Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Γάμος HOL με Vodafone



Υστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, έκλεισε αργά το απόγευμα της Παρασκευής η συμφωνία για τη στρατηγική συνεργασία της Vodafone με την Hellas On Line.

Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας θα μεταβιβάσει στην HOL ολόκληρο τον κλάδο σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, ενώ ως «αντάλλαγμα» θα πάρει το 18,5% των μετοχών της εισηγμένης εταιρείας.

*Για τη μεταβίβαση, η εισηγμένη εταιρεία αναμένεται να πραγματοποιήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σε είδος από την οποία θα παραιτηθούν του δικαιώματός τους οι

υφιστάμενοι μέτοχοι (σ.σ.: οι εταιρείες συμφερόντων του Σωκράτη Κόκκαλη). Η Vodafone θα βρεθεί να ελέγχει το 18,5% της εταιρείας, ενώ η πλευρά Κόκκαλη θα εξακολουθήσει να κατέχει πλειοψηφικό ποσοστό της εταιρείας.

*Ηδη από τις 30 Ιουνίου, η HOL έχει εγγράψει στο πελατολόγιό της περίπου 216.000 πελάτες, ενώ με επιθετική τιμολογιακή πολιτική κατορθώνει το τελευταίο διάστημα να αποκτά το μεγαλύτερο μερίδιο από τους πελάτες που αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τον ΟΤΕ. Μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας με τη Vodafone, οι δύο εταιρείες αναμένεται να διοχετεύσουν νέα πακέτα τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην αγορά τα οποία συνδυάζουν σταθερή τηλεφωνία, κινητή τηλεφωνία, Internet, αλλά και ΙΡ-TV (τηλεόραση μέσω internet).

*Η συμφωνία της Vodafone με την HOL εντάσσεται στη λογική της συνένωσης δυνάμεων που έχει επικρατήσει στην τηλεπικοινωνιακή αγορά. Πλέον, στον κλάδο των ολοκληρωμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών δεν έχουν απομείνει παρά 4-5 παίκτες: Ο ΟΤΕ, η FORTHnet, η Wind, το σχήμα Vodafone-HOL και οι On-Telecoms και Vivodi, οι οποίες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις να συγχωνευτούν.

*Κατά τη διαδικασία συγκέντρωσης της αγοράς, υπήρξαν και... θύματα όπως η Altec Telecoms, η Lannet, η Telepassport και η Teledome. Ακόμη και οι συγχωνεύσεις που έγιναν με στόχο τη διάσωση (π.χ Lannet-Telepassport) δεν στέφθηκαν με επιτυχία. Πάντως, στελέχη της αγοράς δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες μετοχικές ανακατατάξεις στην αγορά, οι οποίες θα αγγίξουν και τις μεγάλες εταιρείες του χώρου.

Θ. ΤΣΙΡΟΣ
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=69178