στα τσιγάρα και τα ποτά κατά 10%.


Ακόμη θα προχωρήσει η εγκατάσταση ταμειακών μηχανών σε όλα τα επαγγέλματα και τις οικονομικές δραστηριότητες που σήμερα βρίσκονται εκτός της συγκεκριμένης διαδικασίας (π.χ. ταξί, πρατήρια υγρών καυσίμων κτλ.), ενώ αναμένεται να αρχίσει «πόλεμος» κατά της φοροδιαφυγής με διασταυρώσεις σε εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία των φορολογούμενων (επαγγελματιών και ιδιωτών), αναμόρφωση των τεκμηρίων διαβίωσης, επαναφορά του πόιντ σύστεμ στις επιχειρήσεις και πραγματοποίηση επαγγελματικών συναλλαγών μέσω τραπεζικών λογαριασμών.


Σε ό,τι αφορά τα διανεμόμενα κέρδη (μερίσματα) θα φορολογούνται με βάση τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων, μετά την αφαίρεση του φόρου που έχει παρακρατηθεί κατά τη διανομή του μερίσματος, καθώς και του ποσού που του αναλογεί και έχει αποδοθεί από την εταιρεία ως φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων.

Πηγή http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=5410&catid=13


Διαβάστε περισσότερα

Mobiscope Αυξάνει το zoom μέχρι και 8 φορές


Όταν πρωτοεμφανίστηκαν οι κάμερες των κινητών τηλεφώνων, η αγορά των φωτογραφικών μηχανών άλλαξε άρδην, καθώς



όλοι με το κινητό τους μπορούσαν να τραβήξουν μια τέλειας ευκρίνειας φωτογραφία, χωρίς να έχουν φωτογραφική μηχανή.

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, επειδή σχεδόν όλοι σήμερα χρησιμοποιούν το κινητό τους για να τραβάνε φωτογραφίες, κατασκευάστηκε το Mobiscope, το οποίο ενσωματώνεται σε όλα τα κινητά και πετυχαίνει αυτό που μέχρι πρότινος ήταν προνόμιο μόνο των φωτογραφικών μηχανών. Αυξάνει το zoom μέχρι και 8 φορές, μετατρέποντας το κινητό σας σε «όλα σε ένα» συσκευή.


Διαβάστε περισσότερα

Καλοκαιρία και σήμερα


Αίθριος καιρός με λίγες βροχές στα βορειοδυτικά και με μέτριους ανέμους στα πελάγη. Πιό αναλυτικά: Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή σε ολόκληρη την χώρα με λίγες...



αραιές νεφώσεις στα Βόρεια. Από τις απογευματινές ώρες και μετά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μετρίας εντάσεως στα Βορειοδυτικά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής Ελλάδας.

Άνεμοι

Οι άνεμοι θα πνέουν στο νότιο και κεντρικό Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά, και τα 5 Beaufort ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν και τα 4 Beaufort . Στο Ιονιο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 4 Beaufort .

Θερμοκρασία

H θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα Βόρεια τους 17 βαθμούς στα Κεντρικά τους 20 στα Δυτικά τους 21 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 20.
meteo-news

Διαβάστε περισσότερα

Άρχισαν οι ουρές για το εμβόλιο.....









Διαβάστε περισσότερα

Στο τραπέζι επέκταση της «αμνηστίας» για τον Τειρεσία και για χρέη πριν το 2008


ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ της «αμνηστίας» για ληξιπρόθεσμες οφειλές και για καταγραφές στον Τειρεσία που δημιουργήθηκαν και πριν από την 1η Ιανουαρίου 2008 μελετά η κυβέρνηση. Αυτό έκανε γνωστό χθες η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που συζήτησε το σχέδιο νόμου για τη ρευστότητα της αγοράς, λέγοντας ότι είναι ανοιχτή σε προτάσεις και πως συνεχίζεται η σχετική διαβούλευση.
Μάλιστα η υπουργός, απαντώντας σε ...



αιτιάσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης αλλά και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Πρωτόπαπα- ο οποίος υποστήριξε ότι μεταφέρει και τις ανάλογες επισημάνσεις πολλών κυβερνητικών βουλευτών κυρίως από περιφέρειες όπου έχει πληγεί η αγορά- δεν απέκλεισε την περίπτωση να διευρυνθεί ο κατάλογος όσων ωφεληθούν από τη ρύθμιση και έχουν καταγραφεί στα αρχεία του Τειρεσία και πριν από την 1η/1/2008.
Το σχέδιο νόμου
Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, διαγράφονται οι τόκοι υπερημερίας και ανατοκισμού από 1/1/2008 εφόσον δεν έχουν καταβληθεί για ληξιπρόθεσμες οφειλές επιχειρήσεων και επαγγελματιών, οι οποίες παρουσιάζουν καθυστέρηση άνω των 90 ημερών και δεν έχουν καταγγελθεί, και δίδεται διετής περίοδος χάριτος για την απόσβεση του κεφαλαίου και εξόφληση του κεφαλαίου με τοκοχρεολυτικές δόσεις τουλάχιστον πέντε ετών.
Ακόμη παρέχεται γενικευμένη «αμνηστία» για όλες τις καταγραφές δυσμενών δεδομένων στα αρχεία του Τειρεσία που καταχωρήθηκαν από 1η/1/2008 και αφορούν οφειλές που είτε έχουν εξοφληθεί ή θα εξοφληθούν μέσα σε τρεις μήνες από τη ψήφιση του νόμου. Μειώνεται από τρία σε δύο έτη ο χρόνος τήρησης στον Τειρεσία για τις σφραγισμένες επιταγές, τις απλήρωτες κατά τη λήξη τους συναλλαγματικές και τα γραμμάτια εις διαταγή, καθώς και τις καταγγελίες συμβάσεων δανείων και πιστώσεων.
Η αρμόδια υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους έκανε γνωστό ότι η κυβέρνηση μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να συμπεριλάβει η ρύθμιση και όσους έχουν μπει στον Τειρεσία και πριν από την 1η/1/2008.

