Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και τη πρώτη δόση του ΤΕΜΠΜΕ οι επιχειρήσεις


Την παράταση κατά έξι μήνες της καταβολής της πρώτης δόσης των δανείων, που έχουν λάβει οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ευνοϊκούς όρους μέσω ΤΕΜΠΜΕ, προτείνει στο οικονομικό επιτελείο ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ δέχεται το τελευταίο διάστημα πιέσεις από τα μέλη του για να επιτύχει σχετική ρύθμιση, καθώς πολλές επιχειρήσεις που ενισχύθηκαν δεν είναι σε θέση να.....



καταβάλουν ούτε την πρώτη δόση. Όπως εξήγησε ο ίδιος ο κ. Μίχαλος, ο λόγος που προχώρησε στην προαναφερθείσα πρόταση οφείλεται στο γεγονός ότι στην πλειονότητά τους οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ταμειακά προβλήματα.

Στη συνέχεια, ο κ. Μίχαλος εκτιμά πως το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να προωθήσει και νέα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας. Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα της ρευστότητας στην αγορά και το ενδεχόμενο αύξησης της φορολογίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Το ΕΒΕΑ επανειλημμένως έχει επισημάνει ότι στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, με την κρίση να μεσουρανεί στη χώρα μας, το τελευταίο που χρειάζεται είναι η αύξηση των φορολογικών βαρών των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων, που αποτελούν την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, στηρίζουν την ανάπτυξη και συμβάλλουν στη μείωση της ανεργίας και στην αύξηση της απασχόλησης.

Το ΕΒΕΑ έχει ήδη θέσει αυτό το ζήτημα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση για αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων».

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=56014&cid=8