Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Εκλογικό πανικό «βλέπει» η Αντιπολίτευση στις κρατικές εγγυήσεις δανείων σε επιχειρήσεις


Την έντονη αντίδραση της Αντιπολίτευσης προκάλεσε η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας για παροχή δανείων σε επιχειρήσεις με κρατική εγγύηση με την προϋπόθεση να μην προχωρήσουν σε απολύσεις .

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, έκανε λόγο για...



αντιφατικές, αδιεξόδες και επικίνδυνες πολιτικές οι οποίες προκαλούνται από τον «εκλογικό πανικό» της κυβέρνησης.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το πακέτο των 15 δις εγγυήσεων που είχε δοθεί στις τράπεζες για την δανειοδότηση των επιχειρήσεων παραμένει στα αζήτητα, ενώ τόνισε ότι το πακέτο των εγγυήσεων ύψους 9 δις που είχε δοθεί στο ΤΕΜΠΜΕ για δάνεια σε επιχειρήσεις δόθηκε σε αυτούς που δεν το είχαν πραγματικά ανάγκη.

«Η κυβέρνηση έρχεται σήμερα και μοιράζει ακάλυπτες επιταγές, επιταγές που θα ‘σκάσουν’ στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης. Αποδεικνύεται ότι δεν ενδιαφέρεται για τις επιχειρήσεις, δεν ενδιαφέρεται για την οικονομία, δεν ενδιαφέρεται για τη χώρα. Ενδιαφέρεται μόνο για παροδικά εκλογικά οφέλη», τόνισε η κ. Κατσέλη.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, άκρως επικίνδυνες τις πολιτικές που ασκεί η κυβέρνηση στην οικονομία, ενώ επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ ότι για να ορθοποδήσει η οικονομία πρέπει να αλλάξει πολιτική και-όπως τόνισε- αυτό δεν μπορεί να το κάνει η παρούσα κυβέρνηση.

Το ΚΚΕ με τη σειρά του χαρακτηρίζει «χονδροειδή εξαπάτηση τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι χαρίζει στους βιομηχάνους δισεκατομμύρια για να προστατέψει τις θέσεις εργασίας», ενώ σημείωσε δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα «δώρο προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους τραπεζίτες.

«Αδιανόητη και εντελώς απαράδεκτη» χαρακτηρίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Λαφαζάνης την κίνηση της κυβέρνησης να δώσει με κρατικές εγγυήσεις δάνεια στις επιχειρήσεις. «Αυτό που χρειάζεται ο τόπος μέσα στην κρίση είναι να στηριχτούν οι μισθοί, οι συντάξεις και τα λαϊκά εισοδήματα και όχι το μεγάλο κεφάλαιο και οι τράπεζες».

Πηγή http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1039872&lngDtrID=251