Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Χάνει τη μάχη και θέλει να κερδίσει χρόνο


Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
Μάχη για την παραμονή του Μιχάλη Χριστοφοράκου στη Γερμανία θα δώσουν οι συνήγοροί του, παρά το γεγονός ότι η Εισαγγελία του Μονάχου θέλει να τον εκδώσει στην Ελλάδα.

Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος κρατείται εδώ και καιρό στις φυλακές του Σταντελχάιμ, όπου και αναμένει την απόφαση του Εφετείου Μονάχου, η οποία πρόκειται να εκδοθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Ο εισαγγελέας Αλφονς Ομπερμάγερ μάς

δήλωσε χθες ότι από πλευράς του έχει ταχθεί υπέρ της έκδοσης Χριστοφοράκου, καθώς καλύπτεται πλήρως από τα έγγραφα που έχει στείλει η Εισαγγελία από την Αθήνα.

«Δεν παραγράφηκαν»

«Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο κ. Χριστοφοράκος δεν έχουν παραγραφεί», δηλώνει ο κ. Ομπερμάγερ.

Η πρώτη αυτή μάχη φαίνεται να είναι χαμένη για την πλευρά Χριστοφοράκου, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει άμεση έκδοσή του στη χώρα μας.

Η επόμενη κίνηση των συνηγόρων του θα είναι η προσβολή της απόφασης του Εφετείου και η προσφυγή τους στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο.

«Πιστεύω ότι το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο δεν θα επιτρέψει την έκδοση ενός Γερμανού πολίτη, για τον οποίο μάλιστα υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι κινδυνεύει η ζωή του στην Ελλάδα», υποστηρίζει ο συνήγορός του κ. Κουρσάβε.

Βέβαια, μέχρι στιγμής, η υπερασπιστική γραμμή των συνηγόρων του Χριστοφοράκου δεν έχει αποφέρει τα αποτελέσματα τα οποία επιδιώκει.

Οι καταθέσεις του στην εισαγγελέα Μπόιμλερ Χεσλ, που ασχολείται με το σκάνδαλο Ζίμενς, δεν κατάφεραν να την πείσουν να του ασκηθεί δίωξη.

Ομερτά

Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος -τηρώντας μια ιδιότυπη ομερτά- δεν θέλησε μέχρι σήμερα να δώσει επιβαρυντικά στοιχεία κατά πρώην υψηλόβαθμων στελεχών της Ζίμενς στη Γερμανία.

Ετσι προς το παρόν φαίνεται ότι την ελπίδα του αποτελεί το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Η προσφυγή του εκεί θα τον βοηθήσει να κερδίσει χρόνο, καθώς το δικαστήριο αυτό θα χρειαστεί κάποιους μήνες προκειμένου να εκδώσει την απόφασή του.

«Λάθος γραμμή»

Ανώτατη δικαστική πηγή, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, μας είπε ότι η υπερασπιστική γραμμή Χριστοφοράκου ήταν από την αρχή λανθασμένη, με αφετηρία την απόδρασή του από την Ελλάδα.

Οπως μας σημείωσε η παραπάνω πηγή, ο Χριστοφοράκος έπρεπε να μείνει και να δικασθεί στην Ελλάδα, όπου πιθανότατα θα του επιβαλλόταν μια ποινή όχι μεγαλύτερη των δώδεκα ετών.

Τώρα, σε περίπτωση έκδοσής του, οι Ελληνες δικαστές θα είναι αναγκασμένοι να του επιβάλουν βαρύτερες ποινές, ενώ την ίδια στιγμή έχει παραμείνει κρατούμενος για αρκετό διάστημα στις φυλακές του Σταντελχάιμ.

Η ίδια πηγή, τέλος, δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία των συνηγόρων του Χριστοφοράκου σχετικά με ότι αυτός δεν θα εκδοθεί στην Ελλάδα.

«Πιστεύουμε ότι οι αιτιάσεις των συνηγόρων του, που ισχυρίζονται ότι η ζωή του Χριστοφοράκου στην Ελλάδα κινδυνεύει, δεν πείθουν».

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=69787