Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2009

Στα 434,5 εκατ ευρώ τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ


Συγκρατημένη μείωση κερδών και τζίρου, λόγω των αντίξοωων συνθηκών που προκάλεσε η κρίση, επισημαίνει η διοίκηση του ομίλου
Kέρδη ύψους 434,5 εκατ. ευρώ από 501,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ανακοίνωσε για το εννιάμηνο του 2009 ο ΟΤΕ. Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι σημειώθηκε μείωση της τάξης του 13,4%. Την ίδια ώρα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 4,458 δισ. ευρώ από 4,766 δισ. ευρώ πέρυσι, γεγονός που συνεπάγεται μείωση 6,5%. Σε επίπεδο τριμήνου ο Οργανισμός ανακοίνωσε....καθαρά κέρδη της τάξης των 163,1 εκατ. ευρώ έναντι 201,3 εκατ. ευρώ πέρυσι, σημειώνοντας μείωση 19%. Σύμφωνα με τον CEO του ΟΤΕ κ. Παναγή Βουρλούμη «ο Όμιλός μας είχε συγκριτικά καλές επιδόσεις κατά το Γ΄Τρίμηνο του 2009, ένα τρίμηνο κατά το οποίο η οικονομική κρίση που είχε επηρεάσει τις χώρες της Βορειοδυτικής Ευρώπης στην αρχή του έτους, χτύπησε ιδιαίτερα τις οικονομίες των χωρών της Νοτιανατολικής Ευρώπης. Σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες, πολλές φορές μάλιστα και εν τω μέσω βιαστικών και απρόβλεπτων ρυθμιστικών και ανταγωνιστικών κινήσεων, οι εταιρείες του Ομίλου μας, σημείωσαν σημαντικά καλύτερες επιδόσεις από αυτές του ανταγωνισμού σε όλες τις αγορές δραστηριοποίησης τους, ενώ ταυτόχρονα προστάτευσαν το περιθώριο κερδοφορίας τους. Καθότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο στις παρούσες συνθήκες να έχουμε βελτίωση στον τομέα τον εσόδων, αναγκαστικά πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας, και να επιταχύνουμε τους ρυθμούς μας, στον τομέα της μείωσης του κόστους. Στις δραστηριότητες σταθερής τηλεφωνίας Ελλάδος, ο δείκτης κόστους προσωπικού προς έσοδα, απέχει σημαντικά από εκείνον των άλλων Ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιακών εταιρειών. Για το 2009, οι ενέργειές μας μέχρι τώρα, σε συνδυασμό με τον αυστηρό έλεγχο του κόστους σε όλο το εύρος δραστηριοτήτων του Ομίλου, θα μας επιτρέψουν να επιτύχουμε τον στόχο μας για περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας παραπλήσιο με αυτό του προηγουμένου έτους.»

Πηγή http://enimerwsi-gr.blogspot.com/2009/11/4345.html