Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Τηλεπικοινωνίες: Με πέντε «παίκτες» η αγορά


Του Δημήτρη Μαλλά

Μία αγορά με πέντε βασικά επιχειρηματικά σχήματα ή σχήματα που προκύπτουν από συνεργασίες μεταξύ εταιρειών του κλάδου τείνει να δημιουργηθεί στις ελληνικές τηλεπικοινωνίες. ΟΤΕ, Vodafone (σε συνεργασία με την hellas online), Wind, Forthnet και On Telecoms δείχνουν να είναι οι κύριοι «παίκτες» σε μία αγορά, όπου...



οι δυναμικές εξελίξεις προδιαγράφουν και περαιτέρω κινήσεις συγκέντρωσης τους επόμενους μήνες.

Η πιο πρόσφατη εξέλιξη δεν ήταν άλλη από την επιτυχή ολοκλήρωση -αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής- των διαπραγματεύσεων μεταξύ Vodafone και hellas online με την ελληνική θυγατρική του βρετανικού κολοσσού να αποκτά το 18,5% στην εισηγμένη εταιρεία του ομίλου Intracom Holdings.

Συμφωνία
Η Vodafone Ελλάδας πρόκειται να συνεισφέρει στην hellas online τον υφιστάμενο κλάδο σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικών (DSL) υπηρεσιών της προκειμένου να αποκτήσει ποσοστό στην hellas online. Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να προσφέρουν αποκλειστικά προϊόντα και υπηρεσίες κινητής, σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικών δικτύων.

Το νέο σχήμα συνεργασίας θα επιδιώξει να χτυπήσει την πρωτοκαθεδρία του ομίλου ΟΤΕ, στον οποίο η Deutsche Telekom έχει πλέον το 30% μετά την ολοκλήρωση επίσης την Παρασκευή- της μεταβίβασης στον γερμανικό όμιλο ενός επιπλέον ποσοστού 5% από πλευράς Δημοσίου έναντι περίπου 674 εκατ. ευρώ.

Διεργασίες εν εξελίξει βρίσκονται, όμως, και στις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η On Telecoms βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας για την απόκτηση της Vivodi Telecom. Παράλληλα, η On Telecoms επιδιώκει να ολοκληρώσει άμεσα και τη συμφωνία για την απορρόφηση του σχήματος Algonet - Net One, δημιουργώντας έτσι ένα αρκετά σημαντικό πόλο στον κλάδο.

Παρατηρητές της αγοράς τόνιζαν, πάντως, τις τελευταίες ημέρες, ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν και νέες επιχειρηματικό εξελίξεις στον κλάδο, αφήνοντας, μάλιστα, ανοικτό το ενδεχόμενο να εμπλακούν σε αυτές τόσο η Wind όσο και η Forthnet. Επιπλέον, επεσήμαιναν και την καλή οικονομική κατάσταση της κυπριακής Cyta που έχει αρχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία της στην ελληνική αγορά.

Πηγή http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=13689148