Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Ιδιο έργο και με τον Γεωργίου: Αποφυλακίστηκε και ξανασυνελήφθη


Της ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΞΥΝΟΥ
Επανάληψη του ίδιου έργου, της σύλληψης δηλαδή αμέσως μετά την αποφυλάκιση, με «σκηνοθέτη» τον 4ο ειδικό ανακριτή, Ν. Ζαγοριανό, είδε χθες ακόμα ένας κατηγορούμενος στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens. Ο λόγος για τον Ηλ. Γεωργίου, διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens έως το 1998, ο οποίος μέσα σε λίγες ώρες εξήλθε των φυλακών και...εισήλθε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, έχοντας λάβει προθεσμία για

να απολογηθεί σήμερα.
Το ήξερε
Αυτή τη φορά, όμως, σε αντίθεση με την περίπτωση-καρμπόν του επίσης κατηγορουμένου Γ. Σκαρπέλη, πρώην γενικού διευθυντή του ΟΤΕ, που είχε λάβει χώρα πριν από περίπου δέκα μέρες, ο Ηλ. Γεωργίου ήξερε επ' ακριβώς τι επρόκειτο να ακολουθήσει.

Γι' αυτό άλλωστε και τα νέα ότι αργά χθες το απόγευμα εκδόθηκε το αναμενόμενο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών δεν αποτέλεσε έκπληξη. Οι δικαστές του Συμβουλίου, λόγω της μη χορήγησης των αντιγράφων του συνόλου της δικογραφίας, ανάμεσά τους και έγγραφα που αφορούσαν τραπεζικούς λογαριασμούς του Ηλ. Γεωργίου, ακύρωσαν ανακριτικές πράξεις του 4ου ειδικού ανακριτή, Ν. Ζαγοριανού και συγκεκριμένα το ένταλμα προσωρινής κράτησης και την πρώτη τυπική απολογία του εν λόγω κατηγορουμένου, όπως είχε συμβεί και για τον Γ. Σκαρπέλη.

Ετσι, ο Ηλ. Γεωργίου μπορεί να έλαβε το αποφυλακιστήριο και στη συνέχεια να εξήλθε των φυλακών Κορυδαλλού, όπου εκρατείτο μετά την έκδοση του εντάλματος προσωρινής κράτησής του, στην πύλη όμως τον περίμεναν άνδρες της Αστυνομίας, οι οποίοι του επέδειξαν το επίσης αναμενόμενο ένταλμα σύλληψής του, που λίγη ώρα νωρίτερα είχε εκδόσει ο 4ος ειδικός ανακριτής, χαρακτηρίζοντάς τον ύποπτο φυγής.

Ηταν μάλιστα, τόσο βέβαιη η εξέλιξη των πραγμάτων, που ακόμα και ο συνήγορος υπεράσπισής του, Αγγ. Πάρσαλης, δεν βρέθηκε εκεί για να διεκπεραιώσει τις τυπικές διαδικασίες έτσι ώστε να αποφυλακιστεί ο εντολέας του, καθώς ήταν σίγουρο ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens θα οδηγείτο εκ νέου στον αρμόδιο εισαγγελέα προς εκτέλεση του δεύτερου κατά σειρά εντάλματος σύλληψης σε βάρος του και στη συνέχεια στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Απολογείται

Από εκεί, ο Ηλ. Γεωργίου βρέθηκε για δεύτερη φορά στο ανακριτικό γραφείου του Ν. Ζαγοριανού, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία, έτσι ώστε να απολογηθεί σήμερα το πρωί.

Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι ο τέως διευθύνων σύμβουλος της Siemens, που κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δεν θα εξαντλήσει το πενθήμερο,με το οποίο λήγει η ισχύς του νέου εντάλματος σύλληψης σε βάρος του, αλλά θα προχωρήσει σε ουσιαστική απολογία,δίνοντας τις δικές του απαντήσεις για το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τη σύμβαση 8002/97 για την ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ.

Ανάμεσα στα όσα αναμένεται να ερωτηθεί από τον 4ο ειδικό ανακριτή, θα περιλαμβάνονται και οι ισχυρισμοί του συγκατηγορούμενού του, Γ. Σκαρπέλη. Ο τελευταίος είχε υποστηρίξει στην απολογία του ότι χειριστής του τραπεζικού λογαριασμού, με την κωδική ονομασία «Franz», στον οποίο φέρεται να καταλήγουν από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens εμβάσματα,ύψους περίπου 3,8 εκατομμυρίων ευρώ, δεν ήταν άλλος από τον Ηλ. Γεωργίο

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=69788