Πηγή http://digital.tanea.gr/

Διαβάστε περισσότερα

Αποζημίωση 300.000 ευρώ ζητεί ο Σκαρπέλης


ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ για την ηθική βλάβη που υπέστη από τον χειρισμό της ανάκρισης στην υπόθεση Siemens διεκδικεί ο πρώην γενικός διευθυντής του ΟΤΕ Γ. Σκαρπέλης από τον 4ο ειδικό ανακριτή κ. Ν. Ζαγοριανό. Με αγωγή κακοδικίας που κατέθεσε, ζητεί το ποσό των 300.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την προσβολή της τιμής και της υπόληψής του, καθώς και για τον περιορισμό της προσωπικής του ελευθερίας. Ο εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση Siemens αποδίδει στον...



κ. Ζαγοριανό σειρά παράνομων ενεργειών που υποκινήθηκαν από δόλο και είχαν ως συνέπεια, εκτός όλων των άλλων, τον βαρύτατο κλονισμό της υγείας του.
Στην αγωγή του ο κ. Σκαρπέλης υπογραμμίζει ειδικότερα την άρνηση του ανακριτή να του χορηγήσει αντίγραφο της δικογραφίας παρά το αντίθετο βούλευμα, καθώς και το γεγονός ότι διέταξε την προφυλάκισή του, αλλά και τη σύλληψή του μόλις πέρασε την πόρτα εξόδου των φυλακών. Για τους λόγους αυτούς τού αποδίδει παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, του Συντάγματος και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Σημειώνεται ότι ο Γ. Σκαρπέλης έχει υποβάλει και μηνύσεις κατά του 4ου ειδικού ανακριτή, οι οποίες εκκρεμούν ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αν. Κανελλόπουλου. Ο κ. Ζαγοριανός εξάλλου έχει παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου για σειρά πειθαρχικών αδικημάτων.

Πηγή http://digital.tanea.gr/


Διαβάστε περισσότερα

Αντιπολίτευση....του Σπύρου Ορνεράκη








Διαβάστε περισσότερα

Σαββατοκύριακο....









Διαβάστε περισσότερα

Τροφή στα όνειρα των παιδιών δίνει η COSMOTE


Για 8η συνεχή χρονιά η COSMOTE βράβευσε παιδιά και φοιτητές της επαρχίας με υποτροφίες ύψους 189.00 ευρώ, βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι ακόμη στη δημιουργία μελλοντικών ενεργών πολιτών οι οποίοι, παρά τις δυσκολίες, θα αγωνισθούν για την καταξίωση.
Η Επιτροπή Αξιολόγησης ανέδειξε δέκα υποτρόφους, οι οποίοι βραβεύτηκαν με....



το ποσό των 15.000 ευρώ ο καθένας από τους νομούς Αχαΐας, Γρεβενών, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κέρκυρας, Μαγνησίας, Πρεβέζης, Σάμου και Σερρών. Επιπλέον, είκοσι έξι τιμητικές διακρίσεις, αξίας 1.500 ευρώ η καθεμία, απονεμήθηκαν σε υποψηφίους από τις ίδιες περιοχές, που ξεχώρισαν για τις σχολικές και εξωσχολικές τους επιδόσεις.

Οι υπότροφοι της COSMOTE για το 2009 - 2010:
1. Παναγιώτης Γκιώνης - Νομός Αχαΐας
2. Βασιλική Γαλάνη - Νομός Γρεβενών
3. Ειρήνη Λάμπρου - Νομός Ευρυτανίας
4. Χριστίνα Πυρομάλη - Νομός Ζακύνθου
5. Μαρία Γ εωργιακάκη - Νομός Ηρακλείου
6. Σπύρος Παλυκήρας - Noμός Κερκύρας
7. Ασπασία - Μαρία Καρανάσιου - Νομός Μαγνησίας
8. Ευτυχία Παπαμιχαήλ - Νομός Πρεβέζης
9. Ειρήνη Πέδου - Νομός Σάμου
10. Γεωργία Ζαραφίδου - Νομός Σερρών
Οι διακριθέντες για το 2009 - 2010
1. Γεωργία Γομάτου - Νομός Αχαΐας
2. Νικόλαος Θανέλλας - Νομός Αχαΐας
3. Ανδρέας Νικολόπουλος - Νομός Αχαΐας
4. Παναγιώτης - Φώτιος Τσαρούχης - Νομός Αχαΐας
5. Αριστοτέλης Τζιόλας - Νομός Γρεβενών
6. Βασίλης Χατζηζήσης - Νομός Γρεβενών
7. Παρθενία Κονδύλη - Νομός Ευρυτανίας
8. Ευανθία Φελώνη - Νομός Ευρυτανίας
9. Άννα Αβούρη - Νομός Ζακύνθου
10. Αναστάσιος Καποδίστριας - Νομός Ζακύνθου
11. Παναγιώτης Δανάσης - Νομός Ηρακλείου
12. Μαρία Καμπουράκη - Νομός Ηρακλείου
13. Κωνσταντίνος Φετφατζής - Νομός Ηρακλείου
14. Βασιλεία Χριστάκη - Νομός Ηρακλείου
15. Δήμητρα Γκιόρου - Νομός Κερκύρας
16. Ανδρικοπούλου Λουίζα - Νομός Μαγνησίας
17. Ζήσης Βόμβας - Νομός Μαγνησίας
18. Αθανασία Λύτρα - Νομός Μαγνησίας
19. Γεώργιος Ματίκας - Νομός Μαγνησίας
20. Αθανάσιος Μυλωνάς - Ροντήρης - Νομός Μαγνησίας
21. Νικόλαος Φατούρος - Νομός Πρεβέζης
22. Ευάγγελος Καραδημητρίου - Νομός Σάμου
23. Κωνσταντίνος Βαζακίδης - Νομός Σερρών
24. Στεφανία Εμμανουηλίδου - Νομός Σερρών
25. Ευφροσύνη Κρουστάλη - Νομός Σερρών
26. Καλλιόπη Ρόικου - Νομός Σερρών


Διαβάστε περισσότερα

Υπερβολικοί οι φόβοι περί χρεοκοπίας της Ελλάδας, τονίζουν City και Merrill Lynch


«Υπερασπιστές» της ελληνικής οικονομίας γίνονται City, Merril Lynch και ο οίκος Nomura, κόντρα σφυροκόπημα που δέχεται η Ελλάδα από Διεθνή Τύπο, ξένες τράπεζες και κερδοσκόπους.
Παραδέχονται σαφώς την ύπαρξη προβλημάτων, αλλά θεωρούν υπερβολικούς τους φόβους περί χρεοκοπίας της Ελλάδας, τονίζουν ότι....



