Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΟΤΕ: Προβλέψεις για μείωση 18% στα κέρδη


Της Μαρίας Μόσχου
Μειωμένα καθαρά κέρδη κατά 18% το τρίτο τρίμηνο του έτους αναμένουν για τον ΟΤΕ δεκατέσσερις αναλυτές οι οποίοι συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.
Ειδικότερα, οι οίκοι αποδίδουν τη μείωση της κερδοφορίας στη συνεχιζόμενη «αιμορραγία» πελατών και εσόδων του ΟΤΕ από τη σταθερή τηλεφωνία, αλλά και για πρώτη φορά από τα χαμηλότερα έσοδα της κινητής τηλεφωνίας.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.....



το τρίτο τρίμηνο του έτους τα καθαρά κέρδη αναμένεται να διαμορφωθούν, κατά μέσο όρο, στα 164,8 εκατ. ευρώ, έναντι 201,3 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Οπως αναφέρεται, ο ΟΤΕ -το 30% του μετοχικού κεφαλαίου του οποίου ανήκει στη Deutsche Telekom- «διανύει δύσκολη περίοδο καθώς η μείωση των καταναλωτικών δαπανών στα Βαλκάνια, η αύξηση της φορολόγησης και η όξυνση του ανταγωνισμού πλήττουν τις δραστηριότητές του».

Παράλληλα, τονίζεται ότι η μετοχή του ομίλου σημειώνει οριακά κέρδη 0,6% από τις αρχές του έτους, εμφανίζοντας μεγάλη υποαπόδοση σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη, που ενισχύεται 49% το ίδιο διάστημα. Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν οι: Alpha Finance, BoA/Merrill Lynch, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Euroxx Χρηματιστηριακή, HSBC, JPMorgan, Marfin Analysis, Morgan Stanley, Εθνική/Π&Κ Χρηματιστηριακή, Oddo Xρηματιστηριακή, Πειραιώς Χρηματιστηριακή και Proton Bank.

Συνέδριο
Εν τω μεταξύ, ο ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι συμμετείχε στο δεύτερο διεθνές CEO Summit των εταιρειών-μελών του ETNO (European Telecommunications Network Operators’ Association), που πραγματοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2009 στη Σεβίλλη.

Οι CEOs, με κοινή δήλωσή τους, καλούν την Ε.Ε., καθώς και όσους καθορίζουν τις πολιτικές κατευθύνσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, να παρακινήσουν όλους τους τομείς της οικονομίας να υιοθετήσουν τις νέες τεχνολογίες και παράλληλα να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να προχωρήσουν οι επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς, επενδύσεις που εμπεριέχουν σημαντικούς επενδυτικούς κινδύνους.

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% των μετοχών της Telemobil SA (Zapp) από τον όμιλο Cosmote, μετά τη λήψη των εγκρίσεων των αρμόδιων αρχών, ανακοίνωσε χθες η Cosmote.

Πηγή www.imerisia.gr