Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Απόφαση φωτιά για το Χριστοφοράκο


Απόφαση βόμβα, με βάση την οποία ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens καταδικάζεται για δωροδοκία των δύο μεγάλων ελληνικών κομμάτων την περίοδο 2003-2006 εξέδωσε το γερμανικό δικαστήριο.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο κ. Χριστοφοράκος συμφώνησε το 2003 να δώσει περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ εξίσου στους ταμίες της Νέας Δημοκρατίας Γ. Βαρθολομαίο και του ΠΑΣΟΚ κ. Κ. Γείτονα προκειμένου να τα προωθήσουν στα κόμματά τους, με σκοπό να επηρεάσουν δημόσιους υπαλλήλους υπέρ της παραλαβής του συστήματος C4i. Και παραδέχεται καταβολές που κατά την

απόφαση ανέρχονται -έως το 2006- τουλάχιστον στο 1,7 εκατ. ευρώ.

Είναι η πρώτη φορά που το γερμανικό δικαστήριο καταγράφει την κίνηση χρημάτων από τα «μαύρα ταμεία» της Siemensπρος τα ελληνικά κόμματα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η περίοδος που αναφέρεται δεν περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί στην Ελλάδα.

Σημειώνεται επίσης ότι η καταδίκη του κ. Χριστοφοράκου για δωροδοκία την επίμαχη περίοδο αποτελεί δεδικασμένο για τη δίκη του στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης, ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemensέδωσε από τα τέλη του 2003 τουλάχιστον διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ στους ταμίες της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βαρθολομαίο και του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστα Γείτονα, με σκοπό να φθάσουν στα ταμεία των κομμάτων. Όπως αναφέρεται στο κείμενο «για τον σκοπό αυτό, οι δύο ταμίες, όπως από κοινού είχατε συμφωνήσει, θα ασκούσε ο καθένας κομματικά επί των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι ανήκαν στο δικό τους κόμμα την απαιτούμενη επιρροή, ώστε να παρακινήσουν τους υπαλλήλους αυτούς, την κρίση τους περί της απόφασης παραλαβής κατά τέτοιον τρόπο να χρησιμοποιήσουν, ώστε σε περιπτώσεις αμφιβολίας να αποφασίζουν υπέρ της εταιρείας Siemensενδεχομένως και ενάντια στο καθήκον τους.

Στο κείμενο της απόφασης αναφέρεται στη συνέχεια ότι «οι αποφασίζοντες δημόσιοι υπάλληλοι το πήραν τουλάχιστον απόφαση, ότι ως αντάλλαγμα για την ευμενή και ενδεχομένως αντίθετη στα καθήκοντά τους ενέργεια, κάθε φορά θα εφοδιάζει οικονομικά το κόμμα του οποίου ήσαν μέλη.

Στη συνέχεια αναφέρονται επακριβώς μια σειρά από εμβάσματα πληρωμών προς τα ταμεία των δύο μεγάλων κομμάτων από την εταιρεία FairwaysLTDτου κ. Λέτσα, ενώ η διακίνηση των χρημάτων συνεχίστηκε μέχρι το έτος 2005/2006.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=4531254