ένα μέλος της ΕΕ και της ΟΝΕ δεν κινδυνεύει τόσο εύκολα με κατάρρευση, ενώ δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στις ελληνικές τράπεζες, αλλά και στην νέα κυβέρνηση.

Ειδικότερα, «έκπληξη» δηλώνει, σε έκθεσή της την Πέμπτη, η City για τις ανησυχίες σχετικά με το κατά πόσον οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το ελληνικό χρέος ως εγγύηση στην περίπτωση περαιτέρω υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από διεθνείς οίκους αξιολόγησης.

Παράλληλα, οι Merrill Lynch και Nomura εκτιμούν πως οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών είναι ελκυστικές λόγω της κεφαλαιακής επάρκειας των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και διαπιστώνουν περιθώρια ανόδου των τιμών.

«Είμαστε έκπληκτοι από αυτές τις ανησυχίες», τονίζει ο αναλυτής στη Citi Λάμπρος Παπαδόπουλος. Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι θα χρειαστεί σημαντική υποβάθμιση κατά 4 βαθμίδες από τις Standard & Poor' s και Fitch και μια υποβάθμιση κατά 6 βαθμίδες από τη Moody' s, ώστε να μην μπορούν οι ελληνικές τράπεζες να χρησιμοποιούν το ελληνικό χρέος ως εγγύηση.

«Παρά τους μεγάλους μακροοικονομικούς κινδύνους, δυσκολευόμαστε να δούμε πώς, στο πλαίσιο της ΕΕ και της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης, θα επιτραπεί στην Ελλάδα να καταρρεύσει», σημειώνει ο αναλυτής στη Citi.

«Οι πρόσφατες επιδόσεις των μετοχών των ελληνικών τραπεζών δεν δικαιολογούνται κατά την άποψή μας, παρά τους κινδύνους, και βλέπουμε σημαντικά περιθώρια ανόδου τους», εκτιμά σε έκθεσή της την Πέμπτη η Bank of America-Merrill Lynch.

Αναφερόμενη στην εικόνα της ελληνικής οικονομίας η Bank of America-Merrill Lynch σημειώνει ότι «είναι σαφές ότι η Ελλάδα χρειάζεται σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι οι πιθανότητες επιτυχίας σε αυτό είναι μεγαλύτερες από ό,τι εδώ και πολύ καιρό διότι: η ελληνική κυβέρνηση έχει ισχυρή πλειοψηφία, η Ελλάδα δέχεται σημαντικές πιέσεις από την ΕΕ για να αναλάβει δράση και η χώρα αναμένεται να επωφεληθεί από την παγκόσμια ανάκαμψη».

«Θεωρούμε ότι είναι πολύ σκληρό να κρίνεται η επιτυχία ή αποτυχία της νέας κυβέρνησης σε χρονικό διάστημα διακυβέρνησης μικρότερο των δύο μηνών και πιστεύουμε ότι θα δούμε περισσότερες πρωτοβουλίες, βραχυπρόθεσμα», υπογραμμίζεται στην έκθεση της Bank of America-Merrill Lynch.

Το πολύ θετικό στοιχείο της κεφαλαιακής επάρκειας των ελληνικών τραπεζών οδηγεί και τον χρηματοοικονομικό οίκο Nomura να εκτιμά, σε χθεσινή έκθεσή του, πως υπάρχουν αγοραστικές ευκαιρίες όσον αφορά τις μετοχές των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, παρά την σημαντική πτώση που κατέγραψαν οι τιμές στις τελευταίες εβδομάδες.

Newsroom ΔΟΛ


Διαβάστε περισσότερα

Συντονισμένη απάντηση απέναντι στις κερδοσκοπικές πιέσεις αναζητεί η κυβέρνηση


Η «κατάρρευση» των τραπεζικών μετοχών και οι ανοικτές, μαζικές, πωλήσεις κρατικών ομολόγων εντείνουν τις κερδοσκοπικές πιέσεις στην ελληνική οικονομία.






Διαβάστε περισσότερα

Εφημερίδεεεεες


Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τα πρωτοσέλιδα





Διαβάστε περισσότερα

Η μαγεία του ποδοσφαίρου..







Διαβάστε περισσότερα

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Στενές επαφές Χριστοφοράκου με την οικογένεια Μητσοτάκη


Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ
Ο μεγάλος χορηγός της οικογένειας Μητσοτάκη, ο στενός φίλος και συμπαραστάτης δεν είναι πια εδώ. Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος παρακολουθεί από μακριά, από το Μόναχο, τη μάχη των μαχών που δίνει η φίλη του Ντόρα για την πολυπόθητη καρέκλα της αρχηγίας στη Νέα Δημοκρατία.

Ο ίδιος πασχίζει να «καθαρίσει» απ' όσα τον κατατρέχουν ακόμη (εντάλματα έκδοσης και απαγορεύσεις), ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη μαζεύει ψήφους, με το επιτελείο της να ψιθυρίζει ότι και η λέξη Siemens είναι πια καταραμένη... Προφανώς όμως και αυτοί δεν γνωρίζουν πολλά. Δηλαδή, όσα είναι καταχωρισμένα στα αγαπημένα ημερολόγια του τέως ισχυρού manager της Siemens Ελλάδος Μιχάλη Χριστοφοράκου, που τηρούσε άθικτο αρχείο με όλες τις επαφές του,

τις υποχρεώσεις που αναλάμβανε, τα δώρα που έκανε, τις προσκλήσεις που λάμβανε και έστελνε, τα δείπνα, τα ρουσφέτια που ικανοποιούσε, τις χορηγίες που του ζητούσαν και τόσα άλλα.

Στη δικογραφία

Τα περιβόητα ημερολόγια του Μιχάλη Χριστοφοράκου από το 1997 μέχρι και την αποχώρησή του τον Δεκέμβριο του 2007 βρίσκονται πλέον στη διαβόητη δικογραφία. Τα τηρούσαν οι γραμματείς του (με εξέχοντα ρόλο -εξ απορρήτων- η βοηθός Αικατερίνη Τσακάλου) που έγραφαν τα πάντα.

Αυτά τα ημερολόγια ξεχειλίζουν από την οικογένεια Μητσοτάκη. Σχεδόν, δεν υπάρχει εβδομάδα που να μη φαίνεται γραμμένη κάποια επαφή με μέλος της οικογένειας ή με έμπιστο πρόσωπο του συστήματος Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει εκδήλωση οικογενειακή, πολιτική ή εταιρική (υψηλού επιπέδου) που να μη μοιράζονται, κυρίως η Ντόρα και ο Κυριάκος, με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Δεν υπάρχει αίτημα της οικογένειας Μητσοτάκη για το οποίο να μην κινητοποιείται το σύμπαν στη Siemens κατ' εντολήν του γραφείου Χριστοφοράκου, δηλαδή του μεγάλου πρωταγωνιστή του σκανδάλου των δωροδοκιών της Siemens στο εγχώριο πολιτικό σύστημα, που είναι πια ελεύθερος και με ισχυρό όπλο του το δεδικασμένο.

Είχαν απαιτήσεις

Η μεγάλη πολιτική οικογένεια (είτε η Ν.Δ. είναι κυβέρνηση είτε αντιπολίτευση) έχει απαιτήσεις από τη Siemens και τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Στέλνει βιογραφικά για διορισμούς καλών παιδιών, είτε διά χειρός της δραστήριας κυρίας Σάκη Κυπραίου, είτε μέσω του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη είτε της τέως συζύγου του Μαρέβας. Ολα είναι αρχειοθετημένα στο περιβόητο αρχείο της Γενικής Διεύθυνσης της Siemens (πλην όσων «εξαφανίστηκαν») όμως, δεσπόζουν οι κλήσεις, τα ραντεβού, τα αιτήματα και οι συνεννοήσεις του Μ. Χριστοφοράκου με την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ολες οι καταγεγραμμένες κινήσεις του Χριστοφοράκου δείχνουν ότι θέλει δίπλα του την Ντόρα (ως βουλευτή, ως δήμαρχο και μετέπειτα υπουργό) και ότι στηρίζει αμέριστα τον Κυριάκο.

Το δείπνο του 2003

Τον Μάιο του 2003 ο Μ. Χριστοφοράκος υποδέχεται τον μετέπειτα χρήσιμο άνθρωπο για τα όσα έγιναν μεταξύ Εφετείου και Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου για τη μη παράδοσή του στην Ελλάδα. Στο σχεδιάγραμμα του δείπνου προς τιμήν του Dr. Baumann (προέδρου του εποπτικού συμβουλίου της Siemens Α.G.), ο Μιχάλης Χριστοφοράκος βάζει ανάμεσα σε εκείνον και στον υψηλό προσκεκλημένο την Ντόρα Μπακογιάννη. Στην κεφαλή σχεδιάζει να καθήσει ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. και ακριβώς απέναντι τοποθετείται η θέση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από τα ημερολόγια του Μ. Χριστοφοράκου προκύπτουν συναντήσεις του με τον επίτιμο στην Αραβαντινού, αλλά και άλλες... αποστολές τηλεφωνικών κέντρων στα Χανιά (σελίδες ημερολογίου με ημερομηνίες 5 και 27 Ιανουαρίου 2000).

Και στεγνωτήριο!

Πέραν του απλήρωτου τηλεφωνικού κέντρου που είχε «χρεωθεί» το 2007 σε συνεργάτη της Ντόρας Μπακογιάννη (στον Δραγουμάνο), φαίνεται ότι η πρώην υπουργός είχε αλλάξει τηλεφωνικό κέντρο και καλωδιώσεις και τον Ιούλιο του 2000, κάτι που προκύπτει από τις εγγραφές στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου (14/7 και 17/7/2000).

Το 1999 (φύλλο 22 Ιουλίου 1999) η Ντόρα Μπακογιάννη συναντάται στη Διον. Αρεοπαγίτου 3 με τον Μ. Χριστοφοράκο.

Το 2001 σειρά είχαν τα πλυντήρια και στεγνωτήρια με προορισμό τους Γοργιανάδες Ευρυτανίας για τα οποία ζητούνται από συνεργάτιδα της Ντόρας Μπακογιάννη καλές τιμές (φύλλο της 14ης Νοεμβρίου του 2001 στο ημερολόγιο). Αλλη σημείωση «BSP για Μπακογιάννη»... είναι γραμμένη εμφατικά στη σελίδα της 13ης Οκτωβρίου 2003.

Και ο Ισίδωρος

Πάντως μαζί με την Ντόρα ξεθαρρεύει και ο σύζυγός της Ισίδωρος, τα αιτήματα του οποίου κατέχουν δεσπόζουσα θέση στο αρχείο Χριστοφοράκου. Πρόκειται για διόλου ευκαταφρόνητες χορηγίες που τελικά ο κ. Ισίδωρος Κούβελος εξασφαλίζει από τον Χριστοφοράκο (ελέω Ντόρας) για την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, για τη διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων κ.ά.

Τόση είναι η μέριμνα του γραφείου Χριστοφοράκου που η γραμματέας στις 13 Οκτωβρίου 2003 στην πρώτη υπόμνηση γράφει: «Να κάνει κάτι για Μπακογιάννη».

Κόλαφος για Κυριάκο

Το δυσάρεστο για τους Μητσοτάκηδες αρχείο Χριστοφοράκου εκθέτει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μια επιστολή-βόμβα που έστειλε στον Μ. Χριστοφοράκο η Siemens, ένα μήνα μετά την αποπομπή του, αποκαλύπτει ότι ο τέως manager της εταιρείας μάλλον είχε υποσχεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα καλύψει εκ των ενόντων τις εκλογικές δαπάνες του καλοκαιριού του 2007 για το πολυδάπανο τηλεφωνικό κέντρο (άνω των 137.000 ευρώ).

Γι' αυτό και το γαϊτανάκι με τα πιστωτικά τιμολόγια, αλλά και η περιφορά τους επί μήνες σε θυγατρικές, στις οποίες έγινε απόπειρα να φορτωθούν κάποια τιμολόγια επ' ονόματι του βουλευτού.

Η επίμαχη επιστολή έχει ημερομηνία 25/1/2008, είναι σαφής και την υπογράφει η κ. Τσακάλου. Αναφέρει: «Ο κ. Fisher (ο προσωρινός αντικαταστάτης του Μ. Χριστοφοράκου) μου ανέθεσε να σας ενημερώσω ότι η Siemens Α.Ε. δεν αναλαμβάνει καμιά δαπάνη εξοπλισμού του πολιτικού γραφείου του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη...».

Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια και το σίριαλ καταθέσεων Τσακάλου και Μικέ (29/5 έως 9/6/2008) για τις χορηγίες σε πολιτικά πρόσωπα, τα τιμολόγα του Κυριάκου έγιναν φέιγ βολάν και ο βουλευτής έσπευσε να εξοφλήσει, έξι μήνες μετά το γράμμα της Siemens με το οποίο στεγνά ζητούσε την πληρωμή των τιμολογίων, καθιστώντας υπεύθυνο τον Μ. Χριστοφοράκο.

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=26/11/2009&id=105724

Διαβάστε περισσότερα

Μου άρεσε πολύ!!!!!!!!!!!!!








Διαβάστε περισσότερα

40.000.000 ΕΥΡΩ???????????









Διαβάστε περισσότερα

TAG Heuer MERIDIIST Automobili Lamborghini Mobile Phone








Διαβάστε περισσότερα

Financial Τimes: «Ελλάδα, η Ισλανδία του Αιγαίου»


Η εικόνα μιας «Ισλανδίας του Αιγαίου» που έχουν επενδυτές για την Ελλάδα έχει οδηγήσει σε εκτίναξη της διαφοράς απόδοσης των ελληνικών δεκαετών ομολόγων σε σχέση με τα αντίστοιχα γερμανικά, καθώς και σε αύξηση της τιμής των ελληνικών συμβολαίων αντιστάθμισης πιστωτικού κινδύνου (CDS), αναφέρει η γνωστή στήλη Lex της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας Φαϊνάνσιαλ Τάιμς. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η...



ελληνική οικονομία τελευταία θυμίζει την «ολοκληρωτική καταστροφή» για την οποία παραπονιόταν ο Ζορμπάς στο ομώνυμο βιβλίο. Το υψηλό χρέος και το αναθεωρημένο έλλειμμα δημιουργούν τρομακτικές προοπτικές για τους επενδυτές, προσθέτει η στήλη.

Στη συνέχεια γίνεται λόγος για πιθανότητα «απεργίας» των επενδυτών, που θα αποτραπεί εάν η Ελλάδα προβεί στην οδυνηρή δημοσιονομική προσαρμογή που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση. «Αν και στο παρελθόν τέτοιες εξαγγελίες δεν έχουν υλοποιηθεί, η δέσμευση του ΠΑΣΟΚ ίσως έχει αξιοπιστία τώρα λόγω της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που απολαμβάνει», σχολιάζει η εφημερίδα.

Ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας προσδιορίζεται η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και η ανάγκη ολοκλήρωσης διαρθρωτικών αλλαγών, όπως οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και την αγορά εργασίας «Ειδάλλως η οικονομία αντιμετωπίζει έναν αργό θάνατο», προσθέτουν οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.

Σε άλλα δημοσιεύματά της η ίδια εφημερίδα σχολιάζει ότι τα συμβόλαια αντιστάθμισης πιστωτικού κινδύνου για την Ελλάδα έχουν εκτιναχθεί σε ποσά ρεκόρ, αποτυπώνοντας τις ανησυχίες για το υπέρογκο χρέος της χώρας. Παράλληλα, σημειώνεται ότι οι προειδοποιήσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργου Προβόπουλου περί ανάγκης απογαλακτισμού των ελληνικών τραπεζών από τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αφορούν τις τράπεζες του συνόλου των χωρών μελών της ευρωζώνης.

Πηγή http://enimerwsi-gr.blogspot.com/2009/11/financial-imes.html

Διαβάστε περισσότερα

Χορηγίες από Χριστοφοράκο στην οικογένεια Μητσοτάκη;


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, από τα ημερολόγια του Χριστοφοράκου προκύπτουν χορηγίες στην οικογένεια Μητσοτάκη. Δεν υπήρχε χειρότερο για τη Ντόρα αυτή τη στιγμή απ το να ακούγεται πως ο Χριστοφοράκος έδινε...




δωράκια στην οικογένειά της. Είναι που είναι μπροστά ο Σαμαράς το χάνει ολοκληρωτικά το παιχνίδι της διαδοχής.

Πηγή http://troktiko.blogspot.com/2009/11/blog-post_3517.html

Διαβάστε περισσότερα

Παραγραφή Σκανδάλων?



Διαβάζοντας το άρθρο του Στάθη Παλαιολόγου στο press-gr περί "Έκλεισαν τη Βουλή και για τον "Γερμανό" συμφωνώ στο ότι ο Λιάπης δεν είχε ανάμιξη σε αυτό τουλάχιστον το θέμα. Ο αρχιερέας ήταν ο Αλογοσκούφης που στήριζε τον Βουρλούμη, ακόμα και όταν ο Βουρλούμης και ο Τσαμάζ έδιωχναν από τον ΟΤΕ αξιόλογα στελέχη που υποτίθεται ότι ήταν .... ΝεοΔημοκράτες. Βλέπεις η κλεψιά και η λαμογιά δεν έχουν χρώμα.
Άλλωστε ο Βουρλούμης είχε δηλώσει ότι δεν αναφέρεται στον Λιάπη (τότε υπουργό Τηλεπικοινωνιών) αλλά μόνο στον Αλογοσκούφη (τότε υπουργό Οικονομικών).
Καλά το δίδυμο Βουρλούμης -Τσαμάζ υποστηριζόταν από τον Αλογοσκούφη. Τον Αλογοσκούφη όμως ποιός τον στήριζε άραγε σε αυτές τις αποφάσεις? (Siemens, Γερμανός, εκδίωξη στελεχών κλπ)







Διαβάστε περισσότερα

Ερχονται εξεταστικές για Siemes, ομόλογα


Πριν από τις γιορτές ο... μποναμάς για τη Siemens και τα Oμόλογα. Mε σύνθημα «οι πολιτικές ευθύνες δεν παραγράφονται» η κυβέρνηση σκοπεύει να συστήσει επιτροπές για τα δύο σκάνδαλα.
Ανοιχτό παραμένει για την κυβέρνηση το θέμα της διερεύνησης των πολιτικών αλλά και των ποινικών ευθυνών των μεγάλων σκανδάλων της προηγούμενης περιόδου.
Σύμφωνα μάλιστα με υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους, παράλληλα με τις εξελίξεις στη Δικαιοσύνη θα υπάρξουν πολύ σύντομα πολιτικές πρωτοβουλίες για να ασχοληθεί και η Bουλή με τους σχετικούς φακέλους και να κινηθούν διαδικασίες για τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών.



Mολονότι έχουν παραγραφεί οι τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων για όλα τα σκάνδαλα που απασχόλησαν τα προηγούμενα χρόνια την επικαιρότητα, το ΠAΣOK είχε ανακοινώσει προεκλογικά την πρόθεσή του να μη «βάλει στο συρτάρι» υποθέσεις για τις οποίες είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση της Nέας Δημοκρατίας ότι επιχειρεί να συγκαλύψει.

Η διαδικασία. Παρ’ όλα αυτά φαίνεται ήδη να μπαίνει μια σαφής διαχωριστική γραμμή για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστεί κάθε μία υπόθεση ανάλογα με την ιδιαιτερότητά της.

Eτσι, όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση θα προτείνει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής μόνο για τα σκάνδαλα της Siemens και των δομημένων ομολόγων, για τα οποία η απελθούσα κυβέρνηση είχε αρνηθεί τις αντίστοιχες προτάσεις της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Aντίθετα, σχετική πρόταση δεν θα υπάρξει για τα σκάνδαλα του Bατοπεδίου και των άγονων γραμμών (υπόθεση Παυλίδη), για τα οποία υπάρχουν ήδη πορίσματα εξεταστικών ή προανακριτικών επιτροπών, παρότι θεωρείται ότι αυτές δεν έφτασαν στο ζητούμενο βάθος.

Oι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξεταστική θα υπάρξει και για τα δομημένα ομόλογα, υπόθεση για την οποία μέλη της κυβέρνησης εκτιμούν ότι έχει ακόμα πολλές αφώτιστες πτυχές.

Oι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στον Nοέμβριο και η διαδικασία, που προβλέπεται με τη συλλογή υπογραφών από ομάδα βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος θα ξεκινήσει πολύ σύντομα, ακόμα και πριν από τις γιορτές των Xριστουγέννων.

Oι ελπίδες και οι... φόβοι της κυβέρνησης

Αισθηση που έχει δημιουργηθεί, είναι ότι στις προτάσεις για σύσταση εξεταστικών επιτροπών πρόκειται να συμφωνήσουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην της Nέας Δημοκρατίας, η οποία ασχέτως του ποιος θα είναι νέος αρχηγός της αναμένεται να παραμείνει στη γραμμή ότι τα θέματα αυτά έχουν κλείσει οριστικά.

Mάλιστα κάποια στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν ήδη αρχίσει να σημειώνουν ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να ξαναφέρει στην επικαιρότητα τα σκάνδαλα για λόγους αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και προκειμένου να κρύψει τις δικές της αδυναμίες στη διακυβέρνηση της χώρας.

H επιλογή αυτή της κυβέρνησης θεωρείται ότι ενέχει υψηλό πολιτικό ρίσκο για τρεις λόγους. Πρώτον γιατί θα είναι πολύ εύκολο να κατηγορηθεί για ρεβανσισμό από την αξιωματική αντιπολίτευση. Δεύτερον γιατί όπου και αν οδηγήσει η διαδικασία της εξεταστικής, το αποτέλεσμα θα είναι μάταιο, αφού ειδικό δικαστήριο δεν θα μπορεί να συσταθεί λόγω της παραγραφής των ποινικών ευθυνών των πολιτικών προσώπων. Tρίτον γιατί έχει αποδειχθεί ότι κάθε φορά που βρίσκεται στην επικαιρότητα η υπόθεση της Siemens, οι κλυδωνισμοί και για τα δύο μεγάλα κόμματα είναι τόσο ισχυροί που παραλύει ακόμα και το κυβερνητικό έργο.

Πάντως στελέχη της κυβέρνησης θεωρούν ότι η επιλογή αυτή είναι μονόδρομος από τη στιγμή που υπάρχει προεκλογική δέσμευση και καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα τα θέματα της διαφάνειας ήταν στην πρώτη γραμμή της κριτικής του κόμματος.

Η αιτιολογία
Eκτός των άλλων επισημαίνουν ότι πρέπει με κάποιον τρόπο να καταρριφθεί οριστικά το επιχείρημα της Nέας Δημοκρατίας ότι το σκάνδαλο της Siemens έχει «πράσινο χρώμα». Aλλες πηγές τονίζουν ότι αν ξεκινήσει μια διαδικασία εξεταστικής επιτροπής από τη Bουλή θα περάσουν όσοι χρειάζεται να περάσουν, ακόμα και αν πρόκειται για πρώην και νυν στελέχη του ΠAΣOK, αναφερόμενοι προφανώς στον Θ. Tσουκάτο, τον T. Mαντέλη και τον K. Γείτονα.

Tα δύο πολιτικά επιχειρήματα που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για να αιτιολογηθεί η πρόταση της εξεταστικής είναι ότι οι πολιτικές ευθύνες δεν παραγράφονται και ότι από την επιτροπή, όπως και στην υπόθεση του Bατοπεδίου, μπορούν να έρθουν στο φως ενδιαφέρουσες πληροφορίες που πιθανόν να δώσουν ώθηση στο έργο της Δικαιοσύνης, η οποία εξακολουθεί να ερευνά τις τυχόν ευθύνες μη πολιτικών προσώπων.

Yπάρχει πάντως και μια μύχια σκέψη, η οποία αφορά το σκάνδαλο της Siemens, σύμφωνα με την οποία ενδέχεται να υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων της τελευταίας διετίας, οι οποίες δεν αποκλείεται να είναι αρκετές για να στοιχειοθετηθεί και νέο ένταλμα σύλληψης εναντίον του κ. Xριστοφοράκου. Eπίσης νομικοί κύκλοι αναφέρονται σε σχετική νομολογία, σύμφωνα με την οποία εφόσον διαπιστωθεί κατοχή και αξιοποίηση μαύρου πολιτικού χρήματος, τότε οι ποινικές ευθύνες των πολιτικών προσώπων εξαιρούνται από τον νόμο περί παραγραφής.

Την ίδια στιγμή εξελίξεις και για τις τρεις υποθέσεις (Siemens, ομόλογα και Βατοπέδι) αναμένονται από τη δικαιοσύνη.

Πηγή http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=7998815


Διαβάστε περισσότερα

Γ. Μανώλης, μιλώντας στο “Κανάλι 1”


“αλίμονο στην παράταξή μας, αν την επόμενη ημέρα, το ΠΑΣΟΚ αρχίσει να φέρνει υποθέσεις στη Βουλή που θα αφορούν σκάνδαλα”





Διαβάστε περισσότερα

Το «ξεπούλημα» στις τράπεζες ρίχνει το Χρηματιστήριο κάτω από τις 2.300 μονάδες


Συνεχίζονται την Πέμπτη, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, οι μαζικές ρευστοποιήσεις τραπεζικών μετοχών, με την αγορά να σημειώνει απώλειες άνω του 3%, στον απόηχο της δραματικής προειδοποίησης του Γ.Προβόπουλου για την ελληνική οικονομία.





Διαβάστε περισσότερα

"Βουίζει" η αγορά για νέα λουκέτα


Νέα λουκέτα όπως αυτό που έπεσε στην Ασπίς «τρέμει» η αγορά.
Το καμπανάκι έκρουσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, Γιώργος Πέτσας ο οποίος επί της ουσίας προανήγγειλε και άλλες ανακλήσεις αδειών λειτουργίας ασφαλιστικών εταιρειών.
Αιτία οι ενδείξεις που έχει η...


συγκεκριμένη επιτροπή ότι αρκετές εταιρείες δεν θα καταφέρουν εξ αιτίας οικονομικού αδιεξόδου να επιβιώσουν.

Κατά την επιτροπή στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι εταιρείες είναι μεν βιώσιμες, ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις οι οποίες επιμένουν να προσφεύγουν σε λύσεις που δημιουργούν νέους παράγοντες δυσπιστίας στην αγορά.

Πηγή http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=81725&cid=8


Διαβάστε περισσότερα

Μονομαχία στο Βατοπέδι.....


Με φόντο το Βατοπέδι και τα άλλα γαλάζια σκάνδαλα, Ντόρα Μπακογιάννη και Αντώνης Σαμαράς επιλέγουν τη μετωπική σύγκρουση στο παρά πέντε της εσωκομματικής εκλογής για τη διαδοχή στη Ν.Δ. Oι δύο βασικοί υποψήφιοι για τον θρόνο της Ρηγίλλης αντήλλαξαν πυρά μιλώντας χθες το βράδυ σε Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, ενώ το πολεμικό κλίμα που επικρατεί στην αξιωματική αντιπολίτευση επέτειναν και τα στελέχη που έχουν αναλάβει ρόλο υπασπιστή σε κάθε επιτελείο.



Με φόντο το Βατοπέδι και τα άλλα γαλάζια σκάνδαλα, Ντόρα Μπακογιάννη και Αντώνης Σαμαράς επιλέγουν τη μετωπική σύγκρουση στο παρά πέντε της εσωκομματικής εκλογής για τη διαδοχή στη Ν.Δ. Oι δύο βασικοί υποψήφιοι για τον θρόνο της Ρηγίλλης αντήλλαξαν πυρά μιλώντας χθες το βράδυ σε Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, ενώ το πολεμικό κλίμα που επικρατεί στην αξιωματική αντιπολίτευση επέτειναν και τα στελέχη που έχουν αναλάβει ρόλο υπασπιστή σε κάθε επιτελείο.
Η κ. Μπακογιάννη προέβαλε ως βασικό στόχο της να κλείσει το κεφάλαιο των σκανδάλων, που οδήγησε εν πολλοίς και στην κατάρρευση της κυβέρνησης Καραμανλή. «Να βάλουμε τέλος στα βαρίδια που μας πλήγωσαν» ανέφερε από τη Θράκη, ενώ για πρώτη φορά φωτογράφησε ως υπεύθυνα για την εκλογική συντριβή στελέχη που βρίσκονταν δίπλα στον Κ. Καραμανλή και τα οποία, όπως είπε (στο «Εxtra 3»), σήμερα κινούνται στο παρασκήνιο εναντίον της. Εμμέσως πλην σαφώς, η πρώην υπουργός έβαλε στο στόχαστρο τον Θόδ. Ρουσόπουλο αλλά και τον πυρήνα του λεγόμενου πρωινού καφέ στο Μαξίμου κατά την περίοδο της γαλάζιας διακυβέρνησης, οι οποίοι- όπως αναφέρουν πολιτικοί φίλοι της- έχουν συστρατευθεί πλέον δίπλα στον κ. Σαμαρά. Οι βολές κατευθύνονται σε στελέχη όπως οι Π. Λειβαδάς, Δ. Ζακυνθινός, ακόμη και ο γενικός δι ευθυντής της Ρηγίλλης Μεν. Δασκαλάκης και ο πρώην διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Ι. Αγγέλου.
Σκληρή προσωπική επίθεση, εξάλλου, εξαπέλυσε κατά του Θόδ. Ρουσόπουλου ο Βύρ. Πολύδωρας, συνδέοντάς τον με την εσωκομματική αντιπαράθεση. «Αντιστάθηκα στις ρασπουτινικές συμπεριφορές του κ. Ρουσόπουλου. Τώρα μαθαίνω ότι ο κ. Ρουσόπου- λος παρέχει τις καλές του υπηρεσίες στον κ. Σαμαρά» είπε (στον Αθήνα 9.84) ο πρώην υπουργός, ο οποίος έχει ενεργοποιηθεί για την προώθηση της υποψηφιότητας της κ. Μπακογιάννη. Ιδιαίτερα οξύς ήταν ο κ. Πολύδωρας και για τους κ.κ. Σαμαρά και Αβραμόπουλο. «Δεν μπορώ να μείνω απαθής στις αφιξαναχωρήσεις διαφόρων. Δεν μπορώ να εκδώσω διαβατήριο προς τη δόξα για εκείνους που έρχονται, φεύγουν. Για εμένα έχει μια ηθική βαρύτητα αυτό» δήλωσε.
Η πλευρά του κ. Σαμαρά πέρασε στην αντεπίθεση, διαμηνύοντας ότι όσοι πρωταγωνίστησαν σε σκάνδαλα και ιδίως στο Βατοπέδι στηρίζουν την κ. Μπακογιάννη. Συνεργάτες του Μεσσήνιου πολιτικού έλεγαν με έμφαση ότι οι κ.κ. Κοντός, Μπασιάκος, Δούκας αλλά και Βουλγαράκης έχουν συνταχθεί με την πρώην υπουργό, ενώ για το ίδιο θέμα τους τόνους ανέβασε και ο κ. Σαμαράς, δίνοντας και μια απάντηση στην κ. Μπακογιάννη με αφορμή τις καταγγελίες της ότι το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» προκρίνει τη δική του υποψηφιότητα. «Το “σύστημα ΠΑΣΟΚ” θέλει να βγουν όσοι οδήγησαν τη Ν.Δ. στην πρόσφατη ήττα. Εγώ δεν ήμουν ανάμεσα σε αυτούς. Ούτε υποστηρίζουν εμένα σήμερα όσοι πλήγωσαν την παράταξη. Αλλού έδωσαν τη στήριξή τους. Και αλλού βρίσκονται όλοι τους», ανέφερε χθες το βράδυ από τη Θεσσαλονίκη (Βελλίδειο), ενώ προχθές είχε τονίσει ότι όσοι ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου «βρίσκονται με φανατισμό απέναντι μου».
Ο κ. Σαμαράς απέδωσε την ευθύνη για το κλίμα όξυνσης στην κ. Μπακογιάννη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αντίπαλός του ακολουθεί αυτή την τακτική επειδή υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις. Και κατέστησε σαφές ότι σε υψηλούς τόνους θα κινηθεί στο εξής και ο ίδιος. «Ώς εδώ οι αθλιότητες από τα παπαγαλάκια των μηχανισμών. Να ξέρουν ότι τέτοιες φτηνές επινοήσεις δεν περνούν στον κόσμο. Αντίθετα, τον προσβάλλουν και τον θυμώνουν. Ας το καταλάβουν... Η βάση έχει αποφασίσει ότι φύγαμε οριστικά από την ομηρεία των μηχανισμών. Αντιλαμβάνομαι και πολιτικούς εκνευρισμούς και ανάγκες διαφοροποίησης, αλλά ας μη χάνουμε την ψυχραιμία μας», ήταν το δηκτικό σχόλιό του.


Διαβάστε περισσότερα

29 μέρες ως τα Χριστούγεννα!


Μαγευτικά Χριστούγεννα στο Παρίσι! Η πόλη του φωτός γίνεται ακόμα πιο λαμπερή "ντυμένη" στα γιορτινά της
Το Παρίσι η πόλη του έρωτα, η ομορφότερη πόλη της Ευρώπης για πολλούς,μπορεί να γίνει ομορφότερη, την περίοδο των Xριστουγέννων!







Διαβάστε περισσότερα

Η δύναμη μας........εμείς


Οι περισσότεροι στις κουβέντες με φίλους που γνωρίζουν την κατάσταση ακούμε συνέχεια χαράς το κουράγιο σας.
Το κουράγιο που μας έχει απομείνει και συνεχίζουμε και δουλεύουμε τα εξαντλητικά ωράρια των καταστημάτων μας και όποιος έχει περάσει από κατάστημα λιανικής γνωρίζει καλά τι εννοούμε.
Και αν μη τι άλλο θα έπρεπε να σεβαστούν αυτή την δύναμη που έχουμε και εμείς και τα παιδιά μας που



δουλεύουν στα καταστήματα.
Παρα την αδιαφορία τα καταστήματα συνεχίζουν να δουλεύουν με ευσυνειδησία και επαγγελματισμό
Και αυτό εκμεταλλεύεστε κύριοι.Απο τις ωραίες καρέκλες σας βλέπετε τους στόχους να έρχονται με τον δικό μας καθημερινό αγώνα.
Και αν οι στόχοι καμιά φορά δεν έρθουν σηκώνεστε από τις καρέκλες σας και κρίνετε.
Εμάς και τα παιδιά μας.Δέν είστε άξιοι να μας κρίνετε και ο λόγος είναι ένας.
Εμείς τουλάχιστον προσπαθούμε.Εσείς.....???


Διαβάστε περισσότερα

Περί airtime ο λόγος κ.Τσαμάζ......




Το ξέρετε κ.Τσαμάζ ότι το κύριο δίκτυο προώθησης των υπηρεσιών σας (καταστήματα Γερμανός) παίρνει λιγότερο airtime από τους υπόλοιπους συνεργάτες της Cosmote?






Διαβάστε περισσότερα

Τι έχετε να πείτε κ.Καραγιάννη?











Διαβάστε περισσότερα

Ανθρώπινο σφάλμα η δημιουργία και η εξάπλωση του Η1Ν1 !


Ένα άρθρο που έκανε χτες την εμφάνιση του στο internet ισχυρίζεται οτι ο ιός Η1Ν1 έφυγε κατά λάθος απο εργαστήριο μελέτης που έκαναν επιστήμονες απο 3 ηπείρους και αναφέρει σχετικά οτι Το νέο στέλεχος H1N1, το οποίο ανακαλύφθηκε στο Μεξικό και στις...



...ΗΠΑ τον Απρίλιο, μπορεί να είναι το προϊόν των τριών στελεχών από τρεις ηπείρους που επιστήμονες αντάλλαξαν τα γονίδια σε ένα εργαστήριο.

Οι συγγραφείς ανέλυσαν τη γενετική σύσταση του ιού και διαπίστωσαν την προέλευσή του μπορεί να εξηγηθεί πιο απλά με τη συμμετοχή του ανθρώπου από ό, τι αν υποθέσουμε οτι είναι μια σύμπτωση της φύσης.

Ενώ η ακριβής προέλευση του νέου στελέχους H1N1 είναι ένα μυστήριο, η έρευνα τους έχει "έθεσε πολλά νέα ερωτήματα," είπαν.

Ενώ τα αποδημητικά πτηνά μπορεί να ενεργήσουν ως αγωγός για τη σύγκλιση τους, η ανθρώπινη συμμετοχή στην συγκέντρωση αυτών ιών είναι «μακράν η πιο απλή εξήγηση,"

όλο το άρθρο μπορείτε να το βρείτε εδω

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601124&sid=ajw2AS.d1wK8

Πηγή http://www.bno.gr/

Διαβάστε περισσότερα