Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Βαρθολομαίο και Γείτονα "εδωσε" ο Χριστοφοράκος


Η απόφαση της εισαγγελίας του Μονάχου για την έκδοση του πρώην επικεφαλής της Siemens Hellas στην Ελλάδα ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με το Εφετείο του Μονάχου. Αν και κατά της απόφασης αναμένεται να καταθέσουν έφεση οι συνήγοροι του, η εξέλιξη όπως σχολιάζουν νομικοί κύκλοι είναι ισχυρά θεμελιωμένη και δύσκολα θα ανατραπεί.

Αυτό που έχει σημασία είναι πως η απόφαση αφορά....



χρηματισμό πολιτικών και κομμάτων μετά το Μάρτιο του 2003, ενώ σύμφωνα με το απόσπασμα της απολογίας Χριστοφοράκου, που έχει ήδη παραληφθεί και μεταφραστεί στο εφετείο Αθηνών από το βράδυ της Δευτέρας, το πρώην μεγαλοστέλεχος της Siemens εμπλέκει στις μίζες έναν πρώην υπουργό και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ καθώς και πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ, το οποίο απασχόλησε ιδιαίτερα τη δημοσιότητα το 2005.

Αύριο μεταβαίνει στη Γερμανία με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Δένδια ο 4ος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός, υπεύθυνος της δικαστικής έρευνας για το σκάνδαλο της Siemens.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος στην απολογία του εμπλέκει τον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ σε χρηματοδοτήσεις από τη Siemens, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Γείτονας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Τα όσα πληροφορούμαι μέσω δημοσιογραφικών ερωτήσεων και με τα οποία επιχειρείται να συνδέσουν εμένα προσωπικά με συμφωνίες και χρηματοδοτήσεις του ΠΑΣΟΚ από τη Siemens, είναι παντελώς ανυπόστατα. Είναι αποκυήματα φαντασίας. Όλες αυτές οι αναφορές δεν ισχύουν και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, για όλη την περίοδο κατά την οποία ήμουν υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών του Κινήματος. Παραμένω σταθερός στη θέση μου, θέση του ΠΑΣΟΚ, να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση".

Επικαλούμενη τις δηλώσεις του κ. Γείτονα και τα στοιχεία που το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει στη Βουλή, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος, Μαρία Καρακλιούμη, δήλωσε ότι "στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ δεν προκύπτει οτιδήποτε σχετικό" και "τα δε περί δήθεν συμφωνιών των δυο κομμάτων για την υπόθεση C4I είναι το λιγότερο αστεία".

"Ο κ. Καραμανλής είναι αδύναμος και ως εκ τούτου άτολμος να ξεκαθαρίσει την υπόθεση Siemens. Η ΝΔ είναι βουτηγμένη μέχρι τον λαιμό στις μίζες. Οι καθαροί βουλευτές πρέπει να γνωρίζουν ότι με την ανοχή τους συγκαλύπτουν την ενοχή των άλλων", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης.

"Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί για μια ακόμη φορά να κάνει το άσπρο μαύρο. Ας του φρεσκάρουμε λοιπόν την μνήμη. Το ΠΑΣΟΚ επιλέγει να λησμονεί ότι η αποκάλυψη των πτυχών αυτής της υπόθεσης αλλά και άλλων υποθέσεων οφείλονται στην έρευνα της Δικαιοσύνης. Έρευνα που το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να επηρεάσει κάθε φορά που τα ευρήματα της δεν το βόλευαν. Το ΠΑΣΟΚ επιλέγει να λησμονεί ότι το μόνο πολιτικό πρόσωπο που αποδεδειγμένα - με δική του ομολογία - πήρε χρήματα από τη Ζήμενς είναι δικό τους κορυφαίο στέλεχος. Το ΠΑΣΟΚ επιλέγει να λησμονεί ότι έχει πει ΟΧΙ σε όλες τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για διαφάνεια στον δημόσιο βίο. Αρνήθηκε μάλιστα να πάρει μέρος και στην αναθεώρηση του Συντάγματος όπου επρόκειτο να συζητηθούν σχετικές προτάσεις. Αυτές είναι οι αλήθειες. Και όχι οι κορώνες του κ. Παπανδρέου και της ηγετικής του ομάδας που δεν πείθουν κανένα.", επεσήμανε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Ευάγγελος Αντώναρος. στις δηλώσεις του επανέλαβε την πιστη της κυβέρνησης στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και στη θέση "φως σε όλα". Η διαφάνεια στο δημόσιο βίο εξυπηρετείται με πράξεις και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες. Κι όχι με εκρήξεις λαϊκισμού, κατέληξε ο κ. Αντώναρος.

Πηγή http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=57303&cid